Letci porazii Kobru Praha i Ústí nad Labem
pondělí 03. listopadu 2014

Juniorka rozšířila kádr, hned natáhla svou vítěznou sérii

Tři výhry v řadě. Letňanští junioři zatím nezažili v aktuální sezoně delší vítěznou sérii. Začali ji před týdnem a prodloužili v pátek proti pražské Kobře a v neděli proti Ústí nad labem. Obzvlášť poslední triumf je o to cennější - vždyť Ústečané ještě nedávno vedli prvoligovou tabulku. Letci se ve skupině Západ z 8. místa nehnuli, ale díky posledním úspěchům se přiblížili na dosah nejbližším soupeřům.

A deváté Kobře se naopak ještě více vzdálili. Páteční duel ovládli jednoznačně, ten nedělní byl už pořádným testem vůle, připravenosti i disciplíny. "Jenže zrovna ta vůbec nefungovala, zase jsme měli obrovský počet vyloučených," opakuje dokola hlavní problém trenér Jiří Nikl.

Tentokrát však Letňanští měli štěstí a i díky přežitým oslabením porazili těžkého soupeře těsně 2:1.

"Byl opravdu těžký. Ústí hrálo velmi kvalitně, přestože přijelo jen se 14 lidmi," přiznal kouč Nikl. "Utkání bylo vyrovnané, ale taky tvrdé a dost vyhrocené. My jsme ho rozhodli gólem čtyř minuty před koncem."

Postaral se o něj útočník Marek Homolka, který jako jediný hráč dokázal skórovat v obou utkáních. "Je to takový nenápadný hráč, který se ale umí dobře orientovat před brankou a najít si šanci ke skórování. Povedlo se mu to i tentokrát."

Nikl si pochvaluje, že má konečně k dispozici tři kommpletní formace. Z úvodu sezony se totiž potýkal s velmi úzkým kádrem a to se podepisovalo i na výsledcích. Ovšem nyní se mu vrátili odchovanci, kteří se neprosadili v extraligových dorostech a poslední sezony tak odehráli na Kobře.

"Je to hned na výkonech znát, když nás je víc. Jsem rád, že jsou kluci tady," vítá letňanský lodivod posily. "Doufám, že budeme pokračovat v nastavené sérii a přidáme další vítězství."

Kobra Praha - HC Letci 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Branky hostů: Honetschläger, Homolka, Kazda, Poljanyčka, Špičan. Asistence: Špičan 2, Kučera, Štosek, Rulf, Zeliska, Špičan, Poljanyčka, Pavićevič.

HC Letci - Ústí nad Labem 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky domácích: Pavićevič, Homolka. Asistence: Poljanyčka 2, Pavićevič.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka