Letňanské áčko porazilo Lomnici vysoko 7:0
neděle 21. září 2014

Muži prolomili prokletí začátku sezony a nadělovali

Výsledek zápasu sice úplně neodpovídá jeho průběhu, ale historie se na tohle neptá. Letňanské áčko prolomilo tříleté prokletí, kdy pokaždé vstupovalo do sezony zápasem s Lomnicí nad Popelkou a nikdy nedokázalo vyhrát. Povedlo se mu to konečně letos a zcela jednoznačně: za vše hovoří výsledek 7:0. "Ke konci to byla exhibice, takže dobrý," usmál se kouč Jan Doutnáč.

Trenér seniorského týmu vítězství oslavil na golfu, ale sám uznává, že všechno mohlo být úplně jinak. "Měli jsme štěstí a byl to prostě náš zápas. Už třeba kvůli tomu, že se puk v devadesáti procentech případů odrážel k nám."

Možná to jsou příliš přísná slova, jelikož Letci vykročili za úspěchem slibně a dosáhli na něj především díky své aktivitě. Měli víc ze hry, byli bruslivější, rychlejší a častěji na puku. "Což mě trošku překvapilo. Hlavně náš dobrý pohyb," nezastírá Doutnáč.

Začátek utkání byl opatrný z obou stran, ale postupem času byl letňanský výběr před soupeřovou brankou častěji. Prvního gólu se však dočkal po individuální akci: vyhozený puk, jenž směřoval na zakázané uvolnění, totiž stačil zachytit Jiří Mrázek a svůj nájezd bezpečně proměnil. "Ta přihrávka byla trošku náhodná."

Ještě do první sirény zvýšil po dalším úniku kapitán Mišner. Letci sice následně nevyužili pětiminutovou přesilovku a přišla pasáž, ve které měla trochu navrch Lomnice. Jenže gól dát nedokázala a naopak inkasovala. To byl asi rozhodující moment zápasu.

"Přitom kdybychom za stavu 2:0 inkasovali - a že nám tam párkrát poskakoval puk na brankové čáře - tak by zápas dopadl asi jinak," říká Doutnáč.

Místo toho však zvýšil Žaba a... "Ob další střídání přišel nahozený puk na bránu, který před gólmanem skočil a skončil v síti. Lomnice se pak položila a bylo po zápase. V posledních deseti minutách si je kluci dávali a byli o hodně lepší."

Letci svou převahu přetavili v další tři góly v poslední třetině, rozhodčí navíc další po sporném verdiktu neuznal. "Klobouk dolů před soupeřem, že neprasil, nehrál do těla a udržel emoce. Všechno dobré, jsem spokojený," uzavírá kouč.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka