neděle 14. října 2012

Muži opět vítězně!

Ve 4. kole se Letci Letňany utkali v domácí Ice-areně s týmem z Roudnice nad Labem. Kdo se přišel na zápas podívat, rozhodně neprohloupil a mohl vidět hezký hokej a dominantní výkon našich mužů. Ti si připsali první důležité vítězství na domácím ledě. Jednoznačně deklasovali svého soka 11:0 a po dvou porážkách mají na kontě i dvě výhry.

HC Letci Letňany – HC Roudnice nad Labem 11:0

V sobotu 13.10.2012 se po premiérovém vítězství v historii čekalo, zda Letci dokážou na výhru na ledě Kobry Praha navázat i v dalším zápase. Do letňanské Ice-areny zavítalo mužstvo Roudnice nad Labem, které mělo před utkáním shodnou bilanci jako naši muži (1 vítězství a 2 porážky).

Hned začátek utkání naznačil, že se bude jednat o kvalitní utkání s velkým množstvím šancí. Brankáři však byli v první třetině až na jednu výjimku neprůstřelní – v první třetině se k radosti domácích dokázali prosadit naši Letci a do kabin se šlo s hubeným náskokem 1:0. Tato třetina se po většinu času odehrávala v útočném pásmu domácích Letců, avšak ze svých šancí dokázali vytěžit jen jeden gól, a tak byli roudničtí stále ve hře, i když již tato třetina naznačila, že vítězství minulý týden nebylo jen dílem náhody.

Nejspíše uspokojeni hrou v první třetině vstoupili Letci do druhé části velmi vlažně a hráči Roudnice ucítili šanci na vyrovnání. To by se jim bylo asi i povedlo, nebýt skvěle chytajícího Matěje Olivy, který se pro tento zápas rozhodl proměnit svou svatyni v neprůstřelnou zeď. Po pár minutách tlaku hostí začali domácí Letci opět hrát a odměnou jim byly dvě rychlé branky během jedné minuty. V polovině utkání tak na výsledkové tabuli svítilo skóre 3:0 a všem zúčastněným bylo v podstatě jasné, kdo toto utkání vyhraje. Dominance domácích pokračovala a do konce třetiny se ještě jednou prosadili. Po dvou třetinách 4:0.

Do třetí třetiny vstoupili domácí tak, jako kdyby chtěli potěšit oči všech diváků, kteří se přišli na tento zápas podívat a předváděli pohledné akce, na které nedokázali roudničtí reagovat. Svým pohybem, nabízením se a nahrávkami jednoznačně přehrávali hostující tým.  Produktivita, která v prvních třetinách občas ještě chyběla, však ve třetí třetině už nescházela. Domácí si otevřeli střelnici a čekalo se, na jakém čísle se zastaví počet vstřelených branek domácích a zda dokáže Olivka udržet nulu. Nakonec naši muži nastříleli soupeři ve třetí třetině 7 branek a dokázali tak dosáhnout magické desetigólové hranice (dortíky za desátý gól bude muset přinést Tomáš Král). Matěj Oliva i přes několik šancí hostí branku neinkasoval a radoval se tak z historicky prvního shutoutu kategorie mužů.

O vítězství rozhodla týmová práce celého mužstva, mezi Letci se zaskvěl jak skvěle chytající Oliva, tak třígólový střelec Lukáš Provázek, který se dočkal za svůj hattrick i čepice od diváků. Za zmínku také stojí akce po ose Mišner – Mašek, kterou krásně povedeným blafákem do forhendu druhý jmenovaný proměnil, a která všem zúčastněným divákům musela utkvět v paměti.

Příští utkání odehrají naši „chlapi“ v sobotu (20.10.) proti Bohemians Praha v pražském Edenu.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka