V akci byla šestka, sedmička i osmička
středa 05. února 2020

Žákovské týmy na body nedosáhly. Dva odložily zápasy

Jen tři soutěžní utkání odehráli o uplynulém víkendu letňanští žáci. A ani jeden tým Letňan nedosáhl na body. Šesťáci a osmáci podlehli v pražském derby Spartě, z dalšího derby doma proti Slavii odešli poraženi i sedmáci. Devítce byl mistrovský zápas s vršovickým celkem odložen a náhradní termín musejí hledat i páťáci, jejichž soupeř z Kobry Praha byl nakažen chřipkovou epidemií.

Šesťáci prohráli, ale ve vyrovnané partii

Velmi těžkému soupeři se postavili šesťáci, kteří na výhru čekají už osm utkání, a s pražskou Spartou odehráli velmi vyrovnanou partii. Byť nakonec s výsledkem 2:5 v jejich neprospěch. 

Trenér David Pojkar však ocenil snahu svého týmu. "Herně už se zase zvedáme, kluci začali líp bruslit. Byl to super zápas pro spokojenost na obou stranách."

Letcům Sparta utekla v první třetině dvěma góly. Zbylé dvě už skončily remízou. "Viděl jsem v utkání jak věci, které se snažíme dělat v trénincích, tak věci, které si kluci sami chtějí vyzkoušet. Zvedlo mi to náladu," ocenil Pojkar po utkání, které kvůli absenci kolegy začal zprvu pískat pouze jeden hlavní sudí.

O lepší výsledek letňanský tým připravila pouze slabší produktivita. "Bohužel neproměňujeme šance. Ale budeme na tom dál pracovat," slíbil kouč a jedním dechem dodal: "Chci pochválit všechny tři lajny. Každý hráč od prvního po posledního odvedl parádní práci."

Letňany - Sparta Praha 2:5 (0:2, 1:1,1:1)
Branky Letců: Blažek 2. Asistence: Pojkar 2.

Sedmáci doplatili na početnou marodku

Možná až příliš krutý výsledek mají sedmáci z utkání proti pražské Slavii, které doma podlehli 2:8 a připsali si tak třetí porážku v řadě. Do poloviny utkání byl však duel velmi vyrovnaný.

"Do té doby jsme podali výborný výkon, drželi jsme se silným soupeřem krok. A i když měla Slavia mírnou převahu, na šance to bylo vyrovnané," popisoval trenér Martin Rousek.

Vždyť v půlce druhé třetiny byl stav "jen" 3:2 pro hosty. Pak ale sešívaní začali své vedení navyšovat. "Ne že bychom se zhoršili, ale hráli jsme na jedenáct lidí a ubývaly nám síly," přiznal Rousek. "Měli jsme velkou marodku a nerad odkládám zápasy, takže jsem se s tím poprali v počtu, který byl k dispozici."

Jedno letňanský trenér ocenil obzvlášť: "Bojovnost... Konečně všichni bojovali a nechtěli to dát soupeři zadarmo. Bojovali i ti, u kterých mi bojovnost dřív chyběla. Toho si cením a jsem za to rád," uzavřel Rousek. 

Letňany - Slavia Praha 2:8 (1:2, 1:3, 0:3)
Branky Letců: Kubeš 2. Asistence: Topol, Novotný.

U osmáků bylo rozhodnuto po pár minutách

Také osmáky čekal mistrovský zápas se Spartou. Tým Marka Čurilly protáhl sérii porážek na tři utkání, ovšem tentokrát bylo rozhodnuto poměrně dost brzy a s konečným výsledkem 0:9.

"Od první minuty bylo tohle utkání jasnou záležitostí," nechtěl se letňanský trenér pouštět příliš do hodnocení. "Tady není co hodnotit. Prostě za šest minut bylo po zápase," dodal zklamaně.

Přesto si jednu poznámku neodpustil. "Přijde mi, že když nás čeká těžký soupeř, chlapci jdou na led už předem prohraní ve svých hlavách a nechce se jim o výsledek ani trochu bojovat. V kabině si řekneme, že do toho půjdeme naplno. A pak? Po šesti střídáních tečeme o tři góly."

Sparťané si letňanskou demolici rozdělili rovnoměrně - třemi brankami v každé třetině. Letci tak od stejného soupeře utrpěli druhou nejtěžší porážku v sezoně. 

Letňany - Sparta Praha 0:9 (0:3, 0:3, 0:3)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka