Nejmenší Letci mají za sebou první úspěchy
čtvrtek 17. září 2020

Zkušenosti i teambuilding! Prvňáci už zářili na turnajích

Letňanští prvňáci mají za sebou náročný program. Ve většině případů vůbec premiérové zápasové zkušenosti v životě sbírali na turnajích v Teplicích a Plzni, kde trenéři svému týmu připravili vzhledem k prostoru v programu i speciální teambuilding. Obě akce jednoznačně splnily účel, přestože výsledky u takto mladých kategorií nehrají prim. Děti si užily zábavu a hlavně se mezi sebou o něco lépe poznaly.

První třída sbírala vůbec první zápasové zkušenosti v životě! Výběr kouče Marca Vrby si osahával na turnajích v Teplicích a Plzni hokejku s pukem, hlavně ale tmelil partu. „Chtěl bych poděkovat organizátorům, oba turnaje se nesly v přátelské atmosféře, jak to má u první třídy být," komentoval hlavní kouč.

Zásadní úkol pro realizační tým byl ale jasný. Hokejem se děti musí hlavě bavit, výsledky roli nehrály, i když Letci dosáhli v Huskies Cupu na druhé místo. „Děti byly trochu vyjukané, ale zvládly to na jedničku. Chtěl bych vyzdvihnout výkon brankáře, který v obou případech podal parádní výkon," pokračoval Vrba. 

V Plzni ročník 2014 zažil pořádnou porci zábavy. Tým přijel několik hodin před prvním zápasem a improvizovaně uspořádal teambuilding. „Šli jsme společně třeba na nákup a bylo to parádní. Myslím, že jsme stmelili partu a i rodiče se trochu víc poznali..."  

Už zkraje sezony je navíc na kategorii vidět, že se zlepšuje. „Musím děti pochválit, jsou šikovné a poslušné," komentoval Vrba. Tým si nastavil pravidla, která poctivě dodržuje. „Prvňáci mi dělají radost. Tento týden vidím, že jsme se trochu posunuli v bruslení. Doufám, že od příštího roku budeme všechny turnaje vyhrávat."

Prvňáci nehrají pravidelnou soutěž, i proto by chtěli trenéři hráčům dopřát více turnajů. Jeden z nich, 24. října, dokonce pořádají Letci. „Moc se těšíme. Budeme pracovat na tréninku, abychom byli lepší a lepší. A aby se děti bavily jako doposud, bavím se i já. Když děti vyjely v dresech poprvé na led, sálala z nich nadšení a energie. Na tohle celý rok čekaly," uzavřel hlavní kouč.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka