středa 28. března 2012

Red Bull Rookie Cup 2012

K závěrečným dvěma utkáním Red Bull Rookie Cupu se vydal starší dorost o víkendu 23. a 24. března do Salzburgu. Zatímco v sobotu se Letcům po dlouhé cestě nedařilo, v neděli svého soupeře přehráli a vrátili se tak zpět s bilancí 1:1 na utkání.

so 23.4. RC Salzburg - Letci 4:3

V sobotním utkání byl Red Bull 2. třetiny lepším týmem. Letci možná trochu unaveni z dlouhé cesty se jen velmi pomalu dostávali do tempa a než se stačili rozkoukat tak už v první minutě prohrávali 1:0 zásluhou domácího Samardzice. V 5.minutě přidal druhou branku domácích kapitán Hochkofler (2-0) a s Letci to nevypadalo dobře.
K mobilizaci sil vyzval v 10.minutě Ječný, když korigoval na 2-1 a Štosek, který v 12. minutě srovnával při přesilové hře Letců.
Red Bull ještě stačil do konce první části hry opět získat jednogólové vedení, když se v 16.minutě v přesilové hře prosadil Strobl (3-2).
V druhé třetině padla pouze jedna branka a bohužel opět do sítě Letců, kteří tak v 39. minutě museli dotahovat dvougólový náskok domácích (Kisum 4-2).
V třetí třetině se sice Letci v 55.minutě zásluhou Hese dotáhli na jednogólový rozdíl, srovnávací branky už se ale nedočkali a v orvním utkání tak podlehli svému soupeři 4:3.


ne 24.4. RC Salzburg - Letci 4:6

K nedělnímu utkání jako by nastoupilo jiné družstvo Letců. Vedení se sice opět ujal Red Bull (12. Zauner), Letci ale do konce první třetiny otočili utkání ve svůj prospěch díky brankám Ječného a Uhlíře z 14. a 19. minuty (1-2).
Druhá třetina byla ve znamení přetahování se o výsledek. V 24.minutě zvyšoval na rozdíl dvou branek Chvátal (1-3), v půlce utkání snížil na rozdíl jedné branky domácí Kisum (2-3). Za deset minut se situace opakovala, když v 34. minutě zvyšoval na (1-4) v přesilové hře Šír, v 39.minutě snižoval na (2-4) Samardzic.
Třetí třetinu suverénně ovládli Letci, když se v 47.minutě prosadil Kaplan a 59.minutě Brejcha, za Red Bull se trefil Vasilonoks.

Letci tak odjeli ze Salzburgu s vyrovnanou bilancí na utkání 1:1. Konečná tabulka a výsledky soutěže zde.
 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka