Zbylé letňanské třídy ukončily své soutěže
čtvrtek 20. března 2014

Finiš žáků: šesťáci čekají, sedmáci litují, osmáci se loučí

Zatímco sedmáci se připravovali na svou středeční rozlučku, šesťáky s osmáky měla čekat až během víkendu. Jenže zápas v Hradci Králové bude kontumován ve prospěch Letců, a tak v Letňanech žákům odzvonily už všechny soutěže. Byla to poměrně úspěšná rozlučka - dvě třídy ze tří napodobily pětku a zakončily sezonu vítězstvím. Jen sedmička si - stejně jako čtyřka - trochu pokazila proti Zbraslavi závěr.

Neplánovaná rozlučka se sladkou tečkou

Šesťáci dlouho pomýšleli na mistrovský titul, který jim nejspíš unikne. Na závěr sezony však prožili sladkou tečku. Porazili totiž 5:4 Havlíčkův Brod, nejnepříjemnějšího soupeře, na kterého celou sezonu nemohli najít recept. "Proto mě velmi těší, že se nám to konečně povedlo," byl spokojen trenér Jan Zlatohlávek. Podle něj mělo utkání skvělou úroveň. "Brod se mi velmi líbil. Na tuto kategorii to s nimi byl hokej špičkové kvality, celých šedesát minut. Oba týmy vydaly maximum, my byli jen o gól produktivnější." Dvěma brankami se blýskl Václav Adamec, po jedné zařídili Jan Hlaváč, Filip Jansa a Adam Klatt.

Soutěžní rozlučku na ledě měli přitom Letci prožít až o víkendu v Hradci Králové. Jenže pořadatelský tým nebyl schopen zajistit termín utkání, které tak zůstane neodehráno ve prospěch 5:0 pro Letňany. "Oni nám nabídli čtvrtek, který jsme nechtěli. My pro změnu navrhovali sobotu u nás. Už jednou jsme jim v sezoně vyhověli. Mrzí mě, že se to neodehraje, nejsem toho zastánce, ale tak to bohužel dopadlo," dodal Zlatohlávek. Jeho tým ještě živí naději na první místo - záleží, jak o víkendu (ne)uspěje Liberec.

Vrchol sezony Letce čeká příští víkend, kdy hostí třídenní mezinárodní turnaj s názvem České teplo.

6. třída: HC Letci - Havlíčkův Brod 5:4 (1:1, 3:2, 1:1)
Branky domácích:
Adamec 2, Hlaváč, Jansa, Klatt.

Hořký závěr s nečekaným výsledkem

Doteď si v sedmé třídě Letců mohli říct: porazit nás dokážou jen ve Spartě, Slavii a Benátkách nad Jizerou. Jenže okruh jejich přemožitelů se v závěrečném utkání ligy rozšířil o Zbraslav. Té Letci podlehli 3:7 a kouč Martin Rousek těžko hledal slova. "Pokračovali jsme ve špatném výkonu z posledního zápasu se Spartou. Byli jsme horší tým a zaslouženě prohráli," přiznal. Možná se na Letcích podepsal i fakt, že středeční duel byl už jejich třetí v posledních pěti dnech. Trefy Jana Vrby, Karla Klikorky a Tomáše Hrušky nemohly porážce zabránit.

"Byl to náš poslední zápas v soutěži a určitě jsme se chtěli rozloučit jinak. Zamrzí to," litoval Rousek. "Mohli jsme si říct, že poslední dobou prohráváme jenom s dvěma pražskými celky. Ale to už není pravda." Pro Letce to byla dohrávka z února. Byť byli vedeni jako domácí tým, utkání se nakonec odehrálo na ledě, kde hraje Zbraslav. I tak ale Letňanští skončili na slušném třetím místě.

Tento víkend je čeká mezinárodní turnaj v Mělníku. Poté měli absolvovat i akci v Plzni, ale byla zrušena.

7. třída: HC Letci - Zbraslav 3:7 (0:1, 1:4, 2:2)
Branky domácích:
Vrba, Klikorka, Hruška.

Společná a úspěšná derniéra jedné party

Z předchozích šesti zápasů uspěli jen jednou. A co na tom? Osmáci totiž vědí, jak se mají s končícím ročníkem rozloučit. Ten vůbec poslední duel vyhráli 5:3 nad Havlíčkovým Brodem a sezonu tak pomalu končí s vylepšeným pocitem. "Na konci dlouhodobé části jsme dosáhli cenného vítězství. Byl to dobrý zápas," pochvaloval si trenér Milan Antoš. "Udělali jsme sice několik chyb, ale nakonec to zvládli a to je důležité," dodal. Dvakrát skórovali Dominik Sklenář s Davidem Kalinou, jednou pak Milan Antoš mladší.

Pro ročník 2000 to byla hezká společná derniéra. "Myslím si, že jsme tímto ukončili důstojně sezonu, za což jsem rád," dodal kouč Antoš v hodnocení. U osmáků je totiž situace zcela stejná jako v případě šesťáků, takže plánovaný víkendový zápas v Hradci Králové už se hrát nebude. Nezávisle na výsledcích ostatních týmů však už Letci mají jistotu - v devítičlenné tabulce skončí na sedmém místě.

Na programu mají v závěru března ještě turnaj v Kralupech nad Vltavou.

8. třída: HC Letci - Havlíčkův Brod 5:3 (2:1, 0:2, 3:0)
Branky domácích:
Sklenář 2, Kalina 2, Antoš.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka