Mladší dorost jednou dotáhl, podruhé už ne
čtvrtek 27. listopadu 2014

Letci prospali první třetinu. A doma podlehli Tygrům

Letňanský mladší dorost nemá poslední dny zrovna nejšťastnější. V neděli přišel o přímý postup do play off, tentokrát nestačil v boji o další postupová místa na Liberec, kterému podlehl v domácím prostředí 3:6. To znamená, že Letce čeká ještě těžká práce. Trenér Tomáš Blažek nebyl vůbec spokojený s výkonem svých svěřenců a moc dobře ví, že se musí hra celého týmu výrazně zlepšit.

V neděli se mladšímu dorostu nepovedlo probojovat se do první čtyřky skupiny střed ELIOD extraligy a zajistit si tak play off. Svůj úvodní duel druhé fáze sezony bohužel rovněž nezvládl, kdy především po nepovedené první třetině podlehli Letci Bílým Tygrům 3:6.

"Bohužel hráči neplnili to, co jsme si před začátkem zápasu řekli. Některým starším z nich se moc nechtělo pracovat, takže jsme první třetinu prohráli 0:3," řekl zklamaně kouč Tomáš Blažek.

Ten však viděl ve druhé třetině zlepšení, které se projevilo i na tabuli se skóre. "Během první pauzy jsme udělali bouřku v kabině, takže začátek druhé třetiny to bylo dobré, to jsem byl spokojený," popisoval další průběh utkání. "Když se nám povedlo vyrovnat, měli jsme následně přesilovku, kterou jsme nedokázali využít, sehráli jsme to špatně. Byl to zlom, jelikož jsme si poté dali nešťastný vlastní gól."

Ani přes slušný výkon ve třetí dvacetiminutovce se Blažkovým svěřencům nepovedlo vsítit branku. Naopak dvakrát inkasovali a dramatický duel měl tak hořký konec.

"Poslední třetinu jsme sice měli optickou převahu, ale zase jsme hráli po rozích, kde to nebolí, a nedařilo se nám dostávat puky před bránu, takže jsem velmi zklamaný. Naděje tam byla při vyrovnání a následné přesilovce, ale ukázalo se, že v hokeji se zázraky zase tolik nedějí,"
zhodnotil průběh zápasu letňanský trenér.

"Kdybych to měl shrnout, tak nás neporazil Liberec, ale my sami,"
dodal na závěr.

HC Letci - Liberec 3:6 (0:3, 3:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 21. Fabiánek (Rousek, Danov), 27. Kučera (Rousek, Nedorost), 34. Nedorost (Štěbeták, Kučera) - 8. Šíp (Chrtek), 19. Šafařovský (Charvát), 20. Chrtek (Turský, Kunst), 39. Krejsa, 59. Verbický, 60. Šíp.Rozhodčí: Šťovíček - Střelka, Rambousek. Vyloučení: 4:5 + Turský (Lib.) 10 min. Využití: 0:4. Diváci: 57.Střely na branku: 8:20.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka