středa 28. listopadu 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy – 11. + 12. díl

Přinášíme vám dvojčíslo (11. a 12. díl) rubriky Ohlédnutí za víkendovými zápasy. Pojďte se s námi podívat, jak si vedly naše kategorie v uplynulých dvou týdnech. Komu se vydařila jeho utkání a kdo naopak nedokázal naplnit očekávání? To vše se můžete dočíst v tomto článku. Příjemné čtení!

V sobotu 17.11. čekala na hráče páté třídy Kobra Praha, se kterou se „páťáci“ utkali na jejím ledě. V následujícím týdnu na Letce čekala dvě utkání , nejprve sobotní (24.11.) na domácím ledě s velkým rivalem – Spartou Praha a poté nedělní (25.11.) utkání na stadionu v Kralupech nad Vltavou.

6. třída odehrála své utkání 17.11. v sobotu na domácím ledě proti týmu SC Kolín. Další týden, 24.11. (sobota), se utkali „šesťáci“ v Edenu se Slavii Praha.

„Sedmička“ zavítala v sobotu 17.11. na půdu týmu HC Kobra Praha, další sobotu 24.11. se utkala doma s pražskou Spartou a v neděli 25.11. odehrála své utkání v Kralupech nad Vltavou.

Proti vrstevníkům z SC Kolín se postavili na domácím ledě v sobotu 17.11. hráči osmé třídy. Na ledě pražského Edenu se „osmička“ utkala se Slávií Praha v sobotu 24.11.

Ve čtvrtek 15.11. se mladší dorostenci představili na ledě Plzně a v neděli 18.11. doma proti Slavii Praha. V dalším týdnu Letce čekal jen jeden zápas, konkrétně v neděli 25.11. proti týmu HC Hvězda Praha.

Starší dorost odehrál každý víkend dvě utkání, v pátek 16.11. na ledě Rytířů z Kladna a v sobotu 17.11. na domácím ledě v Ice areně proti celku Piráti Chomutov. Následující víkend odehráli dorostenci své zápasy opět v pátek (23.11.) a v sobotu (24.11.). V pátek se utkali venku s pražskou Slavie a v sobotu také venku v Litvínově.

Na domácím ledě se třikrát během dvou týdnů představila kategorie juniorů. V pátek 16.11. jsme hostili hráče HC Hvězda Praha a v neděli 18.11. hráče z Klatov. V pátek 23.11. odehráli junioři své jediné venkovní utkání v Sokolově s Energií Karlovy Vary „B“ a v neděli 25.11. se utkali na domácím ledě s Kláštercem nad Ohří.

Muži uzavřeli první část základní části v sobotu 17.11. na ledě Tygrů z Černošic. A tu druhou odstartovali na ledě Lomnice nad Popelkou o týden později (sobota 24.11.).

 

Výsledky a shrnutí zápasů

5. třída

HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 1:8

V utkání, ve kterém byli favoritem naši hráči, se žádné překvapení nezrodilo. Již od začátku bylo vidět, jakým směrem se utkání ubírá a dalo se předem říci, že Letci zvítězí. Jedinou otázkou tedy zůstalo, jaké bude celkové skóre. Letcům se podařilo nastřílet 8 branek, domácím jen 1, a tak bylo výsledné skóre zápasu 1:8.

HC Letci Letňany – HC Sparta Praha 4:3

„Pětce“ se výborně vydařil vstup do utkání. Do zápasu kluci vstoupili kvalitně, měli dobrý pohyb a agresivitu. Zásluhou jim bylo vedení o dvě branky 2:0. Soupeř však dokázal rychle snížit na 2:1. Pak jsme se ale dostali opět do vedení 3:1 a vše se pro nás vyvíjelo velmi dobře. Sparta však dokázala využít našeho špatného střídání, tuto chybu potrestala a snížila na 3:2. Pak přišel velký a velice důležitý okamžik brankáře Letců Urbana, který dokázal zlikvidovat trestné střílení a odmítl tím vyrovnání. Sparta se však i přesto nakonec z vyrovnání radovat mohla. Ve vyrovnaném závěru se „páťákům“ podařilo prosadit a dostat se do rozdílového vedení 4:3, když se naši Letci dokázali dobře zorientovat po střele obránce a dorazili puk za bezmocného brankáře Sparty. Závěr velice ofenzivního a pohledného hokeje tudíž patřil našim hráčům. Utkání rozhodla branka v závěru, kdy už se jednalo o to, kdo ten rozdílový gól vstřelí. Po velkém souboji s velkým rivalem tak Letci dokázali zvítězit. Tento zápas patřil k ozdobám ŽL, nechybělo vysoké tempo a krásné akce během celého utkání.

HK Kralupy nad Vltavou – HC Letci Letňany 5:2

To, co se povedlo v utkání se Spartou o den předtím, se bohužel našim Letcům v neděli nepodařilo a připsali si tak po dvanácti zápasech trvající sérii výher porážku s hráči Kralup. Jednalo se o vyrovnané utkání, ve kterém byli naši hráči i lepší, avšak nedokázali se prosadit. Hráči Kralup naopak hrozili z ojedinělých šancí, nebo brejkových příležitostí, které však, na rozdíl od nás, proměňovali.  Díky tomu si hráči Kralup připsali nad našimi hráči 2 body za vítězství.

V následujícím týdnu se kluci představí doma v sobotu 1.12. proti PZ Kladnu. Věřme, že rychle zapomenou na porážku, zvítězí a nasednou tak opět na vítěznou vlnu.  V tomto zápase budou velkými favority.

 

6. třída

HC Letci Letňany – SC Kolín 11:4

Šestou třídu čekalo utkání s Kolínem, ve kterém byli naši hráči favoritem. Již od úvodu zápasu to však bylo velice vyrovnané a velké příležitosti ke vstřelení gólu měli jak domácí, tak hosté. Oba týmy se v první dvacetiminutovce prosadili jednou a tak byl stav po první třetině 1:1. Naši hráči nepředváděli maximum svých možností, chyběl pohyb a větší množství spolupráce. Možná to pramenilo z toho, že svého soupeře „šesťáci“ podcenili, nicméně od druhé třetiny šel výkon naštěstí jen a jen vzhůru. Po čtyřiceti minutách již svítil stav utkání 4:1 a všichni si mysleli, že je rozhodnuto. Ovšem vstup do třetiny se dokonale povedl hostům, během několika sekund dokázali Kozli snížit na rozdíl jediné branky (4:3) a dostali se do několika dobrých příležitostí. Ty již však naštěstí neproměnili, Letci naopak dokázali na tyto branky odpovědět a odskočit opět na větší rozdíl ve skóre. Nakonec se naši hráči mohli radovat z na první pohled jednoznačného vítězství 11:4, avšak to vítězství se, jak už teď víte, nerodilo vůbec lehce.

HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 7:4

Sobotní den nezastihl naše „šesťáky“ v dobré formě. Od počátku utkání byli na ledě lepšími Slávisté, kteří byli aktivnější a důraznější v předbrankovém prostoru. Letci se sice dostali rychle do vedení 1:0 a vše směřovalo k povedenému utkání, avšak možná právě tento moment naše hráče uspokojil a během dvou třetin se s tímto faktem nedokázali srovnat. Hráči Slavie měli větší chuť do utkání a ve všech atributech naše hráče převyšovali. Po dvou třetinách to bylo již 5:1 a bylo víceméně po zápase. Avšak když už „šesťáci“ neměli co ztratit, tak začali hrát a stupňovali svou aktivitu. Od 14. minuty třetí třetiny zkoušeli Letci hrát bez brankáře a dokázali dokonce snížit až na rozdíl 2 branek (6:4), pak ovšem další své šance neproměnili a naopak Slavia do prázdné branky skórovala. Konečný stav utkání byl tudíž 7:4 a letňanským ukázal, že takovýmto způsobem přístupu k utkání vyhrávat nebudou.

Hned ve středu 28.11. čeká v domácí Ice areně „šestku“ Liberec, který je na druhém místě právě před našimi hráči. Věřme, že Letci zaberou a stáhnou jejich bodový náskok. Poté se představí v sobotu 1.12. na ledě Pardubic.

 

7. třída

HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 3:3

Na ledě Kobry Praha byl k vidění velmi bojovný hokej mezi domácími hráči Kobry a hostujícími Letci z Letňan. Od prvních minut se jednalo o velice vyrovnané a bojovné utkání, které mohl rozhodnout jeden jediný gól. Nakonec se však oba týmy o 2 body, které byly ve hře, spravedlivě podělily. Po výsledku 3:3 si tak naši hráči připsali jeden bod do tabulky.

HC Letci Letňany – HC Sparta Praha 2:5

V tomto utkání na domácí půdě se bohužel Letcům nepodařil vstup do utkání a hned po první třetině to bylo 0:3. Špatná první třetina, která byla zapříčiněna velkým respektem ze soupeře, ovlivnila celé utkání. Ve zbytku utkání jsme totiž mohli vidět naprosto vyrovnanou podívanou a s velmi kvalitním soupeřem jsme neodehráli nakonec špatný zápas. Prohra 2:5 je však kvůli první třetině naprosto zasloužená. Ale kluci si dokázali, že i se Spartou se dá sehrát vyrovnané utkání.

HK Kralupy nad Vltavou - HC Letci Letňany 1:10

Den po prohře se Spartou nastoupili Letci k utkání v Kralupech a v první třetině se na našich hráčích projevila únava z tohoto utkání. Postupem času však „sedmáci“ únavu vyjezdili a ve druhé a třetí třetině byli jednoznačně lepšími hráči. Zaslouženě si tak připsali jednoznačné vítězství 10:1.

V příštím týdnu odehrají hráči sedmé třídy dvě utkání. V rámci turnaje O pohár primátora se ve středu 28.11. utkají se Slavii Praha a v sobotu v rámci Žákovské ligy doma s PZ Kladnem, kterému mají naši hráči co vracet (prohra 8:3). Doufejme, že v obou utkáních „sedmáci“ předvedou dobrý výkon a dvakrát zvítězí.

 

8. třída

HC Letci Letňany – SC Kolín 12:0

Jednoznačným výsledkem porazili „osmáci“ své vrstevníky z Kolína. Od prvních minut utkání měli Letci ve své režii děj utkání. Sice se jim nepodařilo ještě během první třetiny naplno prosadit a vedli „pouze“ 2:0, avšak v ostatní části utkání naši hráči zlepšili svou produktivitu, nastříleli soupeři dalších 10 branek a radovali se tak z vítězství 12:0.

HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 1:5

Po třetinách 0:2, 1:2, 0:1 dokázali Letci zvítězit nad pražskou Slavií. Ze strany Letců se jednalo o velmi vydařený zápas. Po většinu času svého soupeře přehrávali, jelikož celé mužstvo podalo velmi dobrý výkon. Zasloužené vítězství mohlo být i s větším rozdílem, avšak všechny vyložené šance nedokázali „osmáci“ využít. Je třeba však také pochválit soupeře za velmi hezké utkání z obou stran.

V příštím týdnu čeká na osmou třídu utkání s Libercem (doma ve středu 28.11.) a utkání s Pardubicemi (venku v neděli 2.12.)

 

Mladší dorost

HC Škoda Plzeň – HC Letci Letňany 6:1

Do Plzně přijeli mladší dorostenci oslabeni a k dispozici měli pouze čtrnáct hráčů (7 útočníků, 7 obránců). I to se možná projevilo na hře Letců. Bohužel pro Letce vyšel Plzni náramně vstup do utkání, letňanské hráče přehrávali a rychle se ujali vedení 2:0. Letci byli očividně zaražení a Plzeňští pokračovali ve svém náporu. Když začali naši mladší dorostenci přebírat iniciativu, tak však místo snížení skóre přišlo jeho navýšení. Plzeň vstřelila dva slepené góly, a proto byl stav utkání po první třetině 4:0. Druhá třetina přinesla podobný scénář, jako ta první. Plzeň diktovala tempo hry a sebejistě mířila za vítězstvím. Podařilo se ji vsítit další 2 branky a tak byl stav po dvou dvacetiminutovkách již 6:0 a třetí třetina se dohrávala z povinnosti. V té si však nakonec vstřelili gól i Letňanští a zásluhou Hyleny upravili skóre na konečných 6:1.

HC Letci Letňany  - HC Slavia Praha 3:6

Proti Slavii se dlouho jednalo o vyrovnané utkání. Po dvou třetinách svítil na tabuli stav utkání 2:3 a utkání tak bylo stále otevřené. A tak rozhodla třetí třetina, ve které třemi slepenými góly Slavia odskočila na rozdíl  4 branek a na to dokázali Letci už jen jednou zareagovat. Bohužel se našim mladším dorostencům toto utkání nevydařilo a připsali si tak po nepříliš povedeném výkonu porážku 3:6.

HC Hvězda Praha - HC Letci Letňany 4:8

Po dvou porážkách se v dalším týdnu podařilo Letcům zvítězit na půdě Hvězdy Praha 8:4. Již od prvních vteřin naši hráči ukázali směr utkání. Ve 4. minutě již zvyšovali své vedení na 3:0 a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto ještě dříve, než utkání pořádně začalo. Letci utkání v poklidu dohráli, nepřipustili žádné komplikace a potvrdili tak roli favorita proti tomuto soupeři.  Připsali si 3 body za vítězství a poskočili tak na šestou příčku ELIOD ELMD skupiny Západ.

V následujícím týdnu čeká na hráče Letňan utkání ve čtvrtek 29.11. s Pískem a v neděli 2.11. s PZ Kladno. Obě utkání odehrají dorostenci doma, věřme, že potvrdí tabulkovou roli favorita a připíší si dvě vítězství.

 

Starší dorost

HC Rytíři Kladno – HC Letci Letňany 4:1

Letcům se bohužel nepodařilo po reprezentační pauze navázat na vítězství nad Karlovými Vary a připsali si další porážku. První třetina přinesla celkem vyrovnanou hru, kdy o něco více ze hry sice měli hráči Kladna, avšak radost měli hráči Letňan, když se v 10. minutě prosadil Brejcha a poslal tak svůj tým do vedení 1:0. Ve druhé třetině pak hráči Kladna vzali osud utkání do svých rukou a čtyřmi góly získali náskok 4:1, čímž velmi zaskočili Letce. Ti nedokázali vzdorovat v pohodě hrajícímu soupeři. Třetí třetina již žádnou branku nepřinesla, a tak bohužel starší dorostenci prohráli na ledě Kladna 4:1.

HC Letci Letňany – HC Piráti Chomutov 2:6

První třetina přinesla šance na obou stranách, avšak domácí nedokázali využít ani jednu, naopak chomutovští vsítili dvě branky a tak se šlo do kabin za stavu 0:2. Druhá třetina pokračovala v podobném duchu jako ta první. Letci se dokázali prosadit až 20 sekund před druhou sirénou, ale to už bylo za stavu 0:5 po zbytečných gólech, kdy si obrana nedokázala správně rozebrat protihráče. Naopak chomutovští velice pozorně bránili a když už se naši hráči dostali do šance, byl připravený chomutovský brankář. Po dvou třetinách bylo rozhodnuto a stav utkání byl 1:5. Ve třetí třetině ještě přidal každý tým po jedné brance a tak skončil zápas celkově 2:6.

HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 6:2

V utkání se Slavií Praha rozhodla již 1. třetina, kdy Letci inkasovali rychle po sobě 3 branky. S koncem první třetiny svítil na výsledkové tabuli stav 4:0. Od druhé třetiny přišlo ze strany Letců zlepšení a šance, ale bohužel jsme se nedostali Slávistům na dostřel a vstřelili pouze 2 branky, i když jsme mohli dát mnohem více. Slavia nakonec zaslouženě zvítězila 6:2, přestože také nepodala nejlepší výkon, co mohla. Přesto to však stačilo. Od starších dorostenců to byl totiž slovy trenérů chladný výkon a nezasloužili si vyhrát. Celkově se jednalo o podprůměrné utkání.

HC Verva Litvínov - HC Letci Letňany 5:4 sn.

V utkání mezi Litvínovem a Letci se vstup do utkání podařil lépe našim hráčům. V první třetině byli lepší a jen kvůli špatné produktivitě se dokázali dostat pouze do jednobrankového vedení a nepřetavili tak svůj tlak a převahu ke klidnému náskoku. Litvínovu se navíc podařilo do konce třetiny vyrovnat, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1. Do 2. třetiny se naopak Letcům vstup nepovedl a po 2 hrubkách svítilo během dvou minut rázem skóre 3:1. Tentokráte to byl tým Letců, kdo musel dotahovat a to se i povedlo. Dvěma góly vyrovnali a převzali iniciativu. Bohužel Litvínov dokázal vstřelit v této třetině ještě jeden gól, a tak se šlo do třetí třetiny za stavu 4:3 pro domácí. 3. třetina byla nejméně zajímavá, přinesla již málo šancí, ale podařilo se našim hráčům zásluhou Šťovíčka, který tím završil hattrick z trestného střílení ,srovnat na 4:4. Takto i skončil celý zápas a šlo se tak do prodloužení. To mnoho šancí také nenabídlo a tak musely rozhodovat nájezdy. V nich se nám bohužel ani jeden nájezd nepodařilo proměnit, soupeři 1 gól vstřelili a zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech. Bohužel se starším dorostencům, ačkoliv byli po většinu zápasu lepší, vyhrát nepodařilo a připsali si tak další porážku.

Starší dorostence čeká další utkání ve středu 28.11., kdy zavítají do Plzně a utkají se s jednoznačným lídrem tabulky. A poté v pátek své utkání sehrají na domácím ledě proti Spartě Praha.

 

Junioři

HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 3:2

Utkání proti tradičním rivalům se odehrálo v Ice areně a jednalo se o velice pohledné a zajímavé utkání. Letci se v první třetině dokázali ujmout vedení 2:0, ačkoliv byla z počátku lepší Hvězda. Ve druhé třetině byla hra velmi vyrovnaná, Letci dokázali zvýšit své vedení krásnou ranou do šibenice brankáře Hvězdy, avšak poté jakoby trošku junioři polevili a dovolili hráčům Hvězdy dvě velmi pohledné akce a tím i snížení na 3:2. Ve třetí třetině se Hvězda snažila srovnat, ale Letci již žádné komplikace nepřipustili a pohlídali si své vedení.

HC Letci Letňany – HC Klatovy 5:4 sn.

V dalším domácím utkání přivítala juniorka hráče Klatov. Jednalo se o pěkné a divácky velice zajímavé utkání, které přítomným nabídlo spoustu zvratů a zápletek. Chvíli před koncem vedli naši junioři ještě 4:2, avšak klatovští dokázali po dvou únicích srovnat na 4:4 a utkání tak dospělo k samostatným nájezdům. V nájezdech byli šťastnější naši a připsali si tak vítězství 5:4 na samostatné nájezdy.

HC Energie Karlovy Vary „B“ – HC Letci Letňany 6:1

Následující týden nezastihl juniory v dobrém rozpoložení. Po dlouhé cestě do Sokolova sehráli velice špatné utkání a podali asi prozatím nejhorší výkon. Letci hráli bez nasazení, bez důrazu a nikdo nechtěl pořádně bojovat. Letci si tak připsali zaslouženou porážku a umožnili PZ Kladno, aby se dostalo do možná rozhodujícího náskoku na čele tabulky.

HC Letci Letňany – HC Klášterec nad Ohří 3:1

Oproti pátku jsme mohli v neděli vidět zlepšený výkon celého mužstva. Již nechyběl důraz, pohyb a chuť juniorů vyhrát. Odměnou za odvedený výkon bylo zasloužené vítězství. V utkání se však junioři také provinili zbytečně vícekrát nedovolenými zákroky, které je stály zbytečně moc sil a dávali tak šanci Klášterci ke skórování. Letci se však dokázali dobře ubránit a zvítězit nakonec v poměru 3:1.

V příštím týdnu čeká Letce pouze jeden zápas, konkrétně v neděli 2.11. v Mostě.

 

Muži

HC Tygři Černošice – HC Letci Letňany 3:8

K poslednímu utkání 1. poloviny základní části zamířili muži do Černošic, kde se utkali s tamními Tygry. Ti měli před tímto zápasem pouze jeden jediný bod, a tak byli Letci jasnými favority.

Do utkání se lépe vydařil vstup našim hráčům, kteří se již po šestnácti vteřinách prosadili a dostali se do vedení 1:0. Ve své aktivní hře ještě pokračovali, avšak po chvíli, kdy Letci viděli, že soupeře přehrávají, zvolnili. Toho využili domácí, prosadili se a srovnali tím na 1:1, nicméně muži z Letňan dokázali okamžitě odpovědět a dostat se opět do vedení. To samé se v první třetině událo ještě jednou a šlo se tak do kabin za stavu 2:3, i když Letci již v první třetině ukázali, že jsou ve všech herních činnostech dál než domácí.

Do druhé třetiny se nám opět podařil vstup a během prvního střídání jsme se dostali do vedení o 2 branky. Od této chvíle byl již zápas prakticky rozhodnut. Letci hráli to, co jim stačilo, ačkoliv hráli jen na 2 lajny.  Přehrávali soupeře, kdy se jim zachtělo, a do konce třetiny přidali další 2 branky. Po dvou třetinách byl stav utkání 2:6.

Třetí třetina se odehrála již bez emocí a jen z povinnosti, Letci hezky kombinovali a zásluhou jim byly dva vstřelené góly. Těsně před koncem se sice ještě domácí prosadili, to však nic nezměnilo na jednoznačném vítězství 8:3.

Přestože k utkání přicestovalo jen 11 Letců, dokázali si s protivníkem jednoduše poradit a zvítězit pohodlně o 5 branek a tím se tak dostali na krásnou třetí příčku. Po polovině soutěže má naše „A“ mužstvo bilanci 6 výher, 0 remíz a 3 prohry. V tabulce ztrácí na vedoucí Zbraslav 5 bodů, na druhou Hvězdu již pouhý bod. Uvidíme, jak si povedou naši hráči v druhé polovině základní části, ovšem zatím se tento nově a narychlo utvořený tým prezentuje velmi dobrou hrou a výsledky.

HC Lomnice nad Popelkou – HC Letci Letňany 6:3

Velmi aktivně vstoupili do utkání domácí hráči hnaní publikem na domácím slušně zaplněném stadionu. Od první minuty to byli lomničtí, kdo udávali tempo hry a Letce nepustili do žádných větších šancí, naopak sami hráli velice tvrdě, dobře se pohybovali a byli důrazní. Zásluhou jim byly 3 branky v první třetině, které se ukázaly být rozhodujícími. Ve druhé třetině se totiž sice hra srovnala, avšak Letci se i přes velkou aktivitu dokázali přiblížit jen na rozdíl dvou branek i kvůli své nedisciplinovanosti. Po dvou třetinách se tak šlo do kabin za stavu 4:2 pro domácí. Poslední dějství slibovalo ještě drama a to se také potvrdilo. Letci dokázali snížit na rozdíl jediné branky a hnali se za vyrovnáním. Lomničtí již nebyli tak sebevědomí a aktivní a začali se bát o výsledek. Bohužel se však obrat dokonat nepovedlo a kvůli nedostatečnému důrazu a obdržené brance z dorážky lomničtí opět odskočili a to naše muže zlomilo a domácí naopak nakoplo. V závěru přidali domácí ještě jeden gól a tak mohla v Lomnici nad Popelkou propuknout radost domácích. Letci se naopak vydali na cestu zpět domů zklamaní, protože určitě pomýšleli na vítězství.

Letci se sice po těchto zápasech stále drží na 3. příčce, avšak šestá Lomnice na Letce již ztrácí pouhý bod. Naopak Hvězda na druhém místě na náskok tří bodů. Příští víkend, 2.11., sehrají Letci utkání na Nikolajce proti suverénní Zbraslavi. Zrodí se překvapení a připíší si Letci vítězství?

Čtěte také

Podcast hokej zblízka