Hned čtyřem třídám byly odloženy zápasy
úterý 04. března 2014

Čtvrťáci čekání na výhru ukončili střeleckou kanonádou

Víkend plný zápasů? Podle původního programu ano. Jenže hned čtyřem žákovským třídám Letců byla jejich kola odložena. Páťáci se sedmáky měli sehrát duel s pražskou Spartou, šesťáci s osmáky pro změnu proti Slavii. Jenže zatímco všichni nuceně odpočívali, o mistrovské body bojovali jenom čtvrťáci. A svými střeleckými hody se konečně dočkali premiérového vítězství na velkém kluzišti.

Sedm utkání čekali. V tom osmém to přišlo. Už v předchozím zápase Letci čtvrté třídy zaznamenali výrazné zlepšení, když silné Slavii podlehli těsně 3:4. Stoupající výkon potvrdili také proti pražské Hvězdě, kterou v sobotu porazili 17:0. Sedmnáct - nula!

Přitom první vzájemný duel dopadl nerozhodně. "Jenže tentokrát měl soupeř hodně dětí na prázdninách, takže hrál s jednou formací z mladšího ročníku," nepřeceňoval vysokou kanonádru trenér Jiří Nikl. "A v takovém věku je rok hodně znát. Ale já věřím, že půjdeme jenom nahoru."

Jeho svěřenci po závěrečné siréně projevili upřímnou radost. Aby ne, vítězný pocit zažili poprvé od nového roku, kdy jim soutěž na velkém kluzišti začala. "Je hezké vidět, jak se kluci radují a křičí," dodal Nikl. "Když jsme se Slavií dostali gól těsně před koncem, bylo to naopak. Všichni brečeli."

Tentokrát se střelecká chuť rozjela naplno. Filip Blažek se dočkal hattricku, dvěma góly se blýsklo ještě pět hráčů: Jan Gaspar, Tomáš Kudrna, Connor Van Luyk, Erik Sabol a Viktor Štípek, po jednom přidali Patrik Uher, Petr Kalista, Jakub Sýkora a Štěpán Šíba.

Svou sebedůvěru si čtvrťáci upevnili i o den později, když v neděli odehráli přátelské utkání v Benešově s vítězstvím 3:2. Do konce soutěže je čekají ještě dvě kola - na ledě Sparty a proti pražské Kobře.

Hvězda Praha - HC letci 0:17 (0:4, 0:5, 0:8)
Branky hostů:
Blažek 3, Gaspar 2, Kudrna 2, Van Luyk 2, Sabol 2, Štípek 2, Uher, Kalista, Sýkora, Šíba.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka