Pětka a sedmička Letců jedou na vítězné vlně
pondělí 10. listopadu 2014

Žáci opět rozstříleli soupeře a potěšili tím i své trenéry

O uplynulém víkendu čekaly letňanské týmy díky pauze šesté a osmé třídy jen dva žákovské zápasy. O ty se postarali páťáci, kteří si už úctyhodných sedm utkání drží neporazitelnost, a také sedmáci, kteří duel proti PZ Kladnu rovněž proměnili ve střeleckou exhibici. Oba celky si ze středočeské půdy odvezly další vítězství a svá vystoupení mohou hodnotit jako úspěšná. Soupeře Letci rozhodně nešetřili.

Pětka se prostřílela k další výhře

Hráči trenéra Jana Zlatohlávka se v sobotu vydali do středočeského Kladna, aby zde hájili svoji neporazitelnost. A vyšlo to. V první třetině se Letci spíše rozkoukávali, ale výkonnostní rozdíl udělal své a letňanští mladíci už po první třetině vedli o tři branky. Domácí se však nevzdávali a ve druhé třetině snížili na 1:3. Jenže to byl to pro "pézetku" jediný šťastný moment.

Hosté si zbytek zápasu pohlídali a přidávali už jen další branky. Po druhé periodě byl stav 6:1 a konečný výsledek se zastavil na úctyhodných jedenácti brankách Letce.

5. třída: PZ Kladno - HC Letci 1:11 (0:3, 1:3, 2:5)
Branky hostů: Strnad 5, Kudrna 2, Blažek, Sýkora, Sabol, Uher. Asistence: Křišťan, Štípek, Uher.

Sedmička i přes polevení slavila

Sedmáci dostali před zápasem jasné pokyny: proti slabému soupeři neexistovalo nic jiného než vítězství. Letci svého trenéra poslechli a začali pěkně zostra. Gólově se prosadili hned v prvním střídání a ukázali, kdo bude vládnout na kladenském ledě.

"Zbytek zápasu už jsme jen kontrolovali," zhodnotil souboj se Středočechy jeden z trenérů Jan Mišner. Kladno sice dokázalo vstřelit ve druhé třetině gól, ale o nějakém zvratu ale mluvit nedalo, ba naopak. Výsledek totiž narostl až na konečných 9:1 pro hosty. "Kluci udělali chybu, že trošku polevili a začali hrát soupeřovo tempo. Ale to se holt u slabších protivníků stává."

7. třída: PZ Kladno - HC Letci 1:9 (0:4, 1:2, 0:3)
Branky hostů: Adamec 3, Klatt, Appelt, Jansa, Petr, Krutil, Klimo. Asistence: Adamec, Zrcek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka