Letci si zpestřili víkend dvěma dalšími skalpy
pondělí 03. března 2014

Labutí píseň. Junioři vítězí, ale snahu o postup už vzdali

Ta možnost se pohybuje už jen v mezích teorie, ale pořád ještě existuje: junioři Letňan při shodě několika výjimečných okolností stále mohou postoupit do baráže o extraligu. "Jenže my jsme realisté," vylučuje tuhle možnost trenér Milan Antoš. Byť si jeho mužstvo po skalpech Ústí nad Labem a Litoměřic stále uchovalo alespoň malou naději na zázrak, samo v něj už příliš nevěří. Vlastně skoro vůbec.

Přesto Letci pojali závěr sezony zodpovědně a s blížícím se koncem nadstavby se pomalu loučí s grácií. Do konce zbývají už jen čtyři kola. A vedoucí PZ Kladno drží náskok sedmi bodů.

"Víme, že ještě teoretickou šanci máme, ale Kladenští si to už nenechají vzít,"
tuší kouč Antoš. I proto - byť ho dvě poslední výhry potěšily - vystihuje tažení svého týmu pouze dvěma slovy: "Labutí píseň."

Jeho družina v pátek zlomila gólovou přestřelku na ústeckém ledě až v poslední třetině a nakonec vyhrála 7:4. Hattrickem se v tom utkání blýskl forvard Martin Bartoš. V neděli? Letňanští hráli z jisté obrany a Litoměřicím nedovolili vstřelit ani gól. Sami jich pak soupeři uštědřili pět.

Víkendovou severočeskou misi zvládli s šesti body a dvanácti vstřelenými góly. Škoda že vedoucí lídr má až příliš velký náskok. Ten se sice ztenčil z deseti na sedm bodů, neboť PZ Kladno zaváhalo s nepříjemným Táborem, jenže na stíhací jízdu už je málo času.

"Ale aspoň si znovu dokazujeme, že má naše práce smysl," snaží se hledat pozitiva Antoš. S juniorkou skončil druhý v lize i v loňské sezoně, teď jsou blízko tomu, aby skvělé umístění společně zopakovali. "Přitom jsme tu partu zase složili až těšně před startem soutěže," připomněl.

Druhé místo Letci už s největší pravděpodobností udrží. Hned poté plánují zasloužené volno. Vždyť takřka celou sezonu hrají s minimem obránců, což stálo spoustu sil celý tým. Od půli března bude moci v klidu sbírat nové.

Ústí nad Labem - HC Letci 4:7 (1:0, 2:3, 1:4)
Branky hostů: Bartoš 3, Kotyra, Nádvorník, Uhlíř, Major.

HC Letci - Litoměřice 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

Branky domácích: Kotyra, Nádvorník, Minář, Novák, Major.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka