Mladší dorost zahájil extraligu vítězstvím
pondělí 01. září 2014

Blažek na startu sezony: Jsem zvědavý, jak si tým sedne

Letňanský mladší dorost vstoupil do nové sezony s novým koučem - bývalým extraligovým útočníkem Tomášem Blažkem. A cíl je jasný: udržet mužstvo v klidném středu tabulky, aby nemělo žádné vážnější starosti. Na startu sezony za svou metou vykročili Letci výborně, když v úvodním extraligovém kole vyhráli 3:2 po prodloužení v Liberci. Jen tak dál. Přesně takový začátek letňanský tým potřeboval.

Prozatím však všichni zůstávají zdrženliví. Možná i kvůli tomu, že chtějí v týmu udržet pokoru a odhodlání. Uspět v soutěži totiž opravdu nebude snadné, třeba proto, že trenéři přišli o šikovného útočníka Vojnara, jenž zamířil do Sparty.

"To je pro nás poměrně velká ztráta, když si k tomu člověk připočte kvalitu ostatních soupeřů v čele s Brnem. Sám jsem zvědavý, jaká bude naše skutečná síla," říká Blažek otevřeně.

Předčasnou rezignaci však od něj rozhodně nečekejte. "S přípravou jsem spokojený. Kluci pracovali velice zodpovědně jak na trénincích, tak i na turnajích. Nasazení bylo naprosto v pořádku."

Na druhou stranu zůstává otázkou, jestli se mladší dorostenci dokážou vyvarovat mnohdy zbytečných a opakujících se chyb. Mezi ty nejčastější patří podle Blažka především chyby v obranném pásmu a před vlastní brankou. "Snad se nám je podaří v průběhu sezony odstranit úplně," doufá kouč.

Pozitivní ovšem je, že se může spolehnout na gólmany. "Jedničkou bude Venca Mokrý, tam nevidím žádný problém," prohlásil Blažek, který cestou na první soutěžní zápas v Liberci řekl: "Severočeši mají obecně velmi dobrá mládežnická mužstva, takže nás nečeká nic jednoduchého. Sám jsem zvědavý, jak si se soupeřem poradíme."

Realita ukázala, že to s Letci není nejhorší: tým dokázal v Liberci zvítězit 3:2 v prodloužení. A to v utkání dvakrát vedl! Rozhodující gól vstřelil už po jedenácti vteřinách nastavení v čase 60:11 Tomáš Fabiánek.

Liberec - HC Letci 2:3p (1:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Pekař (Chrtek, Verbický), 55. Pekař (Bálik, Verbický) - 5. Gebell (Kučera), 54. Štěbeták (Danov), 61. Fabiánek (Kučera). Rozhodčí: Lorenčík - Serbus, Podrazil. Vyloučení: 6:2 + Sklenář 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 76. Střely na branku: 17:23. Liberec: Hrstka (Kuhn) - Bálik, Ira, Verbický, Kunst, Krejsa, Šuráň, Stolle, Aubrecht, Pekař, Chrtek, Šír, Čermák, Mocek, Bitman, Charvát, Šafařovský, Hájek. HC Letci: Mokrý (Vlas) - Danov, Kučera, Rousek, Vojtela, Straka, Fabiánek, Sklenář, Antoš, Jelínek, Nedorost, Prebsl, Lytvynov, Bouřil, Štěbeták, Macek, Gebell.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka