Do rodiny Letců přibylo další známé jméno
pondělí 18. srpna 2014

Řepíkův bratr uspěl na testech. Těším se na šanci, tvrdí

Jeho starší bratr zkoušel štěstí i v zámoří, kde odehrál za Floridu 72 zápasů ve slavné NHL. Jenže zatímco to 25letý Michal Řepík vzal z Vlašimi za velkou kariérou přes Spartu, jeho o deset let mladší bratr Dominik se rozhodl jít letňanskou cestou. "Je to poctivý kluk, který na sobě chce pracovat, a to se cení," říká na adresu novice ve starším dorostu trenér Milan Antoš. Sám hráč? Je vděčný za šanci.

Nesmělý úsměv, nervozita, ale také obrovské nadšení z nečekané šance získat extraligové zkušenosti. To lze vyčíst z tváře šestnáctiletého Dominika Řepíka nejen při povídání pro letňanský web, ale také při následném tréninku.

"Je tu super parta. Chtěl jsem zkusit hrát více než kraj, jsem šťastný, že jsem na zkoušce uspěl a moc se těším na novou sezonu," povídá. Slova mladého pravého křídla nejsou jen prázdnými frázemi. I díky tomu si získal pozornost přísného kouče Antoše.

"V ničem vyloženě nevyniká, ale maká na sobě a chce se zlepšovat. Je to poctivý kluk. Těch hráčů, co si myslí, že už trénovat nemusí, je spousta, ale kluků jako Dominik, kteří na sobě chtějí pracovat, těch je vážně málo," chválí jej někdejší kapitán Slavie a Ústí nad Labem.

Jen to by ale nestačilo. Řepík moc dobře ví, že musí zapracovat hlavně na bruslení i dalších aspektech hry. Kouč letňanského staršího dorostu ale u mladíka vidí potenciál k posunu: "Něco v tom klukovi je. Může se zlepšovat a já věřím, že to taky tak bude."

Pro Řepíka se navíc otevírá velká šance splnit si sen o extralize už od začátku sezony. Antošovi totiž nejspíše odejde ještě jeden útočník a Řepík se posune z pozice třináctého forvarda do základní sestavy.

"Jsem z toho všeho nadšený. Moc se mi tady líbí, kluci jsou super a pan Antoš je skvělý kouč. Hodně toho naučí, poradí, občas umí i zakřičet," září Řepík štěstím.

Starší bratr Michal, jenž loňskou sezonu pomohl pražskému Lvu až do finále KHL, ho během léta vozil autem do Letňan. Sem se dostal na základě telefonátu jeho otce, který vedení poprosil o šanci.

"Dva týdny mě tu testovali, než mi trenér řekl, že mě berou. Útočníků nás tu bylo šestnáct,"
vzpomíná Dominik. Jeho nejsilnější stránkou by mohla být technika hole. "Nejvyšší soutěž jsem v dosavadní kariéře ještě nikde nehrál. Bude to velká výzva," uzavírá.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka