Dospělí Letci se chystají zpět do přeboru
čtvrtek 12. září 2019

Hokej pro zábavu... I tak "A" tým čekají velmi ostré bitvy

Nastoupí? A s jakými hráči? Letní rébus o letňanském "áčku" je u konce. Poté, co klub po dvou letech prodal licenci pro II. národní ligu, jsou dospělí Letci znovu připraveni na Pražský přebor. A v něm dojde vskutku k pikantním soubojům... "Nemáme přehnané ambice, chceme se hokejem hlavně bavit," říká trenér Jakub Kučera. V případě potřeby vypomůže na ledě, ale řídit tým chce častěji ze střídačky.

I pro něj to ovšem bude něco nového. Dosud za "áčko" nastupoval z pozice obránce a trenérskému řemeslu se věnoval mezi dětmi. Koučovat dospělý hokej proto bere jako dobrou zkušenost do své profese.

"Těším se na ni, nastupovat do zápasu chci jen v případě, že bude opravdu málo lidí," prozrazuje. "Kluky v týmu znám a vím, co od nich čekat. Já hlavně budu pořád stejný, nechci na nikoho řvát. Chci se bavit a chci, aby se bavili i kluci."

Bavit se hokejem - ostatně takový slogan by si v kabině "A" mužstva mohli vylepit na stěnu. Když se kádr před začátkem sezony začal skládat k přípravě, hráči si podobná slova vyměňovali ve společných debatách. 

Možná i proto zůstalo několik jmen, která nastupovala i loni ve II. lize. Kromě Kučery například Uhlíř, Horák, Gebell nebo Januš...

Dospělí Letci mají momentálně čtrnáct členů včetně gólmana Sljusarčuka, náhradníka do brankoviště bude zajišťovat juniorka. Do toho Kučera čeká, zda by mohly v Letňanech na střídavé starty nastupovat případné posily z univerzitní ligy. 

"Ale sám jsem byl přes léto překvapený, kolik kluků se mi samo od sebe ozvalo, že si chtějí za Letce zahrát," netají 23letý Kučera, syn majitele Františka, že námluvy čekal mnohem složitější. 

Jak těžké budou začátky na ledě, nastíní hned první bitvy. 

Letci začínají už příští sobotu na Smíchově, o týden později přivítají Hvězdu, která přípravu pojala velmi precizně. K opravdovému derby ale dojde až 28. října. To se poprvé v historii střetnou s TNP Praha.

Tedy s bývalým kádrem Letňan, který se po koupi druholigové licence vystěhoval z Ice Areny a založil nový klub. Už několikrát tamní tábor v posledních měsících naznačil, jak se vzájemného střetnutí nemůže dočkat.

"Cítím, že si na nás brousí zuby, a očekávám tvrdá utkání," přiznává Jakub Kučera. "Ale jen pár lidí z jejich týmu opravdu ví, jak to tehdy tady bylo. Je zbytečné se v tom dál pitvat."

Mladý trenér se na soutěž těší. "Asi nedosahuje takové úrovně jako ve Středočeském kraji, i tak to budou velmi kvalitní a vyrovnané zápasy. Pražský přebor rozhodně není špatná soutěž."

Také proto se bude snažit v průběhu sezony začleňovat letňanské juniory tak, aby se začali adaptovat na dospělý hokej.

A také má možná jedno eso v rukávu...

"Nechci zatím předjímat, ale mohlo by nám vypomáhat jedno zvučné jméno s extraligovou minulostí. Jaké? To si zatím nechám pro sebe," uzavřel letňanský kouč.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka