čtvrtek 01. listopadu 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 8. díl

Po týdnu si opět pojďte spolu s námi shrnout, jak kdo odehrál své zápasy. Pro koho byl uplynulý týden úspěšný a pro koho naopak neúspěšný. Jak si vedly všechny naše kategorie? To vše se dozvíte pouze a právě zde!

V minulém týdnu se naše pátá třída utkala ve čtvrtek 25.10. se Sedlčany a v sobotu 27.10. s Mělníkem. Ze zápasů si naši kluci připsali jedno vítězství a jednu remízu.

V pátek 26.10. se naše šestá třída střetla na ledě Hradce Králové s tamními Lvy a v sobotu 27.10. doma s Krkonošemi. A bilance po víkendu? 1 výhra, 1 prohra.

Sedmá třída odehrála v minulém týdnu pouze jedno utkání, a to konkrétně v sobotu 27.10. zavítala k utkání do Mělníku.

Stejné soupeře jako šestá třída měla i „osmička“. V pátek 26.10. s Hradcem Králové (venku) a v sobotu 27.10. s HC Krkonoše (doma). A i když výsledky nebyly jednoznačné, mohou si naši hráči připsat do tabulky 4 body za 2 vítězství.

Mladší dorostence v uplynulém týdnu čekali venku Rytíři z Kladna (středa 17.10.) a doma Energetici z Karlových Varů (neděle 28.10.). Obě utkání bohužel dorostenci prohráli.

V pátek 26.10. se doma utkali starší dorostenci s Litvínovem a v sobotu 27.10. odehráli své utkání na Spartě. Své zlepšující se výkony však bohužel dokázali přetavit pouze v 1 bod do tabulky ELSD.

V pátek 26.10. přivítali junioři na domácím ledě Kobru Praha a v neděli 28.10. zavítali do Berouna. Po obě utkání zůstala branka Letců zakletá a tak s celkovým skóre 10:0 získala „juniorka“ 6 bodů.

Muži se v sobotu 27.10. utkali s mužstvem HC Olympik a dokázali opět zvítězit a potvrdili tak v tomto utkání roli favorita.

 

Výsledky a zhodnocení odehraných utkání:

5. třída

Sedlčany – HC Letci Letňany 7:7

V Sedlčanech odehráli Letci velice těžký zápas. Již od prvních okamžiků se utkání neslo v bojovném duchu. Potkaly se dva velmi ofenzivní týmy, které již za sezonu nastřílely přes 60 branek. Našim klukům se dařilo soupeře po většinu času přehrávat, ale nedokázali zužitkovat své velké příležitosti. Na začátku třetí třetiny se „páťáci“ dokonce dostali do tříbrankového vedení 7:4, avšak to bohužel pustili, což by se nemělo stávat. Utkání skončilo 7:7, když soupeř vyrovnal hlavně díky své silové převaze. Nezaujatému divákovi se však tento zápas musel velice líbit, jednalo se o velmi dobré utkání, které nemělo nouzi o obraty (jen pro ilustraci výsledky třetin: 3:1, 1:5, 3:1).

Mělník - Letci 4:16

Utkání s Mělníkem mělo být pro naše hráče jednoznačnou záležitostí. Hráči Junioru Mělník sice kousali mnohem víc než v prvním měření sil u nás doma, avšak díky předvedenému dobrému výkonu jsme se nakonec radovali z vítězství 4:16. Kluci si zápas užívali a předváděli povedená a hezké akce. Pátá třída tak získala povinné 2 body.

Ze dvou utkání Letci získali 3 body a stále drží 2. místo za týmem z Kralup. Během první poloviny soutěže jen 1x prohráli a 1x remizovali, což je velmi povedený počin. Již v sobotu 3.11. čeká na naše „páťáky“ další výzva v podobě soupeře z Roudnice (doma).

 

6. třída

Královští lvi Hradec Králové – HC Letci Letňany 6:3

V utkání o první místo bohužel „šesťáci“ prospali první třetinu, po které prohrávali o 3 branky. Takovýto rozdíl se proti Hradci velmi těžko dotahuje. U 3 branek z první třetiny byla jedna obrana, a tak trenér stáhl hru od 2. třetiny na 2 obranné dvojice. I to napomohlo celkovému zlepšení projevu našich Letců. Po zbytek utkání se již hrálo vyrovnané utkání s velkými šancemi a hezkými akcemi na obou stranách. Ve třetí třetině naši kluci sahali i po vyrovnání, ale bohužel se to již nepovedlo a tak jsme dovolili Hradci odskočit v tabulce.

HC Letci Letňany – HC Krkonoše 8:5

V sobotu nastoupili Letci na domácím ledě proti hráčům z Krkonoš. Již od počátku bylo jasné, že  žádné jednoznačné a lehké utkání (jako tomu bylo v předešlém utkání těchto dvou týmů) „šesťáky“ nečeká. Hráči Krkonoš velmi bojovali a Letci se s tím zpočátku nedokázali správně vyrovnat. Avšak kolem poloviny druhé třetiny začali Letci hrát opravdu svou hru a byli na hřišti od té doby ti lepší. Co však opět naše hráče trápilo, byla koncovka. Až ve třetí třetině dokázali „šesťáci“ zužitkovat svou převahu a své šance přetavit v branky. Odskočili soupeři na rozdíl tří branek a zápas již v klidu dohráli.

Příští víkend mají naši kluci volno, a tak budou mít čas si odpočinout od hokeje a nabrat síly do další části soutěže, ve které budou pronásledovat ze třetího místa vedoucí Hradec Králové a Bílé Tygry z Liberce. Věřme, že se jim je podaří do konce sezony dohnat a pokud možno i předehnat.

 

7. třída

HC Junior Mělník – HC Letci Letňany 3:3

Vstup do utkání se „sedmákům“ bohužel nepovedl a již po první třetině proti silovějšímu soupeři svítil na tabuli stav 2:0 pro domácí. Naděje hostů z Letňan držel velmi dobře chytající brankář. Naši kluci nehráli dobře, od druhé třetiny však Letci změnili svou hru, svůj přístup k utkání. Začali více bruslit, více a agresivněji napadat a to přineslo kýžený výsledek. Hra se srovnala, Letci začali náskok stahovat a nakonec i vyrovnat. Jednalo se o velmi pohledný a vyrovnaný zápas, kterému remízový stav sluší.

O víkendu se představí „sedmička“ na domácím ledě. V sobotu v rámci ŽL se střetne s Roudnicí nad Labem a v neděli v rámci turnaje O pohár primátora s pražskou Hvězdou.

 

8. třída

Královští lvi Hradec Králové – HC Letci Letňany 3:5

Stejně jako do zápasu vstoupili jejich mladší kolegové ze šesté třídy, vešli do utkání i „osmáci“. Po velmi špatném začátku už ve 12. minutě utkání Letci prohrávali 3:0. Avšak od 2. třetiny se u našich hráčů zlepšila především bojovnost, a díky tomu dokázali zápas otočit a vyhrát, i když až do poslední minuty bylo utkání otevřené. Pátou branku Letci vsítili až při závěrečné power-play Hradce Králové.

HC Letci Letňany – HC Krkonoše 5:2

Na domácím ledě přivítala osmá třídy vrstevníky z týmu HC Krkonoše. Byl to velmi houževnatý a obětavě hrající soupeř, proti kterému se „osmičce“ dlouho nepodařilo proměnit více svých šancí, a tím rozhodnout utkání. Ještě 5 minut před koncem to bylo pouze o jednu branku, pak však dvěma slepenými góly naši rozhodli a zvítězili ve vydřeném utkání 5:2.

Osmou třídu o tomto víkendu nečeká žádný soupeř. Uvidíme, jak si povedou Letci dále. Zatím mají na kontě jen jedinou porážku a nachází se na druhé pozici za vedoucími Pardubicemi.

 

Mladší dorost

HC Rytíří Kladno – HC Letci Letňany 4:1

Téměř po týdnu opět zamířili mladší dorostenci k utkání do Kladna, tentokrát se utkali s „A“ Kladna neboli s Rytíři Kladno. Utkání však pro naše barvy bohužel nedopadlo dobře. Po výsledku 4:1 odjížděli naši hráči s prázdnou. V první třetině se Kladno ujalo dvoubrankového vedení, na to však ještě Letci dokázali odpovědět a zkorigovat stav na 2:1. Pak se však již prosazovali jen domácí, přidali dvě branky a po vyrovnaném utkání zvítězili.

HC Letci Letňany – HC Energie Karlovy Vary 2:3

Se snahou napravit porážku s Rytíři z Kladna vstupovali Letci do utkání s Karlovými Vary. Karlovarští byli aktivnější, zasypali domácí branku více pokusy a především díky brankáři byli naši hráči stále ve hře. O ten pověstný jeden gól více však vstřelili hosté a zvítězili tak nakonec v poměru 2:3.

V neděli 4.11. se pokusí napravit dojem z 2 porážek na domácím ledě s Vervou Litvínov. Uvidíme, zda naši mladší dorostenci zvítězí a zastaví tak výsledkový propad.

 

Starší dorost

HC Letci Letňany – HC Verva Litvínov 3:5

Proti Litvínovu se Letci připravovali hlavně na soupeřovy přesilovky,tedy disciplínu, ve které jsou litvínovští velice silní. Ty se Letcům ubránit podařily (až pátý gól byl inkasovaný v oslabení, v době, kdy jsme se snažili vyrovnat). Po 2 třetinách byl stav utkání 1:2 a ve 3. dvacetiminutovce měli naši hráči ze začátku více ze hry, ale opět se ukázal jejich stále stejný problém - neproduktivita. V útoku se nedokážou prosazovat v situacích jeden na jednoho, nemají štěstí na odražené kotouče, jsou o pověstný krok pozadu. Když už se nám podařilo dostat se do přečíslení 2-1, často jsme špatně tuto situaci vyřešili a nabídnutou šanci neproměnili. Když už se našim dorostencům podařilo vsítit kontaktní gól, Litvínov našel odpověď a opět odskočil. Nakonec po velkém boji a vyrovnaném utkání skončilo utkání 3:5.

Jiří Žůrek, trenér staršího dorostu, utkání zhodnotil ve stručnosti takto: „Herně z naší strany dobré utkání, ale opět velký problém v prosazení se a řešení situací 2 na 1, 1 na 1. Před 4. brankou Litvínova špatné rozebrání hráčů, zbytečný gól.“

HC Sparta Praha – HC Letci Letňany 3:2 pp.

Svůj další bod do tabulky si naši dorostenci připsali po dlouhé době na ledě pražské Sparty. Dorostenci odehráli, stejně jako v pátek, herně hodně slušné utkání, ale byli ještě o něco víc aktivnější. Sparta měla v obranném a středním pásmu s našimi hráči problémy, především jejich obránci. Po první třetině se však šlo do třetin za stavu 2:1 pro domácí, ačkoliv jsme měli více šancí (i nájezd), ovšem nedokázali jsme se prosadit. Druhá třetina byla velmi vyrovnaná, hrálo se ze zabezpečené obrany a gólmani chytali velmi dobře. Stav se ve druhé dvacetiminutovce nijak nezměnil a tak rozhodovala třetí perioda, v té se Letcům podařilo zaslouženě vyrovnat 4 minuty před koncem. Třetí třetinu jsme byli lepší a měli více šancí a sahali i po vítězství, po 60. minutách nicméně na tabuli svítil stav utkání 2:2 a zápas dospěl do prodloužení. V prodloužení se naši hráči dopustili zbytečného faulu a Sparta tak dostala výhodu 4 proti 3. Dorostenci se bránili sice dobře (opět dobrá příprava od trenéra), avšak za vyhozený kotouč dostala Sparta výhodu pěti proti třem, kterou využila střelou od modré – prohra 3:2 po prodloužení.

A zde je  krátké zhodnocení trenéra Jiřího Žůrka: „Herní projev v zápase byl velmi slušný, brankář odchytal velmi dobré utkání. Škoda, že jsme si neodvezli druhý bod, zasloužili jsme si jej.“

Navázat na dobrý herní projev + přidat vstřelené branky a vyhrát, o to se budou snažit starší dorostenci příští týden. V pátek 2.11. na domácím ledě proti Plzni a v sobotu 3.11. také doma proti Karlovým Varům. Doufejme, že Letci zaberou a podaří se jim zvítězit!

 

Junioři

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 4:0

HC Medvědi Beroun 1933 – HC Letci Letňany 0:6

Od začátku se obě utkání vyvíjela jednoznačně ve prospěch našich juniorů. Utkali jsme se s posledními celky tabulky, a tak jsme byli v utkáních favoritem. Tuto roli Letci s celkovým skóre 10:0 potvrdili a stáhli tak náskok prvního PZ Kladna na pouhý bod. S větší zarputilostí v koncovce by se však v obou utkáních dalo zvítězit větším rozdílem.

V pátek 2.11. junioři zavítají ke svému utkání do Litoměřic, což je dlouhodobě neoblíbený soupeř našich hráčů. Doufejme tedy, že si s nimi poradí a zvítězí. O první místo se v neděli 4.11. naši junioři utkají s PZ Kladnem. Budou již po následujícím víkendu junioři na první příčce? To se dozvíme o víkendu.

 

Muži

HC Letci Letňany – HC Olympik 7:3

Role favorita připadla mužům Letců poprvé v historii a výsledkově ji zvládli dobře. Zvítězili nad týmem HC Olympik na domácím ledě 7:3, avšak vítězství se nerodilo vůbec lehce. Sice se naši hráči dokázali během první třetiny dostat do vedení o 3 branky, avšak místo toho, aby v ostatních třetinách svůj náskok navýšili, tak se přizpůsobili hře Olympiku a zbytek utkání se odehrál víceméně vyrovnaný hokej. Naštěstí se Letcům vždy, když Olympik snížil, podařilo vstřelit gól a tím opět odskočit na větší gólový rozdíl. I tato nepříliš povedená předvedená hra ovšem stačila na celkové vítězství 7:3.

Muži zatím velmi obstojně reprezentují letňanský hokej na mužské úrovni v krajském přeboru. Po dvou úvodních porážkách se jim podařilo již počtvrté zvítězit a zabydlují se na 3. místě za dvojicí Zbraslav – Hvězda Praha. V neděli 4.11. se od 17:00 muži utkají na Nikolajce proti SK Žižkov. Podaří se našim hráčům prodloužit svou sérii na 5 vítězství?

Čtěte také

Podcast hokej zblízka