pondělí 19. března 2012

Kometa sebrala Letcům naději na druhé postupové místo

Ve vyrovnaném nedělním utkání hráli Letci na ledě Komety o všechno. Vítězství by je posunulo k vytoužené druhé postupové příčce, ztráta tří bodů by definitivně pohřbila naděje na postup na MČR. Ve vyrovnaném utkání nakonec měli více ze hry domácí a vítězstvím 6:4 se posunuli na druhé postupové místo. Letci naopak v tomto utkání definitivně ztratili jakékoli teoretické možnosti na postup do finálového turnaje a čekají je tak dvě poslední utkání sezóny.

Na hráčích obou družstev bylo od začátku vidět, že mají o co hrát. Do utkání oba týmy vlétli s obrovským nasazením a důrazem a k vidění tak byl rychlý hokej plný tvrdých osobních soubojů.
Do vedení šla už v 3.minutě domácí Kometa a to i přesto, že po celé tři minuty se hrálo na její polovině a domácí Ptáček v brance si stačil připsat už tři zákroky. Naopak letňanský Kosina inkasoval hned z prvního pokusu Komety, když Dymáček zužitkoval přihrávku Webera a protáhl se domácí obranou (1-0)
Letci se nenechali vedoucí brankou domácích rozhodit a už po další minutě hry srovnali díky Kuldovi, který trefil přesně mezeru mezi Ptáčkovými betony (1-1).
V následujících minutách byly k vidění obrovské šance na obou stranách. Nejdříve Boltavan s Jenyšem nevyužili dobrou příležitost Komety, o chvíli později neměl Ptáček při závaru v brankovišti puk vůbec pod kontrolou a hra byla nakonec přerušena až po hvizdu hlavního rozhodčího.
V 10.minutě se v pásmu Letců dostal k puku Biolek a potom co se dostal sám před domácího Kosinu v brance zakončil efektním backhandovým balfákem (2-1).
Po sérii střel ze střední vzdálenosti na obou stranách dostali Letci příležitost přesilové hry po faulu domácího Webera. Po minutě hry si Letci vytvořili tlak v brankovišti Komety, Kulda ale kotouč za brankovou čáru neprotlačil.

Do druhé třetiny vstoupili Letci opět aktivněji a první dvě minuty nepustili domácí ke kotouči. V 25.minutě přišel faul letňanského Štoska a Kometa tak hrála první přesilovou hru utkání. Po sérii šancí, které hostující Kosina skvěle pokryl, nakonec Koblížek lehce z pozabranky nahazoval puk do brankoviště Letců a nešťastný Kosina si puk srazil za brankovou čáru (3-1).
Kometu třetí branka evidentně povzbudila a po půl minutě hry přidala čtvrtý gól, když vyražený puk dorazil za rozhozeného Kosinu Garčic (4-1). Dvěma rychlými góly zdecimovaná hra Letců dostala další zásah v 30.minutě, kdy domácí Jenyš dojel vyhozený puk který minul vyjíždějící Kosina a nahrál ho do prostoru mezi kruhy Boltvanovi, který neměl těžkou práci dopravit kotouč do odkryté branky (5-1).
S hosty to nevypadalo vůbec dobře a do branky po třech rychlých gólech putoval Jandera. Možná uspokojená Kometa zaváhala v 30.minutě, kdy v situaci 2 na 1 zakončoval přesně po Karabáčkově nahrávce Dyrynk (5-2).
V následujících deseti minutách se hra přiostřila a hrálo se v podstatě celou dobu v neúplném počtu hráčů. Ani jeden z týmu si nevypracoval větší šanci, která by výrazně ohrozila stav utkání. Do druhé přestávky tak šli domácí s náskokem tří branek, zatímco hosté museli vymyslet, jak třígólové manko dohonit.

Do třetí třetiny vstoupila obě mužstva pozorně a v první větší šanci se objevil brněnský Jenyš, nastřelil ale pouze tyč. V 23.minutě byl vyloučen domácí Koblížek, Letci ale přesilovou hru nevyužili, naopak do samostatného úniku se dostal opět domácí Jenyš, kterého zastavil za cenu faulu Kulda a bylo nařízeno trestné střílení. Jenyš zakončoval mezi betony, Jandera byl ale rychlejší.
V 45.minutě dostal vyšší trest za vražení na hrazení Štancl a Letci tak hráli 10 vteřin 5 na 3. Tentokrát se Letcům přesilová hra podařila a už při hře 5 na 4 se podruhé v utkání prosadil letňanský Kulda (5-3).
V 47.minutě se sám na brankaře Kosinu řítil brněnský Balaštík, perfektně provedený backhandový blafák ale zakončil mimo prázdnou branku. Při následném dohrání puku fauloval letňanský Dyrynk a Kometa tak měla možnost přesilové hry. Hra v početní výhodě ale Kometě vůbec nevyšla, naopak Letci v přečíslení současně s koncem oslabení dokázali snížit na rozdíl jedné branky, když v úniku 2 na 1 zakončil přesně Havel (5-4).
Bohužel v dalším střídání přemotivovaný Čapek podrazil unikajícího Dymáčka a Kometa v přesilové hře po individuální akci Jenyše, který se protáhl po pravém křídle až před Janderu v brance zvýšila svůj náskok na dvě branky (6-4).

V posledních deseti minutách aktivita hráčů vůbec nepolevila, střídali se šance na obou stranách, ale ani Kulda, Karabáček a Polyanychka Ptáčka v brance nepřekonali. Kometa si tak připsala tři body za vítězství 6:4 a definitivně Letcům přivřela dveře k postupu na finálový turnaj.

Suverénní Liberec (97b) už nemůže nikdo ohrozit. V posledních dvou kolech tak můžeme sledovat souboj brněnské Komety (75b) a českobudějovického Mountfieldu (74b) o druhou postupovou příčku. Letci jsou aktuálně na 4.místě s 68 body a čekají je duely s doma Českými Budějovicemi, kterým mohou zkomplikovat cestu na finálový turnaj a poslední utkání sezony venku s Libercem.

VÝSLEDKY 34.kola

TABULKA PO 34.kole


Čtěte také

Podcast hokej zblízka