Od pondělí 25. 5. se v Letňanech trénuje hokej
čtvrtek 21. května 2020

Letci rozjedou přípravu na ledě! Včetně kurzu bruslení

Ten okamžik všichni v Letňanech dlouhou vyhlíželi a za pár dnů se ho opravdu dočkají. Okamžik, kdy Letci budou moci nazout brusle a trénovat jako dřív. Ice Arena bude po postupném uvolňování opět uvedena do stoprocentního provozu, což od pondělí 25. 5. dává zelenou všem hokejovým kategoriím od "A" týmu až po 1. třídu. Včetně kurzu bruslení, který se bude tradičně konat třikrát týdně.

Trenéři svých celků ve spolupráci s týmovými vedoucími už kontaktují rodiče s dětmi, aby jim podali přesné informace. Po postupném uvolňování vládních opatření je totiž jasné, že přípravě na ledě od příštího týdne nic nebrání.

"V podstatě se vracíme do zajetého modelu, který jsme tu měli každý rok," připomíná sportovní manažer Tomáš Blažek hlavní výhody klubu. Ty spočívají právě v tom, že na rozdíl od většiny jiných organizací mohou Letci kombinovat suchou přípravu právě s tréninky na ledě.

Letní fáze přípravy potrvá do konce školního roku. Pak se Letci rozutečou na prázdniny, aby se na přelomu července a srpna opět sešli.

"Týká se to všech kategorií včetně áčka, které bude pokračovat v Pražském přeboru," přibližuje Blažek. "Hodně nám jde taky o to, aby se informace rozšířila mezi rodiče z kurzu bruslení. Proto prosíme o její sdílení, pokud se někteří rodiče mezi sebou znají."

Časy tréninků na kurzu bruslení se nemění: pondělky, středy a čtvrtky od 13 hodin.

Zatímco v poslední době jste na sportovištích nemohli využívat šatny ani sprchy, od pondělí celé zázemí arény pojede už na sto procent. Otevřené je fitness centrum, bude i restaurant nebo hokejový obchod JB Sport.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka