Slavily 5., 7. i 8. třída, šestka vysoko padla
středa 08. ledna 2020

Žáci na úvod roku urvali tři výhry, blízko byla i devítka

Poměrně hojnou úrodnost ligových bodů přinesl začátek nového roku v žákovských kategoriích. Malí Letci jich urvali celkem šest a od dalších vůbec nebyla daleko ani devítka, která na své první vítězství stále čeká. Triumf si připsali páťáci, sedmáci i osmáci a trenéři jejich výkony chválili. Bodově naprázdno naopak tentokrát vyšla šestka, která se však musela měřit s o rok starším soupeřem.

Pětka si s chutí hojně zastřílela 

Páťáci si proti Smíchovu připsali druhé nejvyšší vítězství v sezoně, pražského soupeře porazili na jeho ledě 14:6. Už první třetinu ovládli jednoznačně 7:0. 

"Narazili jsme na nejslabšího soupeře, který navíc hrál jen v deseti lidech," nepřeceňoval úspěch trenér Ladislav Kadaně. "Od začátku do konce jsme byli lepším týmem."

A tak Letci tento duel využili k nácviku různých situací. "Chtěli jsme po našich hráčích, aby si zkoušeli nově věci a zapojili hokejovost. Někteří to chápou více, někteří zatím méně," přiblížil letňanský kouč.

"Byl to z naší strany povedený zápas, ale musíme pokračovat dál v nastavené práci. Čekají nás těžší soupeři," uzavřel Kadaně.

Smíchov - Letňany 6:14 (0:7, 3:5, 3:2)
Branky Letců: Adamec 3, Šimáček 3, Andruščenko 2, Kalcev, Kraus, Macháček, Hilburgerová, Stibůrek, Novák. Asistence: Šimáček 3, Kalcev 2, Adamec 2, Andruščenko, Hilburgerová, Novák.

Šestka znovu vzdorovala starším

Šesťáci rok 2020 zahájili vysokou porážkou 1:10, nutno však podotknout, že se proti nim opět postavil ročníkově starší soupeř. Navíc Příbram má ročník 2007 kvalitní.

"Dobře jsme nehráli, ale ono je to u malých dětí těžké, když vědí, že jdou hrát proti staršímu týmu. Viděl jsem na našich klucích, že se bojí," přiznal trenér David Pojkar. "Výsledek je šílený, ale kluci se aspoň snažili."

Letňanský kouč si už v minulých měsících postěžoval, že by týmy neměly proti ročníkům 2008 nasazovat kompletní kádry ročníků 2007. Jenže přesně tohle ho rozčílilo i v Příbrami. 

"Dvouročníková soutěž je v pořádku, když nasazujete jednu formaci starších kluků. Nikoliv však patnáct," zopakoval. "Pak se zase budeme divit, že nám nevyrůstá mládež," ulevil si na závěr Pojkar.

Příbram - Letňany 10:1 3:1, 3:0, 4:0 
Branka Letců: Verbeščuk.

Sedmička pokračuje na vítězné vlně

Sedmáci si vítěznou formu z konce minulého roku přenesli i do toho nového a na šňůru výher přidali třetí korálek v řadě. Tentokrát porazili 8:2 Jindřichův Hradec.

"Do zápasu jsme vlétli dobře," hodnotil trenér Martin Rousek, když jeho svěřenci vedli po deseti minutách už o čtyři branky. Soupeře sice do přestávky nechali snížit, ale poté pokračovali ve střeleckém koncertu. 

A tak bylo po dvou třetinách prakticky rozhodnuto. "Ve třetí třetině jsme bohužel přestali proměňovat šance. Ne že bychom nechtěli náskok navýšit, ale už se nám tolik nedařilo v koncovce," viděl kouč.

Podle něj bylo vítězství zcela zasloužené. Letci poslední tři vítězná utkání ovládli výrazným rozdílem.

Letňany - Jindřichův Hradec 8:2 (4:2, 3:0, 1:0)
Branky Letců: Novotný 2, Novák 2, Merenus, Benda, Surkov, Topol. Asistence: Novotný 4, Topol 2, Štefanča, Merenus, Svoboda.

Osmička ukončila čekání na výhru 

Osmáci si na pocit vítězství museli počkat dva měsíce, ale na startu nového roku stál opravdu za to. Na ledě Příbrami vyhráli 3:0 a poprvé v sezoně dohráli utkání bez inkasovaného gólu.

"Musím říct, že jsme soupeře jasně přehrávali od prvního střídání," pochvaloval si trenér Marek Čurilla. "Příbram tahala za kratší konec, nám se je podařilo utahat i v jedenácti lidech."

Navíc proti týmu, který měl většinu hráčů staršího ročníku. "Proto si téhle výhry vážím o to víc. Klobouk dolů před našimi kluky, kteří odehráli jeden z nejlepších zápasů letošní sezony," dodal Čurilla.

Letci sice sehráli úvodní třetinu za remízového stavu, ale bylo jen otázkou, kdy udeří. A to se jim povedlo - jednou v prostřední části, dvakrát v té závěrečné. "Prvním gólem jsme se uklidnili. Pak už to šlo dobře," ocenil letňanský lodivod. 

Příbram - Letňany 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky Letců: Motlíček, Riley, Vančura. Asistence: Panýr, Vančura.

Devítka byla blízko prvním bodům

Jen kousek od prvních bodů v této sezoně byli deváťáci v utkání s Jindřichovým Hradcem, nakonec ale padli těsně 2:3. S tímto soupeřem prohráli o gól už podruhé.

"Měli jsme vlažný nástup do zápasu a už ve 14. vteřině jsme inkasovali," připomněl trenér Martin Rousek. "První třetina celkově nebyla z naší strany příliš povedená, ale podržel nás dobrým výkonem náš gólman."

Jenže od druhé části se obraz letňanské hry výrazně zlepšil. "Přidali jsme, přesto měl soupeř více šancí a celkově byl lepší," sportovně přiznal trenér Rousek.

Po druhé třetině se už skóre neměnilo. "Musíme se ale snažit hledat pozitiva. Teď jsme prohráli přijatelným výsledkem a nebyli jsme daleko od toho, abychom konečně bodovali."

Letňany - Jindřichův Hradec 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky Letců: Tejkl, Hrdinka. Asistence: Bejček, Sitarčík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka