Starší dorost urval s Plzní a Chomutovem bod
sobota 01. listopadu 2014

Příliš obdržených gólů. Vítáme pauzu, říká trenér Antoš

Po úspěšném víkendu z předchozího týdne čekaly starší dorost dva zápasy před reprezentační pauzou. A už od začátku bylo jasné, že to proti Plzni a Chomutovu nebude snadné. Zatímco v pátek ještě Letci vydřeli bod po porážce 5:6 v prodloužení, v sobotu podlehli jednoznačně 1:4. "Kluci předvedli bojovnost, ale chybovali jsme, a proto byla obě utkání neúspěšná," nechal se slyšet trenér Milan Antoš.

Nadcházející volno přijde víc než vhod, protože tým pociťuje citelnou únavu. Ta se značně projevovala i v obou posledních zápasech. Se soupeři, proti nimž Letci před pár týdny dokázali dva památné zvraty. Jenže tentokrát se žádný zázrak nekonal, byť byl duel s Plzní hodně podobný.

Opět totiž obsahoval infarktové momenty, kdy se opakoval podobný scénář z minulých utkání. Plzeň neustále navyšovala skóre a domácí celou dobu dotahovali. Zásluhou Václava Burdy, jenž v 56. minutě srovnal stav utkání, se prodlužovalo. V poslední minutě nastaveného času však mužstvo doplatilo na další chybu a hosté ji využili rozhodujícím úderem.

"Udělali jsme chybičku, která nás stála celé utkání. Kluci bojovali, ale dostat na domácím ledě šest gólů, to už je hodně," přiznává kouč Antoš. Co na tom, že jeho tým nesrazila ani rychlá ztráta 0:3 a snažil se až do konce.

Letcům ovšem nespravilo chuť ani sobotní klání. Chomutovští Piráti totiž otevřeli rychle skóre a svůj náskok neustále navyšovali. Letňany dokázaly odpovědět až ve 26. minutě, jenže gól Matěje Chalupy byl už pouze kosmetickou úpravou.

"Tohle utkání se nám nepovedlo celkově, na týmu byla znát pořádná únava," všiml si Antoš. "Hráči už jsou zkrátka přetažení a potřebují si na chvíli odpočinout." Na tréninky si prý v týdnu žádné speciální pokyny nepřipravuje. "Teď je hlavně důležité, aby každý nabral ztracenou sílu."

Zda Letcům reprezentační přestávka prospěje, se uvidí 14. listopadu, kdy nastoupí proti celku Kladna.

HC Letci - Plzeň 5:6p (0:1, 2:2, 3:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Kubát (Kučera), 38. Procházka (Pařík, Řepík), 53. Průžek (Chalupa), 53. Kučera (Urban, Řepík), 56. Burda (Chalupa, Brabec) - 14. Kokoška (Vracovský, Stráský), 27. Kantner, 28. Hajšman (Vavřička, Sedláček), 43. Sysel (Roubal, Krásný), 53. Kaňák, 65. Kokoška. Rozhodčí: Vokřál - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 67. Střely na branku: 33:46.

Chomutov - HC Letci 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky:
4. Toman (Lyszczarczyk), 8. J. Svoboda (Rindoš), 21. Rindoš (Rohla, Lidák), 23. J. Svoboda (Rohla, Lidák) - 27. Chalupa (Burda, Hůla). Rozhodčí: Turčan - Toman, Folk. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 38:24.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka