Starší dorost po čtyřech prohrách zvítězil
pondělí 17. listopadu 2014

Černá série ukončena s Kladnem, Antoš byl spokojený

Po čtyřech prohrách v řadě si starší dorostenci Letců připsali v RAKO extralize výhru. Na domácím ledě porazili Kladno 5:3, když zazářili především ve druhé třetině, ve které otočili nepříznivé skóre a vstřelili čtyři branky.

Starší dorostence v posledních duelech trápil užší kádr a i kvůli němu si připsali čtyři prohry v řadě postupně Plzní (5:6 PP), s Chomutovem (1:4), PZ Kladnem (2:3 SN) a pražskou Slavií (3:5).

Ani utkání s druhým kladenským týmem ve skupině se přitom nevyvíjelo dobře, když hosté vedli už po 126 vteřinách hry 2:0. Za Letce ale ještě v první třetině snížil Průžek, který si připsal také vyrovnávající gól ve druhé třetině při dlouhé přesilové hře.

Obrat pak dokonali Burda s Chalupou a skóre utkání i svůj vlastní hattrick uzavřel na konci 2. třetiny Průžek.

"Měli jsme trochu štěstí, Kladno nepřijelo zrovna ve formě. Rozhodla druhá třetina, ve které jsme měli hodně střel. Klíčové bylo, že jsme se tlačili do brány," pochvaloval si trenér letňanského staršího dorostu Milan Antoš.

Ten si opět musel vystačit pouze s třemi útočnými formacemi a pěti beky. S ohledem na třetí zápas v posledních čtyřech dnech byl s výkony svých svěřenců z posledního týdne spokojený: "Klobouk dolů před klukama, že to zvládli. Musím ty zápasy, i přes prohry, hodnotit pozitivně."

"Utkáním s Kladnem jsme vstoupili do závěrečné čtvrtiny základní části. Chtěli bychom se dostat na hranici 30 získaných bodů, což se nám ještě nepovedlo a je to pro nás motivace. Zároveň se chceme nastartovat před další skupinou, ve které půjde o dalších 48 bodů," dodal Antoš.

Jelikož mají starší dorostenci už nyní na svém kontě bodů 27, mohlo by se to podařit už v příštím týdnu. V tom sice jedou nejprve na led třetích Karlových Varů, poté ale přivítají na svém ledě předposlední Litvínov, který má nyní o bod méně.

HC Letci - Kladno 5:3 (1:2, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Průžek (Pařík, Burda), 27. Průžek (Babčuk), 30. Burda (Pařík), 32. Chalupa (Burda), 36. Průžek (Urban) - 2. Hrabík (Čečetka, Kubík), 3. Keszi (Patyk, Janeček), 34. Patyk (Balcar, Kiml). Rozhodčí: Fraňo, Slavík - Dolažel, Prášek. Vyloučení: 3:4, navíc Zelinger (KLA) 5 + do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 120. Střely na branku: 35:32.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka