Leci si před pauzou připsali další čtyři body
neděle 26. ledna 2014

Junioři po porážce s Táborem uspěli na ústeckém ledě

Pravda, jejich produktivita v zápasech není příliš vysoká, ale i díky pečlivé obraně nepouští ke gólům ani své soupeře. A navíc - mohou se spolehnout na jistého brankáře. Řeč je o letňanských juniorech, kteří v nadstavbové části první ligy střídají porážky s výhrami. V pátek sice podlehli doma Táboru po nájezdech, zato v neděli uspěli v Ústí nad Labem. A do tabulky si připsali další čtyři body.

Pro Letce to byl další důležitý víkend v souboji o čelo skupiny. Nakonec skončil lépe, než se původně zdálo.

V pátek ztratili vítězství kvůli dvěma téměř stejným gólům v oslabení a s Jihočechy nakonec prohráli 2:3 v penaltovém rozstřelu. Branky Martina Kotyry a Jakuba Rulfa stačily jen na bod.

"Pokaždé jsme zapomněli jejich hráče na dlouhou tyč a navíc nám rozhodčí neuznal dva regulérní góly. Tábor je ale velmi nepříjemný soupeř s dobrým bruslením,"
hodnotil první víkendový duel asistent trenéra Jiří Nikl.

Ten v neděli na střídačce zastoupil hlavního kouče Milana Antoše, který si plnil spolukomentátorské povinnosti v České televizi. A zastoupil ho úspěšně. Juniorům se povedlo to, co nedovedli na konci základní části - vyhrát v Ústí nad Labem.

Díky trefám Václava Klindery, obránce Františka Kautského a Josefa Mináře si domů přivezli vítězství 3:1, o němž rozhodli až dvěma góly v poslední třetině. "Vyloučení ve druhé třetině nás dostala pod tlak, ale přežili jsme to," těšilo Nikla.

Ten kromě dobře plněných taktických pokynů vyzdvihl především výkon gólmana Lukáše Havlína. "Je to poctivý kluk, který na sobě neustále pracuje. Je jedním ze stavebních kamenů našich úspěchů."

O úspěchu se dá skutečně mluvit.

Po základní části Letci skončili čtvrtí a do bojů o postup šli bez konkrétních cílů. Teď? Drží reálné naděje na nejvyšší příčky. "Pro nás samotné je to překvapení, ale je to díky naší ukázněné hře," uzavírá Nikl.

Tým teď čeká reprezentační pauza.

HC Letci - Tábor 2:3sn (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky domácích: Rulf, Kotyra.

Ústí nad Labem - HC Letci 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky hostů:
Klindera, Kautský, Minář.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka