Startuje světový šampionát do 20 let
středa 25. prosince 2019

Čtyři! Dvacítka nikdy neměla početnější zastoupení Letců

Lukáš Pařík, Karel Klikorka, Ivan Lytvynov, Martin Hugo Haš. Mistrovství světa do 20 let nikdy nemělo početnější zastoupení odchovanců letňanského hokeje. Na očekávanou akci zůstala v nominaci všechna čtyři jména, která se pro juniorský hokej pokusí získat první medaili od roku 2005. Šampionát v Ostravě a Třinci startuje už na druhý svátek vánoční. Sledujte, jak se bude dařit bývalým Letcům.

Na tolik očekávaném mistrovství Češi snad nemohli dostat silnější základní skupinu. První zápas sehrají už ve čtvrtek proti Rusku. V sobotu se utkají s Německem, v pondělí a v úterý je pak čekají oba zámořští giganti. 

Pro Letňany kromě tažení reprezentace bude nesmírně zajímavé i to, jak si povedou jejich bývalí hráči.

Je jich rovné kvarteto.

Brankář Lukáš Pařík s obráncem Karlem Klikorkou působili v klubu od svých hokejových začátků až po dorostenecké kategorie, které v té době válčily v nejvyšší soutěži. Pár let zde od mladšího dorostu strávil i bek Ivan Lytvynov, jenž později dostával prostor v druholigovém "áčku". Martin Hugo Haš tu hrál za 1. až 7. třídu.

Všichni čtyři vyrostli ve skvělé hokejisty se slibnou budoucností. V hokejisty, kteří jsou zároveň úžasnou vizitkou pražského klubu, jenž se od svého vzniku specializoval na výchovu mládeže.

Přitom Klikorka s Lytvynovem nastoupili za dvacítku poprvé až v listopadu; pro Lytvynova šlo tehdy o úplnou reprezentační premiéru. 

"Rozhodování o zúžení sestavy bylo zvláště u některých hráčů velmi složité. Všem hráčům, kteří výběr opustili, jsme popřáli hodně štěstí, zdraví a úspěchů a poděkovali jim za jejich práci a snahu v přípravném kempu," říkal po konečné nominaci reprezentační trenér Václav Varaďa.

Zúžení kádru se však netýkalo zmiňovaných Letců, které ve všech čtyřech případech čeká na MS dvacítek velká premiéra. "Za celý klub jim držíme palce. Jsme hrdí, že to dotáhli až na takový šampionát," vzkazuje jim František Kučera, šéf letňanského hokeje.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka