Letci začali skupinu o udržení porážkou
pondělí 01. prosince 2014

Liga o ničem. Junoři hledají motivaci pro zbytek sezony

Ať už se stane cokoliv, ať udělají sérii vítězství, nebo naopak budou prohrávat jeden zápas za druhým, nebude to znamenat vůbec nic. A to je teprve začátek prosince... Letňanští junioři jsou v nezáviděníhodné pozici poté, co jim v základní části unikla možnost bojovat o postup do extraligy. Do konce sezony totiž nemají o co hrát a sestup jim už taky nehrozí. Na jejich motivaci je to nyní znát.

Osmnáct kol v základní části a pak rozdělení týmů do nadstavby, to je současný systém v první juniorské lize. Jenže když se Berounu rozpadla juniorka a po sezoně automaticky sestupuje, stal se zbytek sezony pro ostatní neúspěšné celky naprosto bezvýznamný.

Letci v neděli do skupiny o udržení vstoupili domácí porážkou 4:7 s Kláštercem nad Ohří a se Severočechy tak prohráli druhé vzájemné utkání ze tří. Oba soupeři proti sobě nastoupili jen ve dvou formacích.

"Kluci neměli moc náladu hrát hokej a podle toho to taky na ledě vypadalo. Obránci na to kašlali, dostali jsme čtyři góly z předbrankového prostoru," přiznal asistent trenéra Jan Mišner, který na střídačce zastupoval hlavního kouče Jiřího Nikla.

Sám má obavy, zda se vůbec morálka týmu může do konce letošního ročníku zvednout. Juniory čeká ještě patnáct kol, v nichž se čtyřikrát vzájemně poměří s dalšími čtyřmi zklamanými týmy.

Co to může hráčům v jejich věku dát...

Doteď se do Letňan vracelo pár těch, kteří střídavě působí i v Mladé Boleslavi, která hraje juniorskou extraligu. Když mužstvo v sezoně dalo dohromady tři kompletní pětky, bylo to na ledě výrazně znát, ale v opačném případě šla výkonnost dolů. Teď už se po dvou měsících ligových zápasů bude dohrávat jen z povinnosti.

"Mám obavy, aby hráči neztratili chuť a nechodili sem, jak se jim zachce. Ale třeba to tak nebude,"
dodává Mišner. "Ten systém je každopádně nešťastný, jenže nic s tím neuděláme."

HC Letci - Klášterec nad Ohří 4:7 (1:4, 2:0, 1:3)
Branky domácích: Špičan 2, Štosek 2. Asistence: Pavičevic 2, Bartoš.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka