čtvrtek 06. prosince 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy – 13. díl

V dalším díle rubriky Ohlédnutí za víkendovými zápasy se s námi můžete podívat, jak si vedly všechny naše kategorie. Kdo byl v uplynulém týdnu stoprocentní a kdo naopak zaváhal? Letci o tomto víkendu získali přes tři čtvrtiny všech možných bodů, které byly ve hře. Jednalo se tak o, myslím si, úspěšný týden.

K jednomu utkání, konkrétně v sobotu 1.12., se postavili Letci páté třídy, když přivítali na svém ledě hráče PZ Kladna.

6. třída odehrála v uplynulém týdnu dvě utkání. Nejprve doma ve středu 28.11. s Bílými Tygry z Liberce a poté v neděli 2.12. na ledě Pardubic.

V sobotu 1.12. se utkalo s domácími Letci sedmé třídy mužstvo HC PZ Kladno.

Ve středu 28.11. doma proti Liberci a v neděli 2.12. venku proti Pardubicím – takový byl program naší osmé třídy.

Mladší dorostenci měli na programu dvě domácí utkání. Nejprve ve čtvrtek 29.11. sehráli utkání proti Písku a poté v neděli 2.12. proti týmu PZ Kladno.

Do Plzně zavítala ve středu 28.11 ke svému zápasu kategorie starších dorostenců a v sobotu 1.12. se poměřili doma se Spartou Praha.

Junioři sehráli pouze jedno utkání, v neděli 2.12. na ledě Mostu.

 

Výsledky a shrnutí zápasů

5. třída

HC Letci Letňany – HC PZ Kladno 15:0

Další z mnoha jednoznačných utkání se odehrálo v sobotu v Ice-areně. Domácí Letci přivítali na svém ledě vrstevníky PZ Kladna. Utkání to bylo již od počátku rozhodnuté a hlavní otázkou bylo, kolik branek naši hráči nastřílejí. Nakonec se Letcům podařilo nastřílet 15 gólů a hostům z Kladna ani jeden a tudíž bylo konečné skóre 15:0 a po prohře s Kralupy nad Vltavou si tak naši kluci spravili chuť.

Další soutěžní utkání odehraje „pětka“ až ve středu 12.12. na Nikolajce proti Zbraslavi. O víkendu odehrají 2 přátelská utkání, nejprve v sobotu s Litvínovem a poté v neděli s Libercem.

 

6. třída

HC Letci Letňany – HC Bílý Tygři Liberec 0:6

Utkání, ve kterém měli naši k dispozici pouze 12 hráčů (z důvodu marodky a středečního termínu), se již od počátku nevyvíjelo příliš dobře. Liberečtí dokázali být u puků o krok dříve a Letci nedokázali s tímto stavem po celý zápas nic udělat. Když už se naši „šesťáci“ dostali do šance, tak ji neproměnili a poprvé v soutěžním utkání neskórovali. Sami dostali 6 branek, a tak se mohli liberečtí radovat z vcelku jednoznačné výhry 6:0.

HC ČSOB pojišťovna Pardubice - HC Letci Letňany 3:5

Po sérii nepříliš dobře odehraných utkáních se „šesťákům“ podařilo hrát jako jeden tým. U našich hráčů bylo vidět velké nasazení, bojovali jeden za druhého a tyto aspekty přinesly kýžené vítězství. Po delší době tak Letci sehráli velmi dobré, a ač vyrovnané, tak zaslouženě vyhrané utkání. Dle slov pana trenéra Jiřího Nikla by to takto mělo vypadat vždycky a všichni by měli ze hry větší radost.

Podaří se Letcům navázat na výkon z Pardubic a zvítězit ve středu 5.12. v Mladé Boleslavi a v sobotu 8.12. doma s Hradcem Králové? Bohužel již víme, že první zápas se proměnil ve zklamání a Letci si připsali porážku – více v příštím díle.

 

7. třída

HC Letci Letňany – HC PZ Kladno 7:1

Tomuto soupeři měli po minulé porážce „sedmáci“ co vracet. A to se Letcům povedlo náramně. Proti velmi těžkému soupeři dokázali Letci hrát velice dobře a již od začátku zápasu svého soupeře předčili  v rychlosti a dokonce i v tvrdosti (velmi silná stránka PZ Kladna). Jednalo se o velmi dobré utkání, které se zúčastněným muselo líbit. Mohli jsme být svědky jak mnoha branek, tak pohledných akcí. Z pohledu Letců se jedná o naprosto zasloužené vítězství, které jim bylo odměnou za tento výkon.

Svůj poslední soutěžní zápas této části sezóny sehraje sedmá třída až 12.12. na Zbraslavi. Věřme, že naváží na velmi dobrý výkon a zvítězí.

 

8. třída

HC Letci Letňany – HC Bílý Tygři Liberec 5:2

V tomto utkání jsme mohli vidět tvrdě hrané utkání ze strany hostů, kterým se Liberec snažil naše technické hráče nepustit do hry. S tímto stylem jsme se nemohli zpočátku vypořádat, ale po půlce utkání jsme se začali více prosazovat, dokázali nastřílet branky a odskočit tak soupeři. Jednalo se o zasloužené, ale těžce vydřené vítězství. Letci tak potvrdili roli favorita a mohli své myšlenky obrátit na další utkání proti Pardubicím.

HC ČSOB pojišťovna Pardubice – HC Letci Letňany 4:4

Utkání proti Pardubicím, aneb souboj o první místo, sliboval vrchol mládežnického hokeje. To se i potvrdilo, bylo k vidění asi nejlepší utkání v této sezóně. Soupeř z Pardubic zatím ani jednou neprohrál a Letci jen 1x (v prvním utkání s Pardubicemi). Jednalo se o velmi těžký zápas, se spoustou šancí na obou stranách. Proti většímu počtu branek se však odmítavě postavili oba výborně chytající brankáři. Celý zápas byl vyrovnaný a bylo jasné, že nejspíše rozhodne jeden jediný gól. Už to vypadalo, že onen gól navíc dají Pardubice, avšak Letci v power-play zabojovali a vybojovali alespoň remízu 20 vteřin před koncem.  Soupeř Letcům neodskočil a tak nejspíše opět následující utkání mezi těmito soupeři bude soubojem o první místo a rozhodne, kdo v celé této soutěži zvítězí.

V následujícím týdnu čeká na „osmáky“ ve středu 5.12. utkání v Mladé Boleslavi (výhra – více v příštím díle) a v sobotu 8.12. doma přivítají Hradec Králové.

 

Mladší dorost

HC Letci Letňany – IHC Písek 8:4

Roli favorita se Letcům podařilo obhájit vcelku jednoznačným výsledkem. Výhra se však nerodila úplně lehce, zvlášť v první třetině se Letcům nedařilo prosadit a nejspíše i kvůli špatnému přístupu k utkání se dokázal Písek ujmout vedení 1:0. Avšak poté již Letci předvedli, co dovedou a vzali osud utkání pevně do svých rukou. Třemi brankami ve druhé třetině otočili utkání a ve třetí třetině přidali dalších 5, čímž nakonec deklasovali hráče Písku. Konečné skóre utkání 8:4.

HC Letci Letňany  - HC PZ Kladno 4:3

Velice vyrovnané utkání se šťastným koncem pro naše hráče, tak by se dal charakterizovat tento zápas. Utkání, které dokázali Letci otočit ze stavu 0:2 na 4:2 a konečných 4:3 nám nabídlo hezké akce a nasazení obou mužstev. Letci předvedli pevnou a silnou vůli a po zásluze zvítězili.

V neděli 9.12. čeká na mladší dorostence utkání doma proti Pirátům z Chomutova. Zvítězí Letci i ve třetím po sobě hraném utkání?

 

Starší dorost

HC Škoda Plzeň – HC Letci Letňany 7:2

Se snahou opět překvapit favorita (minulý zápas výhra 6:4), tak vstupovali Letci do utkání proti Plzni. A první třetinu dokázali být Letci více než důstojným soupeřem prvnímu mužstvu tabulky (3:2), avšak od druhé třetiny Plzeň začala naše hráče přehrávat, což sice střelecky potvrdila až ve třetí třetině, ale zaslouženě zvítězila. Nakonec v poměru 7:2 a tak se bohužel překvapení znovu nezrodilo.

HC Letci Letňany – HC Sparta Praha 3:2

Do utkání vstoupili oba týmy velice koncentrovaně se snahou získat body. Hrál se vyrovnaný hokej a v první třetině se Sparta dokázala ujmout vedení po individuální akci. Letci však také párkrát zahrozili a tak bylo utkání naprosto otevřené. Ve druhé periodě se naopak podařilo prosadit Letcům zásluhou Brejchy a srovnat tak stav utkání na 1:1. Od třetí třetiny se tudíž očekávalo rozuzlení zápasu. Do té však Letci nevstoupili dobře a hned po pár sekundách v oslabení inkasovali. Následně však dostali početní výhodu (dokonce 5 na 3) naši hráči a srovnali hezkou kombinací, kterou zakončil opět Brejcha. V pokračující přesilovce se navíc domácím podařilo usadit v pásmu a vstřelit třetí branku a dostat se tak do vedení. Autorem branky byl Nebeský, který sice už nevyužil početní převahu, ale to jistě nikomu z Letců nevadilo. Sparta byla rychlým obratem zaskočena a dlouho se s tím nemohla srovnat. Letci Sparťany nepouštěli do většího tlaku, krom posledních tří minut, kdy si však obrana spolu s brankářem Švihálkem dokázala poradit a letňanští se tak mohli radovat z výhry za 3 body.

V dalším týdnu na starší dorost čeká utkání ve čtvrtek 6.12. na ledě Karlových Varů (bohužel prohra – více v příštím díle) a v sobotu 8.12. doma Rytíři z Kladna.

 

Junioři

HC Most – HC Letci Letňany 2:3 sn.

V utkání proti Mostu byli naši junioři po většinu utkání lepším týmem, nedokázali však bohužel využít svých mnoha šancí, a tak dostali mostečtí možnost ve třetí třetině vyrovnat stav utkání. V poslední periodě hodně poškodil naše hráče rozhodčí a celkem rozdal našim hráčům 14 trestných minut, což je opravdu mnoho. I přesto jsme se však dostali do vedení, ale soupeř dokázal vyrovnat při závěrečné power-play, kdy zároveň hrál i – pro třetí třetinu „klasicky“ - přesilovou hru. V nájezdech se z bodu navíc mohli radovat naši hráči a spravili si tak chuť ze ztraceného vítězství. Toto utkání bylo velmi kvalitní a zasloužili jsme si vyhrát, bohužel jsme však nevyužili velké množství šancí, což v celkovém součtu mrzelo.

Poslední dvě utkání před Vánoci čekají na Letce následující týden. V pátek 7.12. se představí na Kobře a v neděli 9.12. se utkají doma proti Berounu. V obou zápasech budou plnit roli velkého favorita. Povede se jim v obou utkání zvítězit? Všichni věříme, že ano.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka