2. ročník sportovního dne sklidil úspěch
pondělí 15. června 2020

Radost nezkazil ani déšť... Jaká byla olympiáda Letců?

Sobota plná her i smíchu. Druhý ročník Letňanského sportovního dne bezezbytku splnil očekávání, malým Letcům vykouzlil úsměv na tváři a trenéry motivoval natolik, že hned po skončení vymýšlejí vylepšení pro příště. "Chceme vytvořit tradici, na kterou se děti budou těšit celý rok," hlásí trenér Ladislav Kadaně. Ve kterých disciplínách se během sobotního odpoledne poměřovaly síly?

Jen namátkou: basketbal, fotbal, volejbal, házená, badminton, tahání provazu, hod na terče... "Tyto disciplíny byly volné, na každé jsme rozdávali tři odměny, které sloužily k dalším soutěžím," vysvětloval Ladislav Kadaně. Za střelbu na přesnost, slalom, driblink s hokejkou a míčkem, házení tenisáku na cíl a nošení pingpongového balonku na lžíci se už vyhlašovali vítězové.

Na rozdíl od minulého, premiérového ročníku byla zajištěna aparatura s hudbou, příchozí rodiče se také mohli občerstvit ve stánku. "Chtěl bych poděkovat jednomu z rodičů, který si připravil stánek včetně kávovaru, a samozřejmě kolegům trenérům i vedení za to, že nám celou akci umožnilo," pokračoval šéftrenér nižších tříd. I když v průběhu dne měnící se počet dorazivších nedokázali trenéři spočítat, odhadem dorazilo okolo dvou stovek dětí.

Zábavu narušil jen déšť, který posunul harmonogram. Děti se ale i tak bavily, což realizačnímu týmu při odchodu daly najevo. "Bylo na nich strašně vidět, že si to užily. A pro ten pocit to my trenéři děláme. Udělalo nám to velkou radost," přiznal Kadaně. Trenéři se bavili i o možnosti udělat zimní verzi olympiády, z návrhu nakonec ale sešlo. "Chtěli bychom, aby šlo o jednu akci a děti se ni mohly těšit celý rok. Chceme vytvořit tradici pokaždé v době suché přípravy. Akce pro nás má obrovský přínos. Myslím, že ji nikdo podobně v republice nedělá. Bylo by fajn olympiádu rozšiřovat dál a dál." 

A co by konkrétně v příštích ročnících mohlo projít úpravou? O vylepšeních přemítali organizátoři hned na konci sobotního odpoledne, jednou z plánovaných změn by se mohlo stát dřívější vyhlašování vítězů.

"Jde o detaily. Odměny jsme měli letos poprvé, příště je budeme vyhlašovat dřív. Některé děti na konci musely i kvůli dešti domů. Také máme akce od kurzu do páté třídy, tudíž dáme pět odměn a pro každou kategorii bude jeden vítěz na disciplínu. Ale zvládli jsme to dobře," pochvaloval si na závěr Kadaně.

Všem účastníkům je třeba poděkovat za krásné odpoledne. Těšte se na Letňanskou olympiádu zase za rok!

Olympiáda Letňany 2020

Čtěte také

Podcast hokej zblízka