Junioři Letců řeší svůj každoroční problém
pondělí 11. srpna 2014

Hledá se hlavní trenér a polovina mužstva. Zn.: Spěchá

Slasti a strasti zažívají opět po roce letňanští junioři. Nyní především hlavně ty strasti. Ani na začátku srpna totiž není známé jméno jejich hlavního trenéra a na ledě se zatím schází torzo týmu. "Zádrhel je v tom, že junioři nehrají extraligu. Paradoxně doplácíme na náš silný ročník 1996, ze kterého odešlo hodně hráčů zkusit štěstí jinam," komentuje situaci spolumajitel klubu František Kučera.

V neděli na prvním tréninku devět hráčů do pole a dva brankáři. V pondělí 10+2. "S tímhle nemohu nastoupit do soutěže," nepřekvapí svým hodnocením současných komplikací Jiří Nikl, dosavadní asistent trenéra juniorů Letců.

Komu dělá asistenta? To zatím neví. Jméno hlavního trenéra totiž stále ještě není známé. "Každý rok lepíme juniory na poslední chvíli, letos je to ale extrém. Otázku hlavního trenéra chceme mít vyřešenou co nejdříve. Nyní jen vím, že realizační kádr doplníme z vlastních řad někým z koučů žákovských kategorií," řekl pro klubový web František Kučera.

Do té doby ale bude tým připravovat Nikl, který před deseti lety vedl juniorku Sparty. A troufal by si na stejnou pozici v případě nouze i v Letňanech. Juniory určitě povede i do pátečního a sobotního souboje s pražskou Hvězdou, respektive Kobrou.

"Na soupisce musíte mít alespoň dvě pětky a brankáře, což nyní mám. Případně by nám vypomohl někdo další z mladších kluků. Problém nastal v tom, že ze staršího dorostu odešlo hned osm hráčů zkusit štěstí do juniorské extraligy a náhrada tu není," vysvětluje Nikl.

Letňany totiž v této věkové kategorii hrají jen první ligu. A kromě těch, kteří už kvůli svému věku hrát juniorku nemohou, se někteří hráči v letním období snaží prosadit v klubech, kde mají juniory v elitní soutěži.

"Doplácíme na to, že se u nás sešel silný ročník 1996, takže to kluci zkouší všude možně v extraligových klubech. Hodně jich zatím odešlo a většina tam možná i zůstane, i když je možné, že se někdo ještě vrátí," doplňuje Kučera, jenž nepropadá panice. Liga přitom startuje za měsíc.

"Jsme v kontaktu se Spartou a se Slavií, máme s nimi předběžnou dohodu, že nám vyjdou vstříc v případě doplnění kádru jejich hráči, které nebudou tolik využívat. Měli by nám pomoct, i kdyby tu neměli trénovat a chodili jen na zápasy. Od října by už mohli kádr doplňovat někteří kluci z našeho staršího dorostu," dodal František Kučera.

Niklovi - případně novému hlavnímu kouči juniorů - nezbývá než věřit v jeho slova a v trenérské schopnosti. Ty se nyní budou náramně hodit.

Optimismus do žil může přidat to, že se v podobné situaci nacházel tento tým i před rokem. A pak prožil skvělou sezonu, kdy v nadstavbě o postup do extraligy skončil na druhém místě.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka