středa 19. prosince 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy – 15. díl

Poslední hrací týden před Vánoci se odehrálo spoustu zajímavých a velice vyrovnaných utkání. Která mužstva dokázala zvítězit a kdo naopak svá slibně rozehraná utkání nedokázal dovést do zdárného konce? Jak dopadly naše kategorie před vánoční přestávkou? Čtěte dál! :)

Na pátou třídu čekali v minulém týdnu 2 protivníci, nejprve ve středu 12.12. tým Slavoj Zbraslav (venku) a poté v sobotu 15.12. tým ze Sedlčan (doma).

Brzy ráno v sobotu 15.12. vyrazili ke svému utkání hráči šesté třídy, aby změřili síly s HC Krkonoše.

Ve středu 12.12. sehrála své utkání sedmá třída na Nikolajce proti Zbraslavi.

V Trutnově proti HC Krkonoše odehrála v sobotu 15.12. své utkání „osmička“.

Mladší dorost sehrál v minulém týdnu dvě utkání. Ve čtvrtek 13.12. se představil na ledě Karlových Varů a v neděli 16.12. bojoval v domácí Ice areně s Rytíři z Kladna.

V pátek 14.12. zavítali starší dorostenci na led chomutovských Pirátů. V sobotu 15.12. přivítali na domácím ledě Slavii Praha.

Na roudnickém zimním stadionu se utkala v sobotu 15.12. kategorie mužů.

 

Výsledky a zhodnocení zápasů:

5. třída

HC Slavoj Zbraslav – HC Letci Letňany 0:11

V tomto zápase byl dán jasný favorit, kterým byli naši „páťáci“, když v předchozím utkání porazili hráče Zbraslavi 21:0. Tentokrát sice Letci vyhráli „jen“ 11:0, ale znovu se jednalo o jednoznačný zápas v režii našich hráčů.

HC Letci Letňany – HC Sedlčany 3:1

Velice těžké utkání proti staršímu a silovějšímu soupeři jsme zvládli na jedničku, po remíze z prvního vzájemného střetnutí ze Sedlčan (7:7) jsme se poučili a pohlídali si soupeřovu hru na brejky. Dobrým pohybem jsme se vyvarovali silovým soubojům u hrazení, které nám v minulém vzájemném utkání sebraly zbytečně mnoho sil. Jediné, co nás mohlo mrzet, byla řada neproměněných šancí. Proto jsme museli bojovat od první do poslední minuty. V přímém souboji o druhou příčku tabulky jsme jasně dominovali a po zásluze zvítězili. Můžeme se tak od ledna těšit na nadstavbu ve společnosti elitních týmů Středočeského kraje.

 

6. třída

HC Krkonoše – HC Letci Letňany 1:8

Šestá třída tentokrát odehrála velmi dobré utkání a bojovný tým z Krkonoš porazila vcelku jednoznačně 8:1. Již od začátku utkání předváděli naši hráči dobrý a pohledný hokej, který jim přinášel radost a branky v soupeřově síti. Již po první třetině byl stav utkání 4:0 pro Letce a bylo tak rozhodnuto o vítězi. Po druhé periodě to bylo již 7:1, a tak se třetí dvacetiminutovka dohrávala jen z povinnosti. V ní Letci přidali ještě jednu branku a zvítězili tak poměrem 8:1.
Jiří Nikl, trenér 6. třídy okomentoval utkání krátce, ale jednoznačně: „Byli jsme jasně lepší a zaslouženě zvítězili“.

 

7. třída

HC Slavoj Zbraslav – HC Letci Letňany 7:4

Na Nikolajce sehrály sedmé třídy Letňan a Zbraslavi velice hezký zápas. Jednalo se o velmi vyrovnané utkání a od začátku až do úplného konce nebylo o vítězi rozhodnuto. Ještě 2 minuty před koncem to bylo pouze o jednu branku (bohužel o branku víc měli domácí). Letci proto zkoušeli vyrovnat při power-play, to se však bohužel nepodařilo, Zbraslav skórovala do prázdné brány a pak ještě při hře 5 na 5 přidala další gól a rozhodla tak o konečném skóre 7:4. To je pro naše kluky možná až příliš kruté, rozhodně minimálně bod za remízu, která by tomuto zápasu slušela, si zasloužili.

 

8. třída

HC Krkonoše – HC Letci Letňany 2:4

V první třetině jsme byli jasně lepší, bohužel naše šance zůstaly neproměněny a soupeř z ojedinělého útoku vstřelil gól. Po první třetině to tak bylo 1:1 a zápas nebyl rozhodnutý. Od druhé třetiny to již bylo z naší strany spíše trápení, ale přeci jen jsme ve druhé třetině dokázali odskočit na rozdíl dvou branek. I přes to však rozhodnuto nebylo do konce zápasu, protože po zbytečné chybě obránce zdramatizovaly Krkonoše utkání. Nakonec jsme ale zvítězili 4:2 a odvezli si tak domů povinné 2 body za vítězství.

 

Mladší dorost

HC Karlovy Vary – HC Letci Letňany 4:3

Utkání s Karlovými Vary slibovalo zajímavý a hezký hokej na obou stranách, což se potvrdilo. Letcům se povedl vstup do utkání a již v první minutě skórovali. Karlovarští však dokázali odpovědět a tak byl stav utkání po první dvacetiminutovce 1:1. Ve druhé třetině vstřelili gól pouze domácí, a tak před poslední třetinou nebylo nic rozhodnuté. Letci nastoupili s úmyslem výsledek otočit, což se jim i podařilo a během minuty otočili stav utkání na 2:3 a hráli velmi dobře. Ovšem poslední minuty zápasu byly pro naše hráče velice smolné. Ještě téměř minutu před koncem vedli již zmiňovaných 3:2, ale pak dvěma brankami otočili hráči Varů skóre a zvítězili. Pro Letce se tak jednalo o velmi smolné utkání a místo tří bodů nezískali bohužel ani jeden.

HC Letci Letňany – HC Rytíři Kladno 6:7

Velmi dramatické utkání plné zvratů odehráli mladší dorostenci proti Rytířům z Kladna. V první třetině se povedl Letcům vstup do utkání a již po půlce třetiny vedli o 2 branky. To samé se však povedlo i kladenským ve druhé třetině a tak byl stav po 2 třetinách 2:2 a čekalo se, který tým překlopí pomyslné misky vah na svou stranu. Vstup do rozhodující periody se podařil Kladnu a hned po 39 vteřinách se ujalo vedení, Letci však ani ne za půl minuty vyrovnali a tak se hrálo opět za vyrovnaného stavu. Ten však opět nevydržel dlouho, Letci se během minuty dvakrát prosadili (5:3) a vypadalo to, že kráčí za vítězstvím. Poté si ale vzali slovo opět hráči Kladna a během pěti minut otočili stav utkání čtyřmi góly (5:7). Letci se snažili ještě o vyrovnání, ale víc než zkorigovat stav se jim už bohužel nepodařilo, a tak byl končený výsledek utkání 6:7 a naši hráči si připsali opět nešťastnou porážku.

 

Starší dorost

HC Piráti Chomutov – HC Letci Letňany 5:3

Poslední zápas venku, kde jsme mnohokrát nebodovali. První třetina ze strany Chomutova nic moc, moc dobře nehráli, ale my jsme se bohužel přizpůsobili. Z obou stran se jednalo o nepěkný hokej, ale i tak by se nikdo nemohl divit, kdybychom vedli tak 4:1, jelikož jsme měli dva nájezdy a jednu prázdnou bránu a i Chomutov měl šance, nicméně to bylo stále 0:0. Do druhé třetiny jsme chtěli zlepšit pohyb a nepřizpůsobit se znovu. Dostali jsme ale vlastní gól z rohu, to nás trošku poznamenalo a srazilo, ale opět jsme měli šance, některé i využili, ale celkově jsme nakonec 2. třetinu prohráli 3:2. Třetí třetina byla z naší strany tou nejlepší v tomto utkání, byli jsme aktivnější, měli hezký herní projev, mnoho šancí. Dokázali jsme srovnat na 3:3, ale pak jsme dostali gól asi 9 minut před koncem, když z protiútoku vystřelili od modré. A tak jsme v době, kdy jsme chomutovské tlačili, opět dostali branku, místo toho, abychom ji sami vstřelili. V zápětí přidal soupeř pátý gól a bylo rozhodnuto. Ukázalo se, že my jsme si šance vytvořili, ale moc upracovaně, a góly nedali. Naopak Chomutov své šance využil. Měli jsme jednoznačně bodovat, ale nepovedlo se.

HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 0:2

Poslední zápas první části sezony sehrál starší dorost na domácím ledě proti Slavii Praha. Do zápasu vstupovali naši hráči s vědomím toho, že 2x doma předtím zvítězili. Věřili si a chtěli vyhrát i tento zápas, čemuž odpovídal nástup Letců do utkání. Byli jsme velice aktivní, ačkoliv chyběla ve hře lehkost, ale chtěli jsme vyhrát. Bylo vidět, že Letci bojovali, šli jsme za vítězstvím, ale to, co se nepovedlo o den dříve, se opět opakovalo. Letňanští si dokázali vytvořit až super šance, ale nedokázali skórovat, a tak, když měli po 2 třetinách vést, prohrávali se soupeřem nešťastně 1:0. Třetí třetina tudíž mohla rozhodnout. Bohužel ve třetí periodě již Letcům docházely síly, moc šancí si naši hráči už vytvořit nedokázali a navíc Slávisté využili situaci 2 na 1 a dali branku na 2:0, kterou rozhodli o výsledku. V tomto stavu už bylo bohužel jasno o rozdělení bodů a utkání se dohrávalo do konce.

 

Muži

HC Roudnice nad Labem – HC Letci Letňany 0:3

Velice houževnatý soupeř, který doma nerozdává body zadarmo, čekal na nejstarší kategorii Letců. Po jednoznačném vítězství z minulého duelu s tímto týmem (výhra 11:0), se tentokrát výhra Letců nerodila vůbec lehce. Roudničtí do utkání nastoupili s jednoznačným záměrem – tvrdou hrou na hranici (někdy i za hranicí) pravidel otrávit technicky hrajícím Letcům hru a hrozit z protiútoků. Tato snaha jim dlouho přinášela vyrovnaný stav, nicméně se v první třetině dočkali naši hráči gólu zásluhou kapitána Mišnera. Druhá třetina přinesla stejný obraz, kde Letci měli mírnou převahu, ovšem opět se jim proti trpělivě hrajícímu soupeři nedařilo prosadit. Opět však dokázali vstřelit gól, tentokrát v přesilové hře (zásluhou Tomáše Krále po nahrávce do prázdné od Jana Mišnera) a navýšit tak náskok již na rozdíl dvou branek. V této době byl zápas velmi nervózní z obou stran a gól tak přinesl potřebný klid na hokejky Letců. Po dvou třetinách byl stav utkání 2:0 pro Letce. Což bylo hlavně zapříčiněno skvělým Matějem Olivou, který dokázal hráče Roudnice chvílemi neuvěřitelnými zákroky vychytat, neinkasovat a dal tak Letcům šanci na výhru. Tu potvrdili Letci ještě třetím gólem z hole  Honzy Šramoty, když tečoval ránu z modré čáry Filipa Kozáka. Letci si tak připsali povinné, ale těžce vydřené vítězství nad Roudnicí nad Labem.

Jedinou kategorií, která bude hrát své soutěžní utkání, jsou muži. Na ty v dalším kole čeká v sobotu 22.12. od 19:50 mužstvo TJ Bohemians Praha, se kterým se „perou“ o účast mezi prvními čtyřmi celky. Přijďte muže podpořit do domácí Ice areny a užít si zážitek z mužského hokeje.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka