úterý 13. listopadu 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 10. díl

Tentokrát máme pro vás, věrné fanoušky letňanského hokeje, zprávy z pouze třech soutěžních ligových utkání. Uplynulý týden byl totiž ve znamení reprezentační přestávky, během které týmy pilovaly svou taktiku a pracovaly na zlepšení, případně udržení výkonnosti.

5. třída se o víkendu vydala na Moravu, kde se utkala ve dvou přátelských utkáních s celky HC Oceláři Třinec (10.11.) a s HC Vítkovice Steel (11.11.).

Jedno utkání žákovské ligy a jedno turnajové, to byl program „šestky“. Ve středu 7.11. se představili v rámci ŽL na ledě Kobry Praha a v neděli na domácím ledě přivítali Hvězdu Praha v turnajovém klání O pohár primátora.

Dvě turnajová utkání odehrála naše sedmá třída. Na domácím ledě přivítali v sobotu 10.11. Spartu Praha a v neděli 11.11. Slavii Praha.

Osmá třída se za uplynulý týden utkala pouze s mužstvem Kobry Praha, konkrétně ve středu 7.11.2012.

Velmi prestižní utkání odehrála kategorie mužů. 10.10. naši vyzvali celek Hvězdy Praha. A kdo o sobotním večeru zamířil do Ice areny, rozhodně neprohloupil.

 

Výsledky a zhodnocení zápasů:

5. třída

HC Oceláři Třinec – HC Letci Letňany 3:4

HC Vítkovice Steel – HC Letci Letňany 2:6

V rámci svého „moravského turné“ si dokázali Letci páté třídy poradit s oběma soupeři. V sobotu porazili velmi těsným rozdílem hráče Třince a v neděli větším rozdílem ve skóre hráče Vítkovic. Naši „páťáci“ si tak dokázali, že dokážou obstát na výbornou i v širší konkurenci pátých ročníků.

Následující program páté třídy: sobota 17.11., utkání na stadionu týmu HC Kobra Praha.

 

6. třída

HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 1:9

Šestá třída Letců své utkání odehrála na ledě Kobry, do zápasu šli naši kluci v roli favorita. Avšak od počátku nebylo utkání vůbec jednoznačné. Hráči z Kobry se velice snažili a Letci neměli zpočátku takovou převahu, jak se očekávalo. Svým zlepšeným výkonem od půlky zápasu však odpor soupeře zlomili a dokráčeli k jednoznačnému vítězství. Skóre se nakonec uzavřelo na čísle 1:9.

HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 9:6

V rámci utkání turnaje O pohár primátora dokázali naši „šesťáci“ zdolat vrstevníky z Hvězdy Praha a připsat si tak 2 body do tabulky.

V těchto utkáních byli naši hráči velice produktivní. V sobotu 17.11. se utkají Letci na domácím ledě s Kolínskými kozly, které již jednou porazit dokázali. Doufejme, že si svou střeleckou potenci z minulých utkání přenesou i do tohoto zápasu a zvítězí!

 

7. třída

HC Letci Letňany – HC Sparta Praha 5:15

HC Letci Letňany – HC Slavia Praha 2:5

Sedmá třída odehrála o víkendu dvě klání v rámci turnaje O pohár primátora. Ani v jednom z derby se Letcům bohužel vyhrát nepodařilo a tak si připsali dvě porážky.

V sobotu 17.11. čeká na naše „sedmáky“ již normální ligové utkání. Venku poměří síly stýmem HC Kobra Praha. Věřme, že na nevydařená turnajová utkání zapomenou a opět naskočí na vítěznou vlnu.

 

8. třída

HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 2:17

Již od počátku utkání bylo jasné, kdo bude vítěz. Letci byli jednoznačně lepší a své soupeře přehrávali. Sice po první třetině to bylo ještě přijatelných 1:3, avšak druhá dvacetiminutovka  již byla v jasné režii našich „osmáků“ i gólově – druhá třetina skončila poměrem 0:7. A ve třetí třetině, která se dohrávala vyloženě jen z povinnosti, přidali naši hráči dalších sedm branek, jednu inkasovali, a tak se skóre uzavřelo na stavu 2:17.

V sobotu 17.11. se utká „osmička“ na domácím ledě s týmem z Kolína. Opět budou naši Letci potvrzovat roli favorita. Podaří se jim to a zvítězí opět velkým rozdílem?

 

Muži

HC Letci Letňany – HC Hvězda Praha 9:3

V sobotu do Letňan zavítala Hvězda Praha, tým, který zatím v soutěži nebyl poražen a připsal si jen jedinou remízu. To však domácí Letci chtěli změnit - po dvou nepříliš podařených zápasech zabrat a předvést dobrý výkon.

Již první třetina ukázala, že půjde o velmi pohledný a tvrdý zápas. Nechybělo nasazení, osobní souboje ani krásné akce na obou stranách. Letci jednu ze svých šancí dokázali využít, naopak hosty vychytal skvěle chytající Oliva a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Do druhé třetiny se Letcům podařilo vstoupit přesně tak, jak si přáli, Již po pěti minutách naši odskočili zásluhou Lukáše Fialy, který se prosadil dvakrát v časovém sledu, o tři branky. Bylo patrné, že tento stav se hráčům Hvězdy opravdu nelíbí, a proto ještě více přidali na důrazu. To jim však v důsledku spíše uškodilo, jelikož se často uchylovali i k faulům a byli vylučovaní. Byla k vidění spousta potyček, ale i branky padaly dál. Když se Hvězdě podařilo snížit, Letci vždy rychle odpověděli, a protože se to takto do konce třetiny povedlo oběma týmům celkem dvakrát, byl po dvou třetinách stav 5:2 pro Letce.

S napětím se očekávalo, co přinese třetí část. Zda Letci svůj výborný výkon a dobře rozehraný zápas dotáhnou do zdárného konce, nebo zda Hvězda vstane z mrtvých. Odpověď přišla hned po třech minutách poslední třetiny, kdy už na tabuli svítilo 7:2 pro domácí, kteří se opět prosadili po pohledných akcích a vyhnali tak brankáře hostů na střídačku. Zbytek zápasu se tak už jen prakticky dohrával, skóre se uzavřelo na číslech 9:3 a Letci se tak mohli radovat z velmi cenného skalpu, který oslavili pokřikem na středovém kruhu.

Utkáním v sobotu 17.10. uzavře Krajský přebor své první kolo, takže bude čas na zhodnocení historicky první poloviny sezóny v této kategorii. Zatím jsou Letci na 4. pozici za trojicí Zbraslav (o 5 bodů víc), Hvězda (o 3 body víc), Lomnice (o 1 bod). Podaří se jim zvítězit a navázat na dobrý výkon z minulého víkendu?

Čtěte také

Podcast hokej zblízka