Je zákaz pohybu rodičů v prostorách haly
pátek 02. října 2020

Opatření se zpřísňují. První až čtvrtá třída bez soutěží

Vládní opatření před vyhlášením nouzového stavu výrazně ovlivní zápasový program Letců. Soutěže registrované pod svazem poběží dál bez diváků, nařízení však dopadne na všechny ostatní turnaje. A zároveň na plán první, druhé, třetí a čtvrté třídy, kterým se dočasně ligy pozastavují. V neposlední řadě je zakázán pohyb rodičů ve veškerých prostorách Ice Areny, ke sledování dětí mohou využít restauraci.

Poté, co nový ministr zdravotnictví Roman Prymula začal po svém nástupu do funkce zpřísňovat vládní opatření proti boji s koronavirem, se sport i hokej samotný ocitl v další složité situaci.

Letci nadále pokračují v nastaveném harmonogramu, budou však muset přijmout další opatření. Všechny svazové soutěže sice poběží dál bez diváků s omezením počtu na 130 lidí, kritéria však nenaplňují první, druhá, třetí a čtvrtá třída. Jejich ligy se většinou hrají turnajovými formáty a do již zmiňované svazové struktury nespadají.

S okamžitou platností se tak jejich zápasový program pozastavuje. Zároveň je nově zároveň zakázán veškerý pohyb rodičů nejen v prostorách šatech a hledištích Ice Areny, ale také v samotném vestibulu a to jak během duelů, tak tréninkových jednotek.

Způsob, jak své ratolesti sledovat, přesto existuje: restaurace Kučerovka nabízí salónkové prostory, odkud vidíte na ledovou plochu přes okno. Průběh utkání nebo tréninku si tak můžete zpříjemnit u pití a dobrého jídla, vestibul u vstupu do arény však můžete využít jen k průchodu po schodech.

Ještě tento týden je v hledišti povolena tisícovka diváků, od pondělí 5. října se ale sport před veřejností zavře úplně. Zatím na dva týdny. Rekreačně se ve vnitřních prostorách už můžete sejít v nanejvýš deseti lidech, management letňanského areálu například řeší, zda bude moci nadále pronajímat ledy pro hobby hokejisty.

Tyto starosti Letci mohou vypustit.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka