Mladší dorost navštívil Mercuria Laser Game
středa 13. srpna 2014

Jako z Hvězdných válek. Letci utužovali partu střílečkou

Bez práce nejsou koláče. Ale mladší dorost Letců si odměnu za tvrdou dřinu zasloužil. Poté, co hráči vlétli do ostré přípravy na novou sezonu, zpestřili si srpen víkendovou zábavou. V čem? Navštívili holešovickou Mercuria Laser Game, jejímž partnerem letňanský klub je. A pořádně si to užili. "Byl to takový team building, účinný stmelovací prvek," liboval si trenér Tomáš Blažek. "Kluci byli splavení."

První hra zdarma a další se slevou za 69 korun na osobu za jednu hru. Proč nevyužít výhody, která je momentálně v nabídce?

Letci mají s Mercurií Laser Game uzavřené partnerství, mužstva různých věkových kategorií si zde mohou uspořádat týmová setkání. Už v červnu toho využila pátá třída. A nyní i mladší dorost.

"Kluci toho po dovolené hodně natrénovali, chtěli jsme, aby chvíli přišli taky na jiné myšlenky," vysvětlil Blažek, jenž byl střílečce s laserovými revolvery osobně přítomen i s asistentem Martinem Rouskem. "My nehráli, jen jsme kluky sledovali. A někteří byli opravdu šikovní."

Mladší dorostenci se rozdělili na čtyři týmy a v bludišti překážek si zorganizovali vlastní turnaj. Z konečných statistik potom i zjistili, kteří jedinci si vedli nejlépe. 

Tak třeba: brankář Tomáš Vlas byl nejlepší v hodnocení +/- (počet trefených a inkasovaných zásahů), Lukáš Prepsl měl nejlepší procento úspěšnosti. A Ivan Lytvynov zase nejvíc bodů. Že vám poslední jméno nic neříká? Však je to letní posila Letců.

Dal jsem přednost Letňanům před Spartou, říká posila

"Do 8. třídy jsem hrál žákovskou ligu za Zbraslav, ale pak už to tam nemělo budoucnost. Rozhodoval jsem se, jestli půjdu do Sparty, nebo do Letňan - a vyhrály Letňany," říká hráč, jenž v červenci oslavil 14. narozeniny.

"V Letňanech mi to přišlo lepší, navíc to mám kousek od Vysočan, kam chodím do školy. Chtěl bych se tu prosadit a dojít s týmem co nejdál,"
naznačil své ambice do příští sezony.

Kde se naučil tak dobře mířit zbraní? "Už jsem to dřív párkrát hrál, ale asi mám i dobrý základ z PlayStationu," usmívá se. "Den předtím mi uniklo, že se nějaká Laser Game chystá. Když jsem se to v sobotu po tréninku dozvěděl, bylo to milé překvapení."

Lytvynov s týmem Letců absolvoval celou letní přípravu, do níž se zapojil už na konci minulé sezony. Jak přišel k poněkud kurióznímu jménu? "Babička měla ve jméně měkká i, ale když si jednou nechávala dělat pas, tak jí omylem napsali tvrdá. A tak už to u nás zůstalo."

Působení v Letňanech si každopádně užívá a se spoluhráči se rychle zkamarádil. "Na začátku jsem tu nikoho neznal, teď už je to fajn."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka