Žákovské třídy o víkendu demolovaly soupeře
úterý 04. listopadu 2014

Letňanští žáci nadělovali. V Ice Areně byli stoprocentní

Čtyři vítězství ze čtyř domácch zápasů a celkové skóre 40:6. To je celková bilance letňanských žáků, které o víkendu čekaly další soutěžní zápasy. Tentokrát všechny na domácím ledě, a to proti pražské Hvězdě a Kutné Hoře. Až na osmou třídu se utkání proměnila ve střeleckou exhibici Letců. Nejvyšší kanonádu zaznamenala pětka, ale činily se i ostatní týmy. A dokonce padlo i několik hattricků.

Přišla kanonáda s největším rozdílem

Pětka v sobotu zaznamenala největší vítězství v letošní sezoně, když přestřílela Kutnou Horu 16:1. Malí Letci tak zaznamenali už šestou výhru v řadě. "Ale i když jsme nehráli špatně, stál proti nám soupeř s nízkou kvalitou," nechtěl přeceňovat kanonádu asistent trenéra Ivan Utěšil.

Čtyřmi brankami se blýskl Filip Blažek, po hattricku přidali Petr Křišťan s Tomášem Kudrnou. "Nejlíp hrála první lajna, uměla se prosadit kombinací," vyzdvihl Utěšil. O vítězi bylo rozhodnuto už po první třetině, kterou domácí vyhráli 4:0, a v té druhé přidali dalších devět gólů. "Soupeř na nás nebyl vůbec připravený. Bruslařsky na nás nestačil," doplnil kouč.

5. třída: HC Letci - Kutná Hora 16:1 (4:0, 9:1, 3:0)
Branky domácích:
Blažek 4, Křišťan 3, Kudrna 3, Uher 2, Šercl, Sýkora, Urban, Havlůj. Asistence: Křišťan 3, Kudrna 3, Štípek.

Oslabený soupeř byl jako dobývání hradu

Jednoznačný průběh utkání měl i zápas šestky, která pro změnu přivítala pražskou Hvězdu. Letci si rychle vytvořili bezpečný náskok a pak už jen navyšovali skóre do konečného výsledku 8:1. "Hrálo se skoro jen na jednu branku," líčil trenér Martin Uldrich. Přesto dobývat branku soupeře nebylo snadné.

Hvězda totiž přijela s deseti hráči a její taktika byla prostá - zhušťovat prostor před svým brankovištěm. "Navíc měla celkem narostlého gólmana, takže jsme měli problém to tam dobušit," přiznal kouč Uldrich. Jeho tým svatyni hostů skutečně dobýval, a tak po pohledné akci padl až jeden z posledních gólů. "Do té doby to bylo nehezké utkání, i když z naší strany kvalitní."

6. třída: HC Letci - Hvězda Praha 8:1 (4:1, 2:0, 2:0)
Branky domácích:
Bucek, Vlasák, Ullrych, Straka, Pinkas, Strnad, Čech, Broš. Asistence: Dobrov 2, Tůma 2, Smrt, Broš, Čech.

Kanonádě předcházela trenérova domluva

Střeleckou náladu zažili i letňanští sedmáci, kteří stejně jako pětka sehráli domácí utkání se slabou Kutnou Horou. Jenže jak už to tak bývá, podcenění soupeře se projevilo na samotné hře favorita. "Proto jsem musel po první třetině hodně zvýšit hlas," přiznal trenér Martin Rousek po výhře 12:2. Od druhé třetiny se vše zlepšilo.

"Kluci totiž do zápasu vstoupili s vědomím, že Kutná Hora je předposlední. Mysleli si, že je čeká snadná práce, a tak si každý na ledě dělal, co chtěl," dodal kouč. Jeho domluva pomohla. "Pak už to byla jednoznačná záležitost, souepře jsme přehrávali ve všech směrech." Hattrickem se blýskli Filip Jansa i obránce Adam Klatt. "Ten se mi obzvlášť líbil. Hodně se zvedl."

7. třída: HC Letci - Kutná Hora 12:2 (3:1, 4:0, 5:1)
Branky domácích:
Jansa 3, Klatt 3, Appelt 2, Stránský 2, Adamec, Zrcek. Asistence: Jansa 2, Stránský 2, Liberda, Hlaváč, Adamec, Stupka, Petr, Appelt.

Zápas se odehrál bez jediného vyloučení

Triumf s nejmenším rozdílem si o víkendu připsala osmička, ale proti Hvězdě si pro body došla dobře odvedenou a poctivou prací. "Byl to bojovný zápas, který jsme mohli vyhrát větším skóre," popsal trenér Ladislav Kadaně. "Ze začátku jsme byli lepším týmem a zaslouženě se dostali do vedení. Poté se hra srovnala a soupeř vyrovnal."

Jenže Letce ztráta vedení nesrazila do kolen a trpělivě hráli dál. Ještě ve druhé třetině se opět dostali do vedení a ve třetí přidali pojistku na 4:2. "Chci kluky pochválit, že to nezabalili a věřili ve vítězství," doplnil kouč Kadaně. Utkání mělo jednu raritu - bylo tak slušné, že se odehrálo bez jediného vyloučení na obou stranách.

8. třída: HC Letci - Hvězda Praha 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Branky domácích:
Pinkas, Klikorka, Vlček, Tzovairis. Asistence: Duchan 2, Klimo, Rudolf.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka