Letňany jsou blízko druhému místu v 1. lize
pondělí 10. března 2014

Junioři mají další tři body, ale dohrávají jen z povinnosti

Dobře věděli, že dohonit vedoucí tým je již téměř nemožné. Když už nic jiného, chtěli PZ Kladno alespoň jednou v sezoně porazit. Junioři Letňan tomu byli v pátek velmi blízko, ale dobře rozehraný zápas nakonec nešťastně ztratili. Náladu si spravili alespoň nedělním vítězstvím proti Velkým Popovicím. Ať tak, nebo tak - stejně to už prakticky nic neřeší. Letci v téhle kategorii už dohrávají sezonu jen z povinnosti.

Anebo proto, aby uhájili alespoň druhé místo, což přece není vůbec špatný výsledek. Letci se mu přiblížili nedělním triumfem 3:2 po dvou gólech Jana Nádvorníka a jedné trefě Kryštofa Špičana.

Juniorský tým o uplynulém víkendu vedl trenér Jiří Žůrek, který si dočasně prohodil post s Milanem Antošem, velícím dva poslední zápasy střídačce staršího dorostu. Jenže zatímco dorost bojoval o vyhnutí se baráži, junioři už spíš počítají dny do konce soutěže.

Protože je těžké hrát, když už téměř nemáte o co. Páteční porážkou Letňanští definitivně ztratili i teoretickou šanci na vítězství v prvoligové nadstavbě, ovšem sami už v ní ani nedoufali. "Ale to Kladno jsme toužili na poslední pokus pokořit," přiznal asistent kouče Jiří Nikl.

Málem se to povedlo. Hosté v Kladně vedli díky gólům Nádvorníka, Václava Klindery, Josefa Mináře a Theodora Jandy už 4:2, jenže ve třetí třetině šli hloupými chybami do dvojnásobného oslabení. Lídr toho maximálně využil a skóre vyrovnal. A minutu před koncem zasadil rozhodující úder.

"Hráčům se nedá upřít snaha, ale zaplatili jsme hloupými chybami," přiznal Nikl. "Už jsme v sezoně odehráli lepší utkání." Sám přiznává, že v závěru sezony postrádá u svěřenců stoprocentní nasazení. "Nemají se k němu pořádně jak donutit."

Příští víkend to možná bude jiné. V pátek junioři odehrají na ledě nepříjemného Tábora předposlední utkání, v němž budou chtít definitivně uhájit své postavení v tabulce. Sezonu pak zakončí v nedělí s Ústím nad Labem. A kdo by se nechtěl loučit s vítězným pocitem...

PZ Kladno - HC Letci 5:4 (1:0, 1:3, 3:1)
Branky hostů: Klindera, Minář, Nádvorník, Janda.

HC Letci - Velké Popovice 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky domácích: Nádvorník 2, Špičan.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka