Žáci Letců mají za sebou další ligová kola
úterý 01. října 2019

Šestka a sedmička vyhrály, devítka drží krok půl utkání

Letňanští žáci mají za sebou další kola svých soutěžních skupin a nevedlo se jim o uplynulém víkendu úplně špatně. Šestka uspěla proti silné Mladé Boleslavi, sedmáci zase přehráli Tábor. Osmá třída držela s Bruslaři dlouho krok, nakonec jí však ve třetím dějství došel dech. Pětka ve svém dalším pražském derby podlehla Říčanům. Vysokou porážku s Táborem pak zaznamenali deváťáci.

Pětce chybělo nasazení

Páťáci nepředvedli v utkání s Merkurem Říčany ideální výkon. Soupeři nakonec podlehli 3:6, šanci na zisk bodů přitom rozhodně měli. "Pocity z duelu jsou všelijaké. Klukům se moc nechtělo, hra byla ospalá," začal hodnocení trenér Ladislav Kadaně. 

"Asi jsme se správně nepřipravili v hlavě. Během zápasu jsme měli světlé momenty, ale jinak byl výkon bez nasazení," pokračoval kouč pětky. 

Ten ani zpětně nedokázal přesně pojmenovat důvod prohry. "Možná šlo o únavu po náročném programu, nevím. Měli jsme navíc v programu přátelské utkání, možná jsme se správně nenamotivovali," přemítal. 

S hráči si každopádně realizační tým duel vyjasní. "Už jsme po utkání něco hodnotili, s kluky náš výkon ještě proberu, rozhodly chyby," dodal Kadaně. 

Pro pětku šlo o vůbec první porážku v soutěžním utkání, během předchozích kol porazila Hvězdu a pak remizovala se Smíchovem v divoké přestřelce 9:9.

Letňany - Říčany 3:6 
Branky Letců: Kalčev 2, Boháček. Asistence: Spanlang, Skřídlovský, Adamec.

Šestka uspěla se silným sokem

I napočtvrté šesťáci bodovali a pokračují v sérii neporazitelnosti, a to i přesto, že narazili na jednoho z nejtěžších soupeřů ve své skupině. Po skalpech Kralup nad Vltavou a Neratovic, které doplnili remízou s Nymburkem, porazili Mladou Boleslav 5:3.

"Bylo to dobré. Mladá Boleslav má jedno z nejsilnějších mužstev soutěže. Hráli jsme dobře a měli jsme štěstí u branky za stavu 4:3," těšilo trenéra Davida Pojkara. V čem spočíval úspěch jeho mužstva? "Soupeře jsme přebruslili jako zatím každého," dodal.

Nezářil přitom jednotlivec, ale celý tým, o což je výhra cennější. V závěru Letci ubránili hru soupeře bez gólmana a trefili prázdnou branku. "Cením si výhry hodně. Udělali jsme s kluky dost práce a těší mě, že používají věci z tréninku i v zápase," pokračoval Pojkar.

"Hráči hodně bruslí a vědí, kde se mají pohybovat. I když to si vlastně určili sami," uzavřel s úsměvem. V příštím utkání čekají Letce Benátky nad Jizerou, proti kterým budou bojovat o prodloužení úspěšné série.

Mladá Boleslav - Letňany 3:5 (1:1, 1:1, 1:3)
Branky Letců: Burda 2, Pojkar, Bosák, Blažek. Asistence: Pojkar, Burda.

Sedmička uspěla i přes špatný začátek

Sedmáci nevstoupili do utkání s Táborem zrovna vydařeně, hned v první minutě inkasovali branku. Nechtěně tak navázali na dvě poslední utkání, v nichž vysoko prohráli se Slavií a Hvězdou. 

"Začali jsme špatně, brzy jsme inkasovali. Dokázali jsme se ale rychle zmátořit a měli jsme převahu," konstatoval kouč Martin Rousek. Tým se ale potýkal s neproměňováním šancí a nakopl ho až šťastný gól zpoza brány.

"Neproměnili jsme několik samostatných nájezdů na bránu, čehož soupeř využil. Rozhodli jsme až šťastným gólem zpoza brány, který si jeden z protihráčů sám srazil za brankáře," pokračoval trenér Letců.

Sedmička vyhrála poprvé v sezoně. Až doposud jediný bod vybojovala v divoké přestřelce s Plzní, která skončila 7:7. "Určitě bych si přál s týmem víc vyhrávat místo přídělů, které jsme dostali v posledních dvou utkáních. Musíme dál pracovat," uzavřel spokojený Rousek.

Jeho tým se prezentuje dobrou hrou, kazí ji však už zmiňované neproměňování šancí. Právě koncovka je tak jednou z věcí, na níž bude sedmá třída v nejbližší době pracovat.

Letňany - Tábor 6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
Branky Letců: Merenus 3, Topol, Vítek, Svoboda. Asistence: Topol, Merenus.

Osmička soupeři zavařila

Osmá třída nastoupila proti kvalitnímu soupeři a dlouho s ním dokázala držet krok, což ocenil i trenér Marek Čurilla. "Výsledek 0:5 úplně neodpovídá předvedené hře. Sehráli jsme dobrý zápas, Mladá Boleslav má tento rok jeden z nejlepších týmů v soutěži."

"Klukům jsem nemohl nic říct: makali, sráželi se, bojovali a blokovali střely," pokračoval trenér, jehož tým nastoupil pouze v jedenácti hráčích, přičemž právě to se nakonec ukázalo být rozhodujícím faktorem. "Ve třetí třetině, v níž dal soupeř tři góly, jsme už bohužel byli unavení."

Mrzí tak hlavně první dvě třetiny, v nichž Letci obdrželi dvě smolné branky, přičemž jedna padla devět vteřin před koncem třetiny. "V prvním případě se uvolnil hráč na kruhu, stačilo jen natáhnout hůl a proti střele dát hokejku. Neudělali jsme to a gólman nic neviděl," komentoval úvodní branku utkání Čurilla. "U druhé branky jsme nesmyslně propadli. Zůstal nám za zády hráč a zakončoval do prázdné brány. Puk se ještě nějak odrazil, ani nešlo o čistou přihrávku," dodal trenér osmé třídy.

Svým svěřencům ale výsledek nevyčítal. "Situace vyplynuly ze hry, nešlo o hrubé chyby. S kluky pořád mluvíme o tom, že nesmíme nechat hráče zakončovat čistě. Někdo musí střílejícímu protihráči strčit hokejku do rány. Kluci to vědí, zaspali jsme, roli pak už hrála i únava," zakončil Čurilla. 

Mladá Boleslav - Letňany 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Devítka znovu držela krok půl zápasu

Stejný scénář jako minulý týden. Devátá třída proti Táboru držela se soupeřem opět krok polovinu zápasu, pak protihráči nastříleli několik branek, na které Letci nestihli zareagovat. 

"Opakoval se bohužel minulý zápas, který jsme prohráli s Hvězdou 1:7. Do půlky zápasu jsme byli soupeři vyrovnaným protivníkem, pak jsme dostali tři rychlé góly a hra se rozpadla," přiznal trenér Martin Rousek. 

Inkasované branky přitom mohly pramenit i z velké snahy týmu, která je prozatím lehce kontraproduktivní. O výsledku velkou měrou rozhodla druhá třetina, během níž Letci šestkrát inkasovali.

"Když dostaneme branky krátce po sobě, musíme hrát pořád stejně. Hráči pak chtějí být všude, což znamená, že jsme všude a zároveň nikde, čehož soupeř využije," věděl kouč devítky.

Letňany - Tábor 2:11 (0:1, 1:6, 1:4)
Branky Letců: Brytski 2. Asistence: Janouch 2.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka