Od pátku se pozastavuje příprava na ledě
středa 16. prosince 2020

Nová vlna opatření je tu. Letci musí opět trénovat venku

Dva týdny mohli Letci trénovat na ledě, teď se znovu musí vrátit mimo vnitřní prostory. Protiepidemický systém (PES) se totiž hodnotami pohybuje již několik dní ve čtvrtém stupni z pěti, tudíž signalizuje zvyšující se potenciální riziko nákazy. Letňany přípravu nepřeruší, realizační týmy budou společně s hráči pokračovat od nadcházejícího pátku po šestičlenných skupinách mimo útroby Ice Areny.

Když vládní opatření povolila trénink na ledě, všem se ulevilo. Letci se mohli po dlouhé pauze vrátit na brusle a pokračovat v pozastavené přípravě uvnitř stadionu, teď je ale vše jinak. Zhoršující se epidemiologická situace zapříčinila návrat k předchozím nařízením: cvičení maximálně po šestičlenných skupinách a mimo vnitřní prostory.

„Kluci zvládli návrat skvěle, bohužel zase musíme omezovat počty. Když vidíme, kolik dětí se nám hlásí, mrzí to," komentoval generální ředitel Tomáš Divíšek. Klub opatření dodržuje, se situací je potřeba se smířit. „Určitě proti nařízením nejdeme, nejvíc ale trpí děti. Ty se těšily, měly radost z ledu, daly do tréninku energii..."

Situace se vyvíjí a otáčí ze dne na den, predikovat nejde, což vše komplikuje. „Od příchodu do klubu řeším ryze hokej asi z deseti procent a to možná ještě přeháním. Bohužel je nejhorší nejistota, člověk netuší, co bude dál," pokračoval Divíšek.

Letňany se musí se situací popasovat stejně jako ostatní subjekty. „Nechci říct, že jsou rozhodnutí nesystémová, ale zdá se, že to tak opravdu je. Hasíme něco, co hasit nejde. Na přípravu krizového plánu byla dlouhá doba, bohužel se opakuje stejný stav."

Opatření pozastavila i některé další plány, které chtělo vedení uskutečnit. Jejich realizace nicméně i tak pokročila. „Rozbíhají se projekty: rekultivace šaten, nových kabin, tělocvičny, posilovny, měl by tu být hotel a wellness. Trochu se vše zbrzdilo, ale pracujeme na tom. Chceme se přiblížit evropskému standardu tak, aby se staly Letňany vyhledávaným areálem," komentoval generální ředitel klubu vizi.

Ke zvládnutí současného stavu se stala nezbytnou kooperace, přesná podoba nejbližších týdnů se nepřetržitě diskutuje. „Všichni sedíme nad plánem pro nadcházející dny. Ještě úplně neznáme jeho přesnou podobu, ale spolupráci a nasazení musím opravdu pochválit. Všichni v klubu pracují na maximum a snaží se seskládat systém, který bude dětem co nejvíc vyhovovat."

O případných úpravách opatření budou informovat klubové komunikační kanály. Nadcházející týdny se budou z hlediska opatření odvíjet podle vývoje epidemiologické situace přes vánoční svátky.

Šestka na tréninku

Čtěte také

Podcast hokej zblízka