Karabáčkovy kvality zatím oceňují experti
úterý 01. července 2014

Vítej u nás, vzkazují Vránovi natěšení fanoušci Capitals

První dny ve Washingtonu má za sebou odchovanec Letců Jakub Vrána, jehož si na draftu vytáhli Capitals coby svoji jedničku. I proto se mladý útočník stal během víkendu centrem pozornosti nejen pro klub, ale také pro jeho fanoušky. Jak Vránovi, tak i druhému draftovanému Letci Václavu Karabáčkovi se zatím v zámoří dostává pozitivních ohlasů. Odteď ale budou muset příznivce svých týmů přesvědčit.

Především Vrána se dostal okamžitě pod drobnohled, hlavně v diskuzích na Facebooku, kde se jeho osobní profil rozrostl během víkendu o polovinu. U celkové třináctky a hlavně první volby svého klubu se ale dá určitá pozornost zámořských médií i fanoušků tak trochu očekávat.

Podle mnohých může být jednou dokonce hráčem do prvních dvou pětek. "Je to úžasný hráč," rozplývá se příznivec klubu pod nickem "A. Dhillon" na stránkách Capitals. "Skvělá zpráva. Už se těším, jak se bude dále vyvíjet," napsal další fanda alias "RockV".

Na výkonnostní růst odchovance Letců se spoléhají i další fanoušci. "Máme hodně talentovaných kluků, ale nejsou odolní, a proto tráví boje ve Stanley Cupu na lehátkách na dovolených," napsal v jedné z facebookových diskuzí Matt Sigafoose. "Doufám, že u Vrány to bude jiné," dodal.

"Jsem si jistá, že je to talentovaný kluk. Vítej v naší organizaci. Určitě jsme potřebovali kvalitní křídlo," doplnila jej Ellen Mauriceová. A další fanynka Elizabeth Stentzelová pak se smajlíky přidala: "Je neuvěřitelné, že ten kluk je jen o tři měsíce starší než já. Nemůžu se dočkat, až ho uvidím v akci."

Zdá se tak, že se Vrána může těšit na velkou přízeň žen a dívek. Nejen ty si totiž získal mimo jiné svojí bezprostředností při rozhovoru s Alexandrem Ovečkinem hned po volbě (více zde).

Najdou se ale i tací, kteří varují před přehnanými očekáváními. "Aby nedopadl jako Sjomin. Pamatujete?" ptá Ali Kasraee. Připomíná tím osud vytrejdované ruské hvězdy, která nikdy nenaplnila v dresu Washingtonu očekávání do ní vložená. Podobných příspěvků ale bylo v diskuzích poskrovnu.

Překvapí Karabáček příznivce Buffala?

Zatímco na Vránu se ve Washingtonu upřela značná pozornost fanoušků, ty v Buffalu nechala volba Karabáčka relativně v klidu. Dalo se to ale pochopit. Sabres, nejhorší celek uplynulého ročníku NHL, totiž měli na draftu hned druhou pozici a té využili k získání talentovaného Kanaďana Sama Reinharta.

Karabáček byl pro celek, kde v 90. letech minulého století zářil Dominik Hašek, až celkově čtvrtou volbou. Navíc hráč Gatineau Olympiques z kanadské juniorky se na rozdíl od Vrány a řady dalších draftu osobně ve Philadelphii nezúčastnil.

Přesto právě jeho současný klub mu ihned po volbě popřál prostřednictvím twitterového účtu a pochvaly se mladému křídlu dostalo také od zámořských skautů.

"Karabáček vyniká především přehledem, kontrolou puku a stabilitou na bruslích. Pořád ale potřebuje zapracovat na svém bruslení a rychlosti. Na druhou stranu se během sezony v Gatineau v tomto ohledu zlepšoval mílovými kroky," píše se s odkazem na experty na webu www.diebytheblade.com.

Kdo ví, třeba předvede další mílové zlepšení i během letních kempů v Buffalu. A třeba přesvědčí i Vrána, který v dresu svého zámořského klubu absolvoval již první trénink na ledě.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Čtěte také

Podcast hokej zblízka