Letci dál vedou Pražský přebor s lepším skóre
pondělí 03. listopadu 2014

Další triumf. Ale tak snadné to nebylo, říká trenér mužů

Pohodová práce? Kdepak. Letňanští muži si v 7. kole Pražského přeboru připsali už šesté vítězství, ale zato pořádně vydřené. "Kdybych měl srovnávvat, narazili jsme na druhého nejtěžšího soupeře hned po Hvězdě," kýval trenér Jan Doutnáč. O čemž svědčí také výsledek 3:1, o který Letci museli bojovat až do konce. Domácí vedení ve Zbraslavi postupně zvrátili Jiří Mrázek, Jan Valder a Martin Kotyra.

Ne nadarmo na ledě stejného soupeře vyhořela pražská Hvězda, úhlavní rival Letců. Když tehdy prohrála ve Zbraslavi 0:4, donesly se k Doutnáčovi důvody. "Seřezali nás," říkali tehdy hráči Hvězdy. "Připravoval jsem na to i naše kluky. Čekal nás bojovný a houževnatý tým," líčil letňanský kouč.

"A tak jsem chtěl, abychom se vyvarovali zbytečným vylučováním nebo debatám s rozhodčím. Ne, že by se to úplně podařilo, ale zápas jsme nakonec zvládli," ulevilo se mu.

Podle něj je Zbraslav opravdu druhým nejsilnějším soupeřem. Paradoxně má jen polovinu bodů než Letci - šest - a v tabulce jí patří až 6. místo. Doutnáčova družina je stále lídrem. Oproti Hvězdě má lepší skóre.

Hosté v sobotu prohrávali od 13. minuty, ale naštěstí ještě těsně před přestávkou srovnali. Udeřili i hned po ní, ve 22. minutě. A ve 42. si vedení pojistili.

Obavy z tvrdosti donutily Letce podruhé za sebou zapsat na soupisku i kouče Doutnáče. Jenže zatímco proti Olympiku do zápasu nastoupil a zahrál si tak po sedmi letech, tentokrát to zapotřebí nebylo.

"Chtěli jsme mít alespoň malou pojistku, kdyby se nám někteří hráči zranili," vysvětlil. "Ale nakonec jsem se nemusel ani převlékat do výstroje."

V příštím kole Letci přivítají Roudnici nad Labem.

Zbraslav - HC Letci 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Hrdina (Krupka, Šohaj) - 20. Mrázek (Kadaně, Valder), 22. Valder (Mrázek, Horáček), 42. Kotyra (Chvojka, Bílek). Zbraslav: Hochsteiger - Švidra, Mikala, Novák, Dufek, Iterský, Šohaj, Manhart, Hrdina, Mostecký, Krupka, Kratochvíl, Djobek, Nestrašil. HC Letci: Oliva - Mišner, Valder, Slavík, Král, Kadaně, Boček, Božilov, Bílek, Kotyra, Jánský, Mrázek, Horáček, Štěpán, Zima, Šramota, Koubík, Doutnáč, Chvojka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka