"Áčko" rozstřílelo Olympik v ostré bitvě
pondělí 06. ledna 2014

Prý nemáme respekt, ale oni jen brečí, vzkazují muži

Pokud jste ten zápas viděli, mohlo vám to připomínat jeden populární kreslený seriál. Jmenoval se Tom a Jerry. Drsný boj naštvaného kocoura proti chytré myši. Pravda, je to úsměvné přirovnání, avšak letňanští muži v sobotu pražský Olympik taky pořádně deptali. Svou šikovností a hokejovým umem vyhráli vysokým rozdílem 9:1. A nemotorný soupeř to jen těžko rozdýchával.

Říkáte si, že takové utkání si musí vítězný tým pořádně užívat? Ne vždycky to tak doopravdy je. Protože hokejová bitva na góly se ze strany Olympiku přeměnila na řežbu, koho z Letců dokáží zranit.

"Jsou to šašci, kteří nedokáží strávit, že si z nich mladí kluci dělají na ledě dobrý den," nebral si servítky Jan Mišner. "Bylo to jen povinné vítězství. Zápas o ničem," doplnil stručné hodnocení.

Letňanského kapitána rozlítilo, s jakým přístupem domácí protivníci do utkání šli. Vlastně jen dostáli tomu, čím jsou v Pražském přeboru známí. Parta čtyřicátníků je v tabulce na posledním místě. Spolu se Zbraslaví dosud nasbírali pouhé čtyři body. Na ledě lepším týmům rychlostně nestačí. A svou frustraci si léčí za hranicí pravidel.

"Prý že k nim nechováme respekt - na to, jak jsme mladí," slyšel útočník Mišner. "A víte co? Přitom oni se chovají jako malá děcka. Pořád jenom kvůli něčemu brečí."

I on se pod střeleckou kanonádu podepsal gólem. Na dva pak přihrál Tomáši Královi, který si připsal ještě asistenci navíc. Tříbodový večer zažil také Karel Manhart za gól a dvě přihrávky.

I kdyby ze strany Letců padlo dvacet gólů, nic už to nemění na tom, že základní část zakončí na třetím místě. Vedoucí tandem Hvězda Praha - Lomnice nad Popelkou totiž nezaváhal ani tentokrát a dál si na Letňany drží tříbodový náskok.

Do konce první fáze sezony přitom zbývá už jen poslední kolo.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka