Téma
neděle 03. ledna 2021

Předsevzetí: Hlavně už zase hrát

Na rok 2020 asi málokdo bude šťastně vzpomínat. Přichystal lidem spoustu překážek, pandemie se navíc stále nechýlí ke konci. Nový čas ale může být úplně jiný. Je plný naděje pro všechny včetně letňanských hokejistů, kterým koronavirus sebral to, co mají nejraději – hokej. Hnacím motorem však mohou být předsevzetí, což si mladí Letci uvědomují. Na čem budou makat a co by si přáli, aby se vyplnilo?

Leden bývá tradičně měsícem, kdy si člověk uvědomí, co by mohl ve svém životě změnit. Předsevzetí nás má zbavit zlozvyků a donutit se neustále zlepšovat v tom, co máme rádi. Není těžké uhodnout, na co se Letci nejvíce ve svých stanovených cílech primárně zaměřují.

„V tomto roce bych chtěl mít větší fyzičku. Hodně bych si také přál, abych se dostal v týmu do první lajny,“ řekl jasně páťák Antonín Hejnic. Podobně přemýšlí i jeho spoluhráč Samuel Bosák, pro kterého je výborná kondice také jedním z hlavních cílů. „Když budu poctivě pracovat na tréninku, vrátí se mi to v zápase. Určitě bych se chtěl zlepšit taky ve střelbě a celkově v bruslení,“ prozradil.

Hráč sedmičky si sice přeje dávat více gólů, nezapomněl ale na týmového ducha. „Chtěl bych, aby se víc dařilo i mému týmu. Musíme co nejrychleji zase skočit na led,“ doufal Jiří Šimek a poté dodal: „Chci, aby mi to šlo líp i ve škole. Aby se ale všechno splnilo, musí konečně zmizet koronavirus.“

Jeho vrstevník Adam Burda projevil podobné přání o návratu k normálnímu tréninku. „Snad brzy budeme společně a začneme hrát zápasy.“ A další vlastní cíle? „Chci zlepšit práci s hokejkou a celkově zesílit. Musím se ale především zbavit prokrastinace,“ svěřil se talentovaný Letec.

„Hlavně ať už nejsou žádné plánované pauzy,přál si Egor Surkov. Také zmínil, že je neustále na čem pracovat, nejvíc se ale bude soustředit na rychlost a sílu. „Zároveň chci mít dobré známky ve škole, minimálně prospět s vyznamenáním,“ dodal zodpovědný útočník osmičky.

I v dorostu zaznělo největší přání do nového roku, a to hrát hokej. „Chci se dostat do stejné formy jako před karanténou. Pracuju na sobě doma, ale musím se ještě naučit na přijímačky,“ vyprávěl Jan Hrdinka, kterého od září čeká nástup na střední školu.

„Já bych se chtěl pořád vyvíjet ve všech směrech, nejen hokejově, ale i ve škole,prozradil Erik Šturma. Podle něj je totiž velmi důležité se neustále vzdělávat a rozvíjet svoji osobnost. A proč? Na to má 16letý forvard jasnou odpověď: „Hlavní odměnou v budoucnu by bylo živit se tím, co mě baví.“

Máte podobná předsevzetí jako Letci? Tak ať vám vydrží co nejdéle a pokud možno ať se i splní.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka