Áčko potvrdilo zcela povedený víkend Letců
úterý 11. listopadu 2014

Muži opět slaví, ale musí zapracovat na vlastní koncovce

Sobotní večery patří v této sezoně už z pravidla mužům Letců. Jinak tomu nebylo ani minulý víkend, kdy "áčko" nastoupilo proti Roudnici nad Labem. Očekával se pohodový zápas, ale hostující hráči již ve druhé minutě umlčeli letňanské ochozy. Ovšem jen na chvíli. Domácí rychle vývoj souboje otočili a druhou polovinu si už mohli společně s fanoušky užívat. Pražský přebor tak má stále stejného lídra.

Už by se to dalo nazvat skoro zvykem. Začátek zápasu je vždy ze strany letňanských hokejistů poněkud laxnější a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Muži hned v úvodu doplatili na svůj přístup a rychle inkasovali. "Ano, je to náš velký problém," hlásil po duelu útočník Jan Valder.

V zápětí však dodal, že díky zlepšenému výkonu směrem dopředu domácí hráči vývoj skóre ještě v první třetině otočili na 3:1. Při odchodu do kabin tak mohli být spokojeni a dobrá nálada je neopustila ani v dalším průběhu souboje.

Do druhé třetiny Letci - hodni svého jména - na soupeře vlétli a zbytek souboje už mohli jen kontrolovat. Na běhu děje nic nezměnila ani proměněná přesilovka hostů, na kterou dokázali Letňanští rychle odpovědět. Zaslouženě vyhráli 8:2.

"Po šestém gólu jsme si zápas už hlavně užívali. Ve třetí třetině jsme přidali ještě další dva banány a bylo hotovo," řekl s úsměvem Valder.

Nutno podotknout, že Letci mohou být ještě úspěšnější, pokud vylepší efektivitu v koncovce. "To bezesporu, pokud je budeme využívat, zápasy pro nás budou určitě ještě snadnější," dodal spokojený útočník.

V sobotu vedoucí tým Pražské přeboru čeká rezerva pražské Kobry, s níž zakončí první polovinu základní části. Úspěšně?

HC Letci - Roudnice nad Labem 8:2 (3:1, 3:1, 2:0)
Branky domácích: Hanzl 2, Mišner, Kadaně, Kotyra, Horáček, Mrázek, Král.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka