pondělí 19. září 2011

Starší dorost přivezl důležité body

V sobotu nastoupil starší dorost ke 4. utkání ELSD v Mladé Boleslavi a konečně dokázal zvítězit. Důležité první tři body v této sezóně ho tak posunuli v tabulce před poslední Havlíčkův Brod.

Bojovné odpolední utkání bylo ovlivněno skutečností, že se hrálo na malé Boleslavské ploše a tak si diváci příliš hokejových akcí neužili. Hřiště nenabízelo mnoho prostoru pro kombinaci ani individuální akce, a tak se hrál jednoduchý přímočarý hokej. Největší gólové příležitosti přinášela hra v početních výhodách a právě při hře 5 na 3 se v 17. minutě od pravého mantinelu prosadil Brejcha (0-1).
V druhé třetině měla stejnou příležitost i Boleslav, skórovat ale nedokázala, naopak Letci ve vlastním oslabení po individuální akci Davida Kaplana dokázali zvýšit své vedení na 0-2. Když o pár minut později velice dobře hrající Litera po kličce přesně vymetl růžek Boleslavské branky, zdálo se být utkání rozhodnuté (0-3).
Hosté v následujících minutách nevyužili několik šancí, naopak po individuální akci Borovce inkasovali (1-3). Boleslavské hráče jako by polili živou vodou, začali lépe bruslit, dohrávali osobní souboje, byli aktivnější, další změny skóre se ale diváci nedočkali.
Začátek třetí třetiny vyšel lépe domácím a když se v 48. minutě po pravé straně protáhl Brzák, špatně stojící Švihálek mu nabídl poloprázdnou branku a boleslavský útočník nezaváhal ani minutu a snížil na rozdíl jediné branky (2-3). V dalších minutách se střídali šance na obou stranách, brankaři už ale změnu skóre nepřipustili a když ani v závěrečné powerplay Boleslav nevyrovnala, mohli se Letci radovat z první výhry v letošní sezóně.

TABULKA ELSD PO 4. KOLE

VÝSLEDKY 4. KOLA ELSD

Ve čtvrtek 22.9. hostí Letňany favorita soutěže České Budějovice (15:00), v sobotu zajíždí starší dorost do Písku (18:00).



Čtěte také

Podcast hokej zblízka