Situaci už nemá letňanský tým v režii
neděle 09. března 2014

Mladší dorost ztratil náskok. Play off se začíná vzdalovat

Pořád je šance, že ze zbývajících dvou zápasů vytěží šest bodů, přesto jim to nemusí stačit. Odteď mladší dorostenci Letňan už nemají situaci pod vlastní kontrolou. Nedělní porážka v Plzni pomohla stíhajícímu Kladnu smazat těsný náskok, oba týmy nyní drží po 54 bodech. Jenže Letňany mají se svým středočeským rivalem horší bilanci vzájemných zápasů. A to se jim nakonec může stát osudným.

Přes polovinu utkání drželi Letci na ledě plzeňského favorita překvapivé vedení. Jenže v konečném skóre těsně prohráli 2:3. "Byl to limit. Na víc jsme prostě neměli," pronesl trenér hostů Lukáš Lomický. Poměr střel jeho slova deklaruje - domácí jich na letňanskou branku vyslali dvojnásobně víc.

Lomického partě nepomohlo ani to, že se k týmu mohly připojit některé opory, které pomáhaly staršímu dorostu v boji o záchranu. "Na ledě střídali po dvaceti vteřinách. Byli absolutně utavení," konstatoval kouč. "Všichni kluci bojovali, ale na vítězství to nebylo. Chyběla nám síla."

Plzeň, třetí tým tabulky, zažívá před play off skvělé období. Z posledních devíti zápasů prohrála jen jednou, přesto trenér Radek Kampf nebyl s výkonem příliš spokojen. A to i přesto, že Letce jeho tým výrazně přehrával.

"Byl to z naší strany jeden z těch špatných zápasů. Podle našich představ zahrálo tak pět, šest lidí, od ostatních to bylo slabé," prohlásil Kampf. "Vyhráli jsme, ale utkání se mi hodnotí velmi těžce. Musel bych být negativní."

O utkání přitom rozhodl (ne)šťastný gól ve třetí třetině, po odrazu jednoho z letňanských hráčů. Mezi těmi se střelecky prosadili pouze Pavel Kubát s Lukášem Rouskem. 

Zatímco Letňany prohrály, Kladno porazilo 6:4 Karlovy Vary. Souboj o čtvrté místo, které je poslední vstupenkou do play off, graduje vyrovnanou přetahovanou až do úplného konce, jenže vývoj Letcům nehraje do karet. Nejenže mají těžší los - ve čtvrtek je čeká vedoucí Sparta - ale nutně potřebují zaváhání Kladna. To přitom sehraje utkání s Litvínovem, který už dává přednost hlavně mladým hráčům, a s posledním Ústím nad Labem.

Letci pro změnu zakončí základní část proti PZ Kladno, které s Ústím bojuje o záchranu.

Plzeň - HC Letci 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
12. Kodýtek (Kantner), 34. Kodýtek (Kantner, J. Roubal), 46. Eret (Kvasnička, Čechura) - 4. Kubát (Kučera), 14. Rousek (Brabec). Rozhodčí: Markov - Malá, Šimán. Vyloučení: 2:2 + Kodýtek (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 36:18. Plzeň: Wolf (Krasanovský) - Bednář, Staněk, Kvasnička, Váchal, Sysel, Čechura, Kačena - Kantner, Kodýtek, D. Roubal, Rubner, J. Roubal, Krásný, Eret, Krystl, Pour, Kovařík, Erhart, Straka, Hanzlík. HC Letci: Mokrý (Špirek) - Pařík, Antoš, Gaspar, Brabec, Kolenatý, Kubát - Mařík, Burda, Volf, Chalupa, Rousek, Průžek, Danov, Kučera, Fabiánek, Sklenář.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka