Kouč juniorů si prohodil roli s Jiřím Žůrkem
pátek 07. března 2014

Trenérská rošáda. Starší dorost vede k záchraně Antoš

Starší dorost Letňan usiluje o záchranu v extraligové soutěži. Odteď však jeho kormidlo přebírá v roli hlavního trenéra Milan Antoš. Někdejší hráč pražské Slavie a držitel mistrovského titulu z roku 2003 si po rozhodnutí klubového vedení vyměnil pozici s dosavadním koučem týmu Jiřím Žůrkem. Ten po Antošovi povede juniorské mužstvo, které je na druhém místě v nadstavbové části první ligy.

Udržení nejvyšší soutěže je v současnosti hlavní prioritou celého klubu. Starší dorost tento víkend čeká poslední dvojzápas hlavní části sezony, kterou v případě nutnosti zakončí baráží o extraligovou záchranu.

Vedení Letců se proto rozhodlo učinit poslední změny, které by týmu mohly dát alespoň malý nový impuls. "O to jediné jde. Kvalitní práce Jirky Žůrka si jinak nesmírně vážíme a oceňujeme ji, ale chceme zkusit, jestli tahle změna nedá mužstvu aspoň trochu vítr do plachet," řekl klubový šéf Vojtěch Kučera.

Definitivní rozhodnutí přišlo v polovině tohoto týdne. Už ve čtvrtek Antoš emotivně pracoval s novým kolektivem, důraz u hráčů kladl především na jednoduchou rozehrávku a přechod přes střední pásmo. "Čeká nás teď důležitá práce. Zvládneme to!" burcoval své nové svěřence.

Na pozici asistenta zůstává nadále Jan Zlatohlávek, stejně jako v juniorském týmu Jiří Nikl, který bude na střídačce po boku Žůrka. I ten se se svým týmem na dočasnou dobu ve čtvrtek blíž seznámil. Junioři tento víkend hrají předposlední dvojzápas sezony, naděje na postup do baráže o extraligu už je pro ně téměř mizivá.

Ve skupině o udržení si starší dorostenci připsali z dosavadních 14 zápasů čtyři vítězství a dohromady získali 15 bodů. Před trenérskou rošádou uvnitř letňanského klubu zůstávali na posledním místě.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka