Šestka s osmičkou měly minulý víkend volno
úterý 12. listopadu 2019

Pětka drtila Smíchov, sedmáci i deváťáci podlehli Plzni

Pouze tři žákovské třídy Letců měly minulý víkend na programu soutěžní kolo. Výhru ale brali jen páťáci, kteří si hravě poradili se Smíchovem a soupeře rozdrtili patnácti góly. To sedmičku s devítkou čekal velký favorit - a podle papírových předpokladů také oba zápasy dopadly. Jenže zatímco starší kategorie prakticky neměla nárok, ta mladší statečně vzdorovala a nebyla od bodů vůbec daleko.

Pětka minulé drama přetavila v exhibici 

Páťáci poslední měsíc pravidelně střídají výhry s porážkami, a tak byl tentokrát na řadě zelený výsledek. Se Smíchovem si s chutí zastříleli a zvítězili vysoko 15:1.

Přitom v prvním vzájemném střetnutí jen tak tak zachraňovali remízu 9:9. "Teď jsme ale měli velmi dobrý přístup k zápasu a první polovinu jsme hráli super hokej. To bylo moc fajn," nešetřil chválou trenér Ladislav Kadaně.

I tentokrát měli Letci o den dříve miniturnaj, který se jim ale výkonnostně příliš nepovedl. V neděli to ovšem bylo o něčem jiném. 

"I když ve třetí třetině už přišlo mírné uspokojení a hráči začali předržovat puky a málo se vraceli. V závěru jsme našli ve hře rezervy, výsledek je ale dobrý," uzavřel kouč. 

Letňany - Smíchov 15:1 (6:0, 8:0, 1:1)
Branky Letců: Boháček 6, Adamec 3, Šimáček 2, Novák 2, Andruščenko, Hilburgerová. Asistence: Macháček 3, Kalcev 2, Adamec 2, Kraus, Koranda, Novák, Vosmík, Bláha, Bajer.

Sedmička držela dlouho naději na úspěch

Padesát minut drželi sedmáci s favorizovanou Plzní parádní výkon i nadějný výsledek. Jenže hokejový zápas se hraje hodinu čistého času - a Letci nakonec na horkém ledě prohráli 4:8.

"Vedli jsme 4:3, ale pak jsme dostali dva rychlé góly za sebou a inkasovali znovu. Měli jsme to velmi dobře rozehrané," mrzelo trenéra Martina Rouska.

S hrou svého mužstva přitom není nespokojený. Cenné vítězství uteklo Letcům v poslední třetině, kdy dostali pět branek. 

"Kluci nehrají špatně, ale koncentrace nám zatím nevydrží po celý zápas. Nevím, čím to je... Z přemíry snahy někdo udělá chybu, jiný ji chce napravit, ale kupíme další. Na to se teď chceme v tréninku zaměřit - abychom vydrželi od začátku do konce a každý hrál svůj post, i když prohráváme."

Plzeň - Letňany 8:4 (1:2, 2:2, 5:0)
Branky Letců: Švec, Topol, Novotný, Surkov. Asistence: Merenus 2, Bednář, Vítek, Svoboda.

Devítka vedla, ale obrat byl otázkou času

Devítka neurvala body ani na desátý pokus, druhou polovinu základní části tak načala další vysokou porážkou, tentokrát 2:15 na ledě Plzně. 

"Potkali jsme nejsilnějšího soupeře v naší skupině. Řadím ho ještě výš než Spartu," přiznal trenér Martin Rousek.

Letci už ve 4. minutě dostali možnost přesilové hry a nabídnutou šanci využili ve vedoucí gól. Jenže bylo jen otázkou času, kdy se začne skóre otáčet - Plzeňští se totiž po většinu utkání usadili v letňanském pásmu.

"Bylo jasné, že prohrajeme, šlo spíš o to, jakým to bude rozdílem," pokrčil rameny kouč Rousek.

Plzeň - Letňany 15:2 (4:1, 5:0, 6:1)
Branky Letců: Brytski, Hrdinka. Asistence: Tejkl, Brytski.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka