neděle 25. srpna 2013

Nejmladší reprezentanti odstartovali svou sezónu

Kategorie U16 (ročník 1998) sehrála ve dnech 16. srpna – 18. srpna první Turnaj čtyř zemí v této sezóně a mezi českými zástupci se objevili 2 Letci. Konkrétně nás v rakouském Salcburku reprezentovali obránci Michal Pařík a Martin Starosta.

V rozmezí 16. – 18. srpna sehráli čeští hokejisté kategorie U16 tři utkání. V pátek 16. 8. nastoupili proti domácím Rakušanům, v sobotu 17. 8. sehráli svůj zápas se Slovenskem a v neděli 18. 8. se utkali s vrstevníky z Ruska.

Hráče reprezentace ročníku 1998 trénuje Robert Reichel s Patrikem Augustou, a ti ve své nominaci neopomněli povolat Michala Paříka a Martina Starostu, kteří se, ač ročníkově patří do mladšího dorostu (oba jsou ročník 1998), připravují na novou sezónu ve starším dorostu v Letňanech. 

V prvním utkání proti Rakousku (kategorie U17) český tým udržel nulu a zároveň 3x skóroval, tudíž jsme si připsali první výhru.

Česká republika – Rakousko (U17) 3:0 (1:0,0:0,2:0)
Branky ČR: Reichel (Havelka, Zukal), Doudera (Michnáč, Havlát), Kachyňa (Bělohorský)

Další den se našim reprezentantům podařilo své vrstevníky také přehrát, když o výhře rozhodli především ve druhé části, kterou vyhráli poměrem 3:0.

Česká republika – Slovensko 4:1 (0:1,3:0,1:0)
Branky ČR: Michnáč (Najman, Doudera), Kačírek (Reichel, Havelka), Havlát (Michnáč, Najman), Bělohorský (Starosta, Klouček)

Poslední den však na hráče čekal nejtěžší soupeř, rozjeté Rusko, které mělo skóre z prvních dvou zápasů 13:3. Toto utkání bohužel Češi prohráli.

Česká republika – Rusko 2:8 (0:2,1:2,1:4)
Branky ČR: Havelka (Reichel, Kachyňa), Bečvář (Havelka, Reichel)

Celkově tak hráči České republiky obsadili hezké druhé místo, i když to byla pro většinu hráčů reprezentační premiéra. Věřme, že Michal Pařík s Martinem Starostou budou v dobrých výkonech pokračovat a budou dávat reprezentačním trenérům dobrý důvod k nominaci, a že se k nim ještě někdo z Letců brzy přidá.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka