Svěřenci trenéra Antoše se odráží ode dna
neděle 21. září 2014

Starší dorost zabral a má první dvě vítězství v sezoně

Po nepříliš vydařeném vstupu do sezony se možná staršímu dorostu začíná blýskat na lepší časy. Úvodní čtyři kola svěřenci trenéra Milana Antoše výsledkově nezvládli a získali v nich jediný bod. Teď však Letci dokázali dvakrát zvítězit. Nejprve v Chomutově 2:1 a poté stejným výsledkem i v Kladně, ačkoliv letňanské mužstvo prohrávalo. O bonusovém bodu se rozhodlo v prodloužení.

Menší posuny v podobě zlepšené hry se v 5. a 6. kole extraligy staršího dorostu projevily i na výsledku. Trenér Antoš vidí ještě určité nedostatky, ale doufá, že časem to bude stále lepší. "Věřím, že vydržíme v tom, co chceme hrát. Kluci už trochu chápou, co po nich chci. V tomhle je to dobrá zpráva," říká letňanský kouč.

Šňůru dvou vítězství v řadě starší dorost odstartoval v pátek v Chomutově, kdy drtivou většinu zápasu držel jednobrankové vedení. "Bylo důležité, že se nám povedlo vstřelit první gól, to nám hodně pomohlo, kluci fakt bojovali."

Trenér Antoš si pochvaloval především obrannou činnost svého týmu. "Zápas skvěle odchytal gólman Hamalčík. Vyzdvihnout však musím výkon celé obrany, která pracovala opravdu dobře, a to v obou víkendových zápasech. Pravdou je, že jsme měli také hodně štěstí, ale kluci si dozadu splnili své," prozradil letňanský kouč.

Na Kladně byl vývoj zápasu opačný, Letci museli dotahovat skóre utkání a nakonec urvali cenné dva body v prodloužení. "Bylo to vydřené vítězství, kdy jsme neměli moc ze hry, ale o to bylo cennější. V minulých zápasech jsme se trápili a na body nedosáhli. Teď se to povedlo a klukům za snahu a bojovnost patří velký dík. V těchto zápasech je zkrátka potřeba, aby se štěstí naklonilo na vaši stranu."

Kouč Letců zatím vidí největší slabinu v ofenzivě. "Naší Achillovou patou je zatím útočná fáze hry. Snažíme to zlepšovat, ale jde to krůček po krůčku. Musíme být trpěliví, nicméně určitě je vidět zlepšení. Důležité je také to, že to hráče baví a mají chuť do hry," vidí trenér i pozitiva.

A velkou sílu Antoš nachází také mezi tyčemi: "Jak Hamalčík, tak Nahodil jsou vynikající brankáři a oba dokazují, že mají na tuhle soutěž. Je dobré, když se kluci mohou opřít o oba brankáře," chválí.

Chomutov - HC Letci 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
58. Lyszczarczyk - 7. Horák (Pražienka, Kučera), 49. Průžek. Rozhodčí: Chmel - Střelka, Klouček. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. Diváci: 65. Střely na branku: 36:26.

PZ Kladno - HC Letci 1:2p (1:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
17. Jeřábek (Rampfel, Vostárek) - 27. Pražienka (Burda, Pařík), 64. Chalupa (Procházka). Rozhodčí: Würtherle - Beneš, Svoboda. Vyloučení: 9:8. Bez využití. Diváci: 50. Střely na branku: 27:45.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka