středa 07. listopadu 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 9. díl

Minulý týden nám sice nabídl menší počet utkání, než na který jsme zvyklí, avšak o to víc byla tato utkání zajímavá! Splnila „pětka“ se „sedmičkou“ svou povinnost a radují se z vítězství? Podařilo se mladším i starším dorostencům zastavit výsledkový propad? Jak obstáli junioři v souboji o první místo v tabulce? A dokázali muži opět zvítězit? To vše se souhrnně dozvíte právě v tomto článku!

V sobotu 3.11. se utkala 5. třída v domácí Ice-areně s týmem z Roudnice nad Labem, se kterým se mělo jednat o jednoznačnou záležitost.

7. třída se utkala v sobotu 3.11., stejně jako 5. třída, s hráči Roudnice nad Labem.

Mladší dorostenci v neděli 4.11. na domácím ledě poměřili síly s Vervou Litvínov, svým sousedem z tabulky.

Dvě utkání proti favoritům sehráli v pátek 2.11., respektive v sobotu 3.11. na domácím ledě starší dorostenci. V pátek se utkali se Škodou Plzeň a v sobotu přivítali Energii Karlovy Vary.

Na juniory čekala utkání dvě. V pátek 2.11. na domácím ledě s hráči z Litoměřic a v neděli 4.11. souboj o první místo v Kladně s tamní PZ.

Muži se utkali netypicky až v neděli (4.11.) na Nikolajce s týmem ze Žižkova.

 

Výsledky a krátké zhodnocení zápasů:

5. třída

HC Letci Letňany – HC Roudnice nad Labem 23:5

Mladým Letcům se povedl skvělý vstup do utkání. Během pár minut jsme se ujali vedení 3:0. Místo pokračování v dobrém výkonu ale přišlo uspokojení, ztráta koncentrace a roudničtí dokázali otočit vývoj skóre ve svůj prospěch. Ještě v první třetině se dostala Roudnice do vedení 5:4. Avšak poté trenér Letců Jan Zlatohlávek promluvil svým svěřencům do duše a připomněl jim, že zadarmo nevyhrají nikdy a nikde. Kluci opět začali hrát naplno a velice rychle otočili skóre ve svůj prospěch. Zbytek utkání naši „páťáci“ zcela opanovali a nakonec pohodlně zvítězili v celkovém poměru 23:5.

Příští víkend mají „páťáci“ v Žákovské lize pauzu, avšak úplné volno mít nebudou a zavítají na Moravu, kde se utkají v přátelských utkáních s Vítkovicemi a Třincem.

 

7. třída

HC Letci Letňany – HC Roudnice nad Labem 17:1

Sedmá třída nastoupila proti svým vrstevníkům z Roudnice nad Labem. Již od počátku utkání bylo jasné, kdo zvítězí a kdo domů pojede jako poražený. Roudničtí našim „sedmákům“ nestačili, byli jsme lepší a zaslouženě vyhráli. Skóre se po šedesáti minutách zastavilo na cifrách 17:1.

Příští víkend odehrají „sedmáci“ dva zápasy v rámci turnaje O pohár primátora. V sobotu i v neděli odehrají svá utkaní na domácím ledě. Nejprve se Spartou a poté se Slavií Praha.

 

Mladší dorost

HC Letci Letňany – HC Verva Litvínov 5:4

Souboj o 6. místo v tabulce ELIOD Extraligy mladšího dorostu, skupina západ, se odehrál na letňanském ledě Ice-areny. Jak napovídalo postavení obou mužstev, jednalo se o vyrovnaný zápas. Letci sice velmi rychle nabrali ztrátu, avšak rozhodně nebyli horším družstvem. Ba naopak, snažili se vyrovnat, byli o něco aktivnější a měli více střeleckých pokusů. Do přestávky se však našim mladším dorostencům vyrovnat nepodařilo. Co se však nezdařilo ve třetině první, to náramně vyšlo ve třetině druhé. V polovině utkání to bylo již o 2 branky pro naše hráče, avšak poté rozhodčí poslal letňanské do tří a litvínovští snížili na rozdíl jedné branky. Do konce 2. třetiny se ještě každý z týmu prosadil jednou a tak se šlo do kabin za stavu 4:3 pro naše Letce. Ve třetí třetině se dorostencům opět podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, ale když už to vypadalo na poklidné dohrání zápasu, Litvínov opět z přesilovky snížil, a dorostenci se museli o výsledek prát až do konce. Nakonec se však Letcům podařilo dovést utkání do zdárného konce a zvítězit tak po třech prohraných utkáních v poměru 5:4.

Nyní čeká naše mladší dorostence reprezentační pauza. Nejbližší utkání odehrají až ve čtvrtek 15.11. v Plzni proti tamnímu HC Škoda Plzeň a poté v neděli 18.11. doma proti Slavii Praha.

 

Starší dorost

HC Letci Letňany – HC Škoda Plzeň 6:4

Utkání, které mělo být jasnou záležitostí, se změnilo v prvotřídní podívanou. Do utkání obě mužstva vstupovala naprosto v odlišném postavení. Domácí Letci z posledního místa tabulky proti první Plzni. Všechny předpoklady však byly liché a plzeňští celý zápas pouze dotahovali. Letňanští předváděli celý zápas hokej, který rozhodně nebyl vizitkou posledního mančaftu. V první třetině, konkrétně v 7. minutě, začalo velké představení domácího Šťovíčka. Ve druhé třetině dokázal totiž tento hráč vstřelit další 3 branky, avšak na každou z nich dokázali bohužel plzeňští odpovědět (i dokonce v situaci, kdy se Letec prosadil v čase 20 vteřin před koncem 2. třetiny, dokázali hráči Škody odpovědět a 7 sekund před koncem srovnat). Po dvou třetinách byl tedy stav utkání 4:4 a do třetí třetiny se šlo s vyrovnanými šancemi na vítězství. Ve třetí třetině se za domácí dokázal prosadit i někdo jiný, přesněji Ječný, který vsítil, jak ukázal zbytek utkání, onu důležitou rozdílovou branku. Plzeň již vyrovnat nedokázala a do prázdné brány ještě pojistil vedení domácích Brejcha. Letci si tak připsali velmi cenný skalp a 3 body za vítězství!

HC Letci Letňany – HC Energie Karlovy Vary 5:1

Po vítězství nad Plzní se očekávalo, jakým stylem nastoupí domácí proti Energii Karlovy Vary a zda dokážou navázat na tento velmi vydařený výkon.

Začátek utkání byl z obou stran velmi opatrný. Změnu přinesla 7. minuta, kdy domácí Neumann dostal pětiminutový trest + do konce utkání. V této přesilovce Energie párkrát zahrozila a domácí brankář měl dost práce, avšak Letci skvělou a obětavou defenzivou ubránili oslabení a naopak chvíli po vypršení dlouhého trestu sami v přesilovce udeřili. Ve 14. minutě se prosadil Hes a následně dokonce v oslabení v 17. minutě Brejcha. První třetinu tak jednoznačně ovlivnila hra v početní převaze. Letci díky těmto úspěchům působili sebejistěji a hráli lépe než soupeř.

Ve druhé třetině však domácí trochu povolili ze své hry, byli chvílemi až moc lehkovážní a jen díky brankáři Švihálkovi se stav během druhé třetiny nezměnil.

Do třetí třetiny Letci vstoupili s jasným úmyslem – navýšit své vedení a zvítězit. To první se hned po 2 minutách zásluhou spolupráce Kroha s Nebeským podařilo a naši dorostenci se tak ujali vedení už 3:0. V polovině 3. třetiny to již bylo o 4 branky zásluhou Ječného. Pak se sice dokázali prosadit i karlovarští, avšak víc než jeden gól jim domácí nedovolili. Naopak minutu před koncem se prosadil domácí Oždian a uzavřel tak skóre na 5:1.

Po dvou skvěle odehraných utkáních na domácí půdě čeká nyní na dorostence reprezentační pauza, během které se pokusí zapracovat na své dobré formě. Věřme, že si ji přenesou i do utkání po reprezentační pauze. Nejbližší utkání odehrají starší dorostenci v pátek 16.11. na Kladně proti Rytířům a v sobotu 17.11. doma proti Pirátům z Chomutova.

 

Junioři

HC Letci Letňany – HC Stadion Litoměřice 4:1

Neoblíbený soupeř z Litoměřic zavítal do Prahy, kde se utkal v Ice areně s domácími Letci. Letňanští do utkání nevstoupili příliš dobře. V první třetině podali dle slov trenéra Milana Antoše špatný výkon, prohrávali a jen se štěstím těsně před koncem první dvacetiminutovky vyrovnali. Od druhé třetiny však již naši junioři svůj pohyb, agresivitu a celkový obraz hry zlepšili a zaslouženě se z brejku prosadili a dostali do vedení 2:1. Ve třetí třetině dokázali Letci přidat ještě další 2 branky, a tak si po zlepšeném výkonu připsali vítězství nad Litoměřicemi v poměru 4:1.

PZ Kladno – HC Letci Letňany 10:1

V Kladně proti týmu PZ Kladno to měl být souboj o první místo se vším všudy. Oba týmy před utkáním dělil pouze jeden bod, a tak bylo jasné, že kdo zvítězí, druhému týmu odskočí. To se bohužel podařilo domácím, kteří se patřičně na tento zápas vyzbrojili Rytíři z týmu, který hraje extraligu juniorů. Nicméně tak, jak hráli naši hráči, se opravdu o první místo nehraje. Mužstvo podalo špatný výkon a po totálním propadáku se muselo před hráči Kladna sklonit. Kladno dokázalo zvítězit v poměru 10:1 a odskočilo tak Letcům na rozdíl 4 bodů.

Co nejrychleji se oklepat z debaklu, to je hlavním úkolem pro Letce z juniorky. Tento víkend kvůli repre pauze hrát nebudou, ale již v pátek 16. a neděli 18. listopadu se utkají s doma s Hvězdou Praha a hráči z Klatov.

 

Muži

SK Žižkov – HC Letci Letňany 8:4

Zřejmě „inspirováni“ svými mladšími kolegy vstoupili do utkání se Žižkovem muži Letňan. Od počátku byl Žižkov lepším mužstvem, což bylo zapříčiněno zejména bezkrevným výkonem Letců. Ti sice nastoupili k utkání bez tréninku, ovšem chyběl jak pohyb, tak bojovnost, nebo jakákoliv snaha s výsledkem něco udělat. Žižkovští udeřili především ve druhé třetině, kterou vyhráli 5:2 a rozhodli tak prakticky o svém vítězství. Ve třetí třetině to chvíli vypadalo na závěrečný tlak našich hráčů, avšak po brance Žižkova nápor opadl a utkání si již žižkovští bez potíží pohlídali.

Muži mohou své zaváhání a zhoršující se výkony napravit již tuto sobotu 10.11., kdy se utkají na domácím ledě s Hvězdou Praha. Soupeř to bude velice kvalitní, zatím ještě jako jediný spolu se Zbraslaví nepoznal hořkost porážky (jen 1x remizovali). Uvidíme, jak si Letci poradí s touto nástrahou a zda opět dokážou navázat na své dobré výkony z dřívějších utkání.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka