Letce téměř měsíční pauza nepoznamenala
neděle 12. ledna 2014

Výpadek? Spíš velký hlad... Junioři přehráli Litoměřice

Téměř celý měsíc na přelomu roku trvala v juniorské lize dlouhá pauza. Letci si ji museli nuceně prodloužit o další dva dny, neboť v pátek z Ústí nad Labem nedorazil nemocný soupeř. "Ale nepoznamenalo nás to, spíš naopak. Kluci byli nabuzení a na nedělní zápas se vyloženě těšili," pochvaloval si kouč Milan Antoš. Však měl ke spokojenosti důvod. Jeho tým přehrál Litoměřice 3:0.

A v nadstavbové skupině, kam Letňany postoupily, si připsal už třetí vítězství v pátém zápase. Litoměřice, s nimiž v základní části dvakrát prohrál, přitom dokázal v této fázi porazit už podruhé.

Že by byl znát herní výpadek? Ani náhodou.

Hrát přitom Letci měli už o dva dny dříve, jenže místo zápasové zátěže se museli potit jen v tréninku. Dobře posloužil k pilování herních variant. Bylo ovšem otázkou, jak rychle se v neděli vrátí do tempa. "Spíš jsme byli odpočatí a hladoví. Ta přestávka se na nás projevila pozitivně," tvrdí Antoš.

Základním kamenem k úspěchu byla hra v obraně a kolektivně organizovaný výkon, podpořený čistým kontem bezchybného gólmana Lukáše Havlína. A také dvěma góly tahouna Martina Kotyry, jenž v úterý oslaví své 21. narozeniny. Střelecky ho doplnil ještě Václav Klindera. Po dvou asistencích si připsali bek Jaroslav Vacek s útočníkem Bartolomějem Uhlířem.

Trenér však v kabině chválil celý tým. "Protože o tohle vítězství se opravdu zasloužily všechny formace."

Juniorští Letci tak nadále drží reálnou naději na postup do dalších bojů, byť do této části sezony vstupovali bez konkrétních cílů. Jenže teď - třebaže jsou teprve ve čtvrtině nadstavby - zjišťují, že budou mít nejspíš o co hrát.

"Tým si hlavně uvědomuje, že tu není soupeř, který by nějak vyčníval, takže se dá hrát úplně se všemi," podotýká Antoš, jenž se nedávno vrátil ze Švédska, kde spolukomentoval mistrovství světa dvacítek. "Prostě žijeme dál. A dál budeme dělat maximum."

Jeho slova se mužstvo bude snažit naplnit opět příští víkend.

V pátek se pokusí oplatit porážku kladenské "pézetce". V neděli pak přivítá na domácím hřišti Velké Popovice.

HC Letci - Litoměřice 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky domácích:
Kotyra 2, Klindera.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka