Hráče týdne střídá prestižnější ocenění
pondělí 28. září 2020

Rubrika Hráč měsíce má motivovat prostorem i cenami

Letňanský klub do rozjeté sezony zavádí pro své členy nový motivační prvek. Tradiční rubriku Hráč týdne totiž střídá rubrika Hráč měsíce. Kromě větší váhy ocenění přináší i několik novinek: zapojí se do něj kategorie od třetí třídy do dorostu, přičemž na finálovou trojku z pomyslného stupně vítězů čekají pravidelné ceny. Se samotným Hráčem měsíce pak bude vždy na webu vydán i rozhovor měsíce.

V Letňanech bývalo zvykem, že se na klubovém webu pravidelně objevovalo jméno nejlepšího hráče uplynulého týdne. Nyní bude tato hodnost vyšší a oceněný hráč bude mít svůj prostor po celý měsíc.

Hokej je týmový sport, ale individuální motivace také není na škodu. A tohle je jedna z věcí, která může děti velmi dobře motivovat,“ nechal se slyšet Tomáš Divíšek, generální manažer klubu.

Ocenění Hráč měsíce rozhodně není záležitostí individuálních statistik, byť se k nim samozřejmě může přihlédnout. Tento titul by však měl náležet především hráči s pravidelnou tréninkovou docházkou, poctivostí v tréninku, konzistentními výkony v zápasech a příkladným přístupem k hokeji i mimo něj.

Je tak možné, že se při konečném rozhodování může brát ohled i na charakter hráče, jeho chování nebo školní prospěch. To všechno jsou aspekty, které jsou pro trenéry v Letňanech důležitou součástí hokejové výchovy.

Pravidla nové rubriky jsou následující: trenér každé kategorie od třetí třídy do dorostu vybere svého favorita za uplynulý měsíc, v konečné nominaci se pak po pečlivé diskuzi s realizačními týmy Letňan vybere finálová trojka, z niž vzejde Hráč měsíce. Už pro každého vybraného jedince má klub připravenou nějakou odměnu, ti z top 3 se pak mohou těšit na ještě atraktivnější ceny.

Se samotným Hráčem měsíce pak bude pravidelně vydán i rozhovor měsíce na webových stránkách klubu.

V Letňanech zůstává i nadále ocenění Letec sezony, které má již sedmiletou tradici. Prestižní klubová anketa s putovní trofejí vždy probíhá na konci právě skončeného ročníku a má jasně daná pravidla. 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka