Základní část zakončena výhrou a prohrou
sobota 06. prosince 2014

Starší dorost skončil sedmý. Boj o play off ale nevzdává

Už před začátkem této sezony bylo zřejmé, že Letce nečeká nic snadného. Loni se v extralize udrželi o vlásek a kádr se nijak výrazně neposílil. Zisk třiceti bodů se tedy dá brát pozitivně, nicméně o celkovém úspěchu se vlastně ještě rozhodne. Trenér Milan Antoš ví, že hranice je tenká. Letňanský tým čeká boj ve skupině o udržení, ze které však může stále ještě postoupit i do play off.

Starší dorost byl už bez šance na přímý postup do vyřazovací fáze, přesto bojoval, co mu síly stačily. Nejprve v pátek porazil PZ Kladno 6:2. Den nato svěřenci trenérů Antoše a Jana Zlatohlávka nestačili na pražskou Slavii, která v extralize ovládla skupinu Západ.

V pátečním utkání mohl být Antoš spokojený. Prvně totiž prožil poklidné utkání s kladenským sokem, jehož hra Letcům příliš nevyhovuje. "Těžký začátek, prohrávali jsme 0:1, ale dali jsme dva góly rychle za sebou a zvládli to. Druhá třetina rozhodla, kdy jsme čtyřikrát skórovali," hodnotil.

Se Slavií to byl o den později jiný šálek kávy. S lídrem tabulky Letci ve třech předchozích utkáních "urvali" pouze jediný bod. "Slavia je strašně silná, těžko se mi to říká, ale je to soupeř nad naše síly," poznamenal Antoš. 

Letci výrazně ztráceli už po úvodní části, postupné zlepšení nebylo nic platné. Antoš dokonce musel povolat dva obránce z mladšího dorostu, protože se potýká s nedostatečným množstvím hráčů.

"Ale i když to pro ně musel být těžký přechod, nebojím se říct, že mezi našimi beky patřili k těm lepším," poukázal letňanský kouč na hráčskou absenci. "Máme někoho na marodce, navíc jeden obránce nečekaně opustil kádr a další byl po předchozím zápase suspendován.V tu chvíli nám zbylo pět obránců."

Základní část skončila podle Antoše nad očekávání. "Hned po zápase jsem klukům řekl, že jsme základní část zvládli celkem dobře. Nikdo nečekal, že uděláme 30 bodů. Zároveň je ale spousta věcí, které se dají udělat líp, a to je pro nás ponaučení."

S vyhlídkami do druhé fáze to vidí všelijak, zatím nezná sílu nových soupeřů. Ví však, že jeho tým čekají náročná utkání, nicméně šance na play off existuje.

"Naše skupina byla hodně silná a se všemi jsme hrávali vyrovnané zápasy. Určitě tam je nervozita, čeká nás hodně cestování, musíme dvakrát na Moravu. Kluci si musí zvyknout na jiný rytmus. Ale pokud se s tím dobře vypořádáme, může nás to v nadstavbě vystřelit a být na hraně play off."

HC Letci - PZ Kladno 6:2 (2:1, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Chvála (Babčuk, Kučera), 4. Horák (Burda), 28. Satran (Katriňák, Kučera), 30. Pražienka (Katriňák), 31. Burda (Katriňák), 32. Kučera (Pražienka) - 1. Lachman (Vostárek), 39. Jeřábek (Molčík). Rozhodčí: . Vyloučení: 8:4 + Pařík (Let.) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 110. Střely na branku: 31:28.

Slavia Praha - HC Letci 6:2 (4:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky:
1. Vildumetz (Šmíd, Šmerha), 6. Mušo (Zderadička), 8. Zderadička (Mareček, Heldák), 16. Heldák (Fiala, Zderadička), 25. Patočka (Příkop, Šmerha), 59. Heldák (Zderadička) - 4. Kubát (Šimon, Mařík), 32. Horák (Burda, Urban). Rozhodčí: Horák - Frodl, Karda. Vyloučení: 12:11. Využití: 3:1. Diváci: 72. Střely na branku: 47:20.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka